10 kledingstukken om je vormen extra in de verf te zetten

Geüpdatet op 18 januari 2018 door Laure Vandendaele
10 kledingstukken om je vormen extra in de verf te zetten

If you got it, flaunt it! Ontdek snel welke kledingstukken je moet aantrekken om je prachtige vormen extra in de verf te zetten.

We houden ons - en zeker op vestimentair gebied - niet graag aan de regels, maar sommige moderegels zijn universeel. Hoge broeken accentueren je taille en creëren de illusie van een plattere buik. Korte rokjes verlengen je benen en met een body zet je die decolleté extra in de kijker. En verder...

Hakken
lichaam accentueren pump
Pump "Godiva", Sergio Rossi, € 495

Ze zitten niet altijd comfortabel, ze zijn niet goed voor je rug en ze zijn meteen het ideale schoeisel om je snel op voort te bewegen. MAAR pumps zijn en blijven dé manier om je benen optisch te verlengen. Dat is zo goed als wetenschappelijk bewezen. Omdat het nu eenmaal niet mogelijk is om elke dag op pumps van minimum 10 centimeter wisselen we af met sneakers en platte laarsjes. Stretch regelmatig je enkels en kuiten en lees '12 tips om hoge hakken te overleven.'

TIP: Kies voor plateauzolen. Ze voegen centimeters aan je silhouet toe zonder je voeten te terroriseren. Je staat stabieler op je benen, maar pas op voor hoogtevrees!

Broek met hoge taille
H&M, € 49,95

Platte buik, slanke taille en mooie ronde billen, de broek met hoge taille is een multi-tasker op het gebied van je figuur in de verf te zetten. Hoe combineren? Een blouse met een ceintuur om je heupen te accentueren.

Kort rokje
Topshop, € 36

Hoe hoger boven de knie, hoe langer je benen lijken. Dat is niet meer dan logisch. Maar zo'n minirokje moet je ook durven dragen. Combineer met een oversized sweater om de 'sexyness' van de complete look te verminderen.

Rokje met een hoge taille
Zara, € 19,95

Dit type rok combineert het beste van de broek met hoge taille en de minirok. De ideale manier om een buikje te verdoezelen en je benen eindeloos te laten lijken.

1/

De bluf jeans
Levi's Revel, € 99,95

Een paar jaar geleden lanceerde Levi's de Revel, een jeans die het lichaam 'shapet' en je sexy derrière extra in de kijker zet.

In 2010 lanceerde het merk het Curve ID system, een systeem waarbij taille en heupomtrek in de winkel werden opgemeten en de verkopers je op basis van die verhoudingen in de perfecte jeans stopten. Met de lancering van Revel ging het merk nog een stap verder. Ook nu worden taille, heupomtrek en de afstand tussen die twee opgemeten. Op die manier wordt snel duidelijk welke Revel jeansmodel (Slight, Demi of Bold Curve) het best bij je lichaamstype past. Meer nog, de innovatieve denim belooft een gestroomlijnd silhouet en legt de nadruk op de beste aspecten van je figuur. Het komt er eigenlijk op neer dat je kont en benen er op hun best uitzien in deze jeans. En is dat niet net de bedoeling?

Lange jurk
Asos, 101,99€
Asos, € 101,99

Combineer met hoge hakken voor eindeloos lange benen. Zorg ervoor dat je schoenen niet zichtbaar zijn om het optische effect te versterken. Wij combineren een lange jurk met bloemenprint het liefst met stoere laarsjes.

De body
New Look € 11,99

Door zijn nauw aansluitende vorm zet je met een body je decolleté en halsstreek mooi in de kijker. (al dan niet met extra hulp van een push-up beha). Combineer met een broek met hoge taille om een buikje te verbergen.

Midi rok
Mango, € 17,99

Wil je je kuiten verfijnen? Kies dan voor een wijd uitlopende midi rok met gestructureerde vorm die enkels fijner laat lijken. Combineer met sandalen met fijne enkelbandjes om het effect te versterken.

Lang hemd
Topshop,  € 46
Topshop, € 46

Met een lang hem zit je altijd goed. Dankzij de lengt kan je een buikje of heupen verdoezelen en in combinatie met een skinny jeans zet je je benen in de kijker. Combineer gerust met sneakers.

Pantalon met rechte pijpen
Zara, € 19,99

We gaan bij voorkeur voor een recht model met extra lange pijpen. Combineer met plateauzolen en je benen lijken als bij wonder een pak langer. Een exemplaar met een hoge taille combineer je in de zomer met een bralette en met een kort truitje tijdens de wintermaanden.

Via Marie Guerin, ELLE Belgique