3 tips & tricks voor de perfecte nieuwjaarsdeco

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
3 tips & tricks voor de perfecte nieuwjaarsdeco

Zin in eens iets anders dan een triestige decoratie? Wij bedachten iets leuks!

We namen drie kunstenaars mee naar IKEA met als enige opdracht: vier je inspiratie bot! Het doel: met een budget van € 250 de gedroomde kerstversiering in elkaar boksen, met een magische boom en een sprookjesachtige feesttafel.
Ze vonden er alles: het materiaal, inspiratie en tonnen ideeën!

De creaties van drie befaamde kunstenaars:

De scenografie van Séverine Somers, die deze keer niet bang was om alles uit te kast te halen. De klemtoon ligt op lichtjes en glans, met spiegels, kaarsen, lichtslingers op batterijen (om stroompannes te vermijden), naast de gouden tip: “Van lichtjes krijg je nooit genoeg!”

De opvallende statements van Elfi De Bruyn, die alles wat ze onder handen krijgt aanpast voor een heel persoonlijk resultaat. Metallic nagellak op kerstballen, een ster in geschenkpapier voor een disco-effect, tot pompons omgetoverde slingers … “The more, the better”, dat is haar credo.

De minimalistische designstijl van Droika Engelen, die zorgvuldig de meest verfijnde naamkaartjes voor de gasten maakt, die ze dan versiert met kleine dennentakjes en gevlochten touw.
Kortom, een schat aan een ideeën die je aan het dromen zetten en zin geven om meteen aan de slag te gaan!

De boom die de meeste stemmen krijgt, zal de redactie van ELLE België sieren. Jij kiest dus welke decoratie deze eindejaarsfeesten een trend wordt!

Ontdek het resultaat van jullie stemmen hier.

Dit artikel werd opgesteld in samenwerking met IKEA.