10 tips om de winterkoopjes te overleven

Geüpdatet op 3 januari 2020 door Laure Vandendaele
10 tips om de winterkoopjes te overleven

Morgen gaan de winterkoopjes van start, een geldig excuus om je rekening nog maar eens te plunderen. Vergis je echter niet, de jacht naar dat ene stuk verloopt niet altijd even gezellig: in de koopjeswildernis is het ieder voor zich.

winterkoopjes solden tips

10 tips om de winterkoopjes zonder kleerscheuren door de komen

1. Vermijd lange wachtrijen aan de paskamers: draag een comfortabel wit of zwart topje zodat je voor de spiegel in de winkel je bovenstukken kan passen in plaats van aan te schuiven. Dit doe je echter wel op eigen risico, de kans dat je door een verkoper of verkoopster berispt wordt is tijdens deze drukke periode groot.

2. Scan voor je vertrek je eigen kleerkast en noteer wat je écht nodig hebt zodat je doelgericht kan shoppen. We nemen ons ook dit jaar voor om te consuminderen en enkel te investeren in mooie stukken waar we jaren plezier van hebben. De koopjesperiode het ideale moment om een prijzige jas, broek of paar schoenen aan een schappelijke prijs te scoren.

Inspiratie nodig? Dit zijn de 7 heilige kledingstukken voor je garderobe

3. Voor je al die nieuwe items verwelkomt, moet je eerst plaats maken in je kast. De regel luidt: one in, one out. Ruim je kleerkast op en geef de dingen die je niet meer draagt weg of verkoop ze via sociale media of een online shopapplicatie.

4. Zoek op voorhand de meer unieke en/of duurdere winkels op: dit zijn immers de winkels waar je de beste koopjes doet. Maak tijdens het seizoen een lijst met de stukken die je niet kon kopen omdat ze net iets te duur waren en sla tijdens de solden je slag.

5. Kom op tijd! Tijdens de solden is het koppenlopen dus je zal zeker een hele dag kunnen gebruiken. Bij de populaire winkels is het in de namiddag meestal razend druk, ga daarom liever 's ochtends vroeg of anderhalf uur voor sluiting langs.

6. Neem vrienden mee waarop je kan vertrouwen, zij zullen eerlijk zeggen of je billen niet te dik zijn in die ene rok. Houd je vriendje niet van winkelen? Laat hem dan vooral thuis.

7. Ga nooit koopjesjagen in groep. Beperk je gezelschap tot 2 à 3 man, met dezelfde kledingsmaak als jou, zodat je niet onnodig winkels moet binnenstappen die je niet interesseren.

8. Wees voorbereid. Draag comfortabele schoenen, je zal immers een hele tijd heen en weer moeten slenteren en neem een flesje water mee tegen de dorst. Zoek je de perfecte schoenen onder je nieuwe zomerjurk, neem de jurk dan mee zodat je zeker bent van je combinatie.

9. Beginnen je handen al te zweten bij de gedachte aan die drukte, blijf dan thuis en shop online. Veel winkels bieden dezelfde, en soms zelfs betere, koopjes aan op hun websites.

10. Las op tijd een rustpauze in. Shoppen is vermoeiender als je denkt, om nog maar te zwijgen over de bijhorende ergernissen. Ontspannen in een gezellige bar tussen het shoppen door is een must. Zoals in een van deze originele koffiebars in Antwerpen?