GETEST: Make-up workshop van MUD

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Make-up workshop van MUD

mudfrontdaf

Nude is dé make-uptrend van de zomer. Omdat de lente lonkt en we de look – ongedurig zoals we zijn -  nu al onder de knie willen krijgen, volgde ELLE.be een workshop bij Make-Up Designory (MUD) in Gent. Terug naar school gaan was nog nooit zo leuk.

Omdat je nu eenmaal nooit te oud bent om te leren, trok ELLE.be naar Make-Up Designory in Gent om onze make-uptechnieken bij te schaven. In deze van oorsprong Amerikaanse make-upschool met vestigingen in Kortrijk en Gent kan je terecht voor professionele make-upopleidingen en op maat gemaakte workshops. Een perfect eyelinerboogje tekenen, kissproof rode lippen of die hardnekkige wallen leren wegwerken? Met de hulp van een professionele make-up artist leer je stap voor stap hoe je zelf tot een indrukwekkend resultaat komt. Nadat de professional de ene helft van je gezicht opmaakt, is het jouw beurt om de andere helft minstens even mooi te krijgen. Je bent dus maar beter bij de les!

MUD GENT - INTERIOR-25 copy

HUID

Dat een ‘nude look’ allesbehalve ‘geen make-up’ dragen betekent, weten we ondertussen wel. Meer nog, bij zo’n ogenschijnlijk perfect huidje komt een heel arsenaal aan producten kijken. Nadat de huid gereinigd is, smeren we dagcrème om de huid te hydrateren, daarover gaat een dun laagje primer. Die primer vormt een film tussen de huid en de foundation waardoor die niet te diep in de huid intrekt, geen vlekken maakt en langer blijft zitten.

Tijd om oneffenheden te verdoezelen met een ‘concealer’. Met een ‘red corrector’ pakt de make-up artieste roodheden op de rechterkant van mijn gelaat aan, even later mag ik zelf aan de slag.  MUD werkt uitsluitend met eigen beautyproducten die, gezien hun bijzonder hoge pigmentatie (correctors bestaan voor 50% uit pigmenten!), om een woordje uitleg vragen. Less is bij de producten van MUD wel degelijk more. Ik heb dan ook maar heel erg weinig van het groenachtige goedje nodig om roodheden rond neus, ogen en op mijn wangen te camoufleren. De ‘blue corrector’ neutraliseert dan weer de blauwe schijn onder de ogen. Ik neem de linkerhelft van mijn gezicht voor mijn rekening en zie mijn spiegelbeeld eindelijk ontwaken.

Wie een potje MUD foundation in handen krijgt en zonder instructies aan de slag gaat, keilt het product na afloop zonder twijfel de vuilbak in. Want, ook met dit product is voorzichtigheid geboden. Meer dan een paar keer met een platte foundation borstel in het potje deppen is dan ook niet nodig om de huid mooi egaal te krijgen. Ga niet draaien of wrijven met je borstel, zachtjes deppen en aanstippen is voldoende. Beschouw je gezicht als een blank canvas en ga als een pointillistisch kunstenaar te werk. Geduld is bij deze techniek een mooie deugd maar je komt uiteindelijk tot een bijzonder mooi en vooral naturel resultaat. Ik fixeer het boeltje met een vleugje los, transparant poeder.

STRUCTUUR

Daarna moet een bronzing poeder weer wat ‘leven’ in het gezicht brengen. Hiervoor haalt de make-up artieste een waaierborstel boven. Ze gaat zachtjes over de haarlijn, even later voer ik dezelfde handeling, hetzij net iets minder gezwind, uit. Met dezelfde borstel gaan we het gezicht subtiel 'shapen' (wees voorzichtig met deze techniek bij het creëren van een daglook) door vanaf het oor zachtjes over en net onder het jukbeen te gaan. De rechterkant van mijn gezicht ziet er meteen gestructureerd uit, zelf heb ik het moeite om het resultaat subtiel te houden. Zijn je contourstrepen te hard, kan je ze verzachten door met een brede, ronde borstel te blenden. De appeltjes van de wangen krijgen een gezonde roze blush.

OGEN

Het gezicht is klaar, tijd om de ogen in de kijker te zetten. Ik kies drie subtiele oogschaduwtinten. Het lichte dienst als highlighter onder de wenkbrauw, het middelste brengen we aan over het bewegende ooglid en met de donkere tint vullen we de 'crease' in.
Volgende moeilijkheid: de eyeliner. Omdat we voor een nude-look gaan, raadt de make-upartiest een oogpotlood te gebruiken. Zij glijdt met gemak over mijn wimperrand, zelf moet ik me heel goed concentreren. Ik krijg de tip mee het puntje van het potlood zo veel mogelijk naar beneden te houden, op die manier raak je makkelijker tot bij de wimperrand. Daarna ‘smudgden’ we het donkere lijntje met een fijn penseel en bruine oogschaduw. Ook de wenkbrauwen kammen we in model en accentueren we met een beetje bruine oogschaduw.

facechartMUD

De wimpers mag ik helemaal zelf voor mijn rekening nemen en ook het aanbrengen van een roze gloss doe ik flink zelf. Een uurtje later zie ik er niet zwaar opgemaakt uit maar toch is het verschil tussen de voor-en-na-foto's (die ik veilig in mijn privécollectie bewaar) opvallend. De sleutel tot een nude-look is en blijft een mooie, egale huid. Om die te verkrijgen is in mijn geval vooral de ‘red corrector’ een onmisbaar item. Ook de nieuwe technieken die ik tijdens deze workshop aangeleerd kreeg, zullen ervoor zorgen dat ik in de toekomst beter opgemaakt voor de dag kom.

Wat zei ik? Nooit te oud om te leren, zelfs al liggen de tijden van de schoolbanken al ver achter ons.

Meer info: www.makeupdesignory.be