Wat gebeurt er achter de schermen van Disneyland Parijs?

Gepubliceerd op 14 november 2017 door Sima Safi
Wat gebeurt er achter de schermen van Disneyland Parijs?

Hoewel deze plaats normaal gezien ten strengste verboden is voor het publiek, kregen wij toch de kans om te wandelen door de backstage van Disneyland Parijs. We kunnen je alvast zeggen dat terwijl iedereen slaapt, er heel magische dingen gebeuren in het park. Lees verder om te ontdekken wat!

Waarschijnlijk heb jij hier nooit aandacht aan besteed, maar er zijn meerdere geheime gangen in het park van Disneyland Parijs. Deze mogen enkel door personeelsleden gebruikt worden om in de magische backstage te geraken. Met speciale pasjes konden ook wij daar binnen. Onze eerste indruk? Het is gigantisch! De coulissen zijn bijna even groot als de twee parken (Disneyland en Walt Disney Studios) samen. We moesten ons zelf verplaatsen met de auto! Voor werknemers zijn er trouwens ook een aantal tank- en busstations voorzien om overal zonder al te veel voetpijn te geraken.

Op het moment dat wij de backstage binnen liepen, was het al donker. Alle repetities van shows vinden 's nachts plaats zodat het geheim blijft voor het grote publiek. Het team, dat bestaat uit dansers, zangers, choreografen en regisseurs, zijn super gemotiveerd. Soms oefenen ze zelfs tot wel 5 uur 's ochtend om een show op punt te krijgen. Dit brengt een enorm groot voordeel met zich mee: ze hebben het park namelijk voor hunzelf. Wij hebben het mogen meemaken en geloof ons, het is magisch! Lichten, muziek, vuurwerk en nepsneeuw worden getest zonder dat ook maar één iemand iets door heeft.
Met deze sprookjesachtige toon die gezet werd, volgden wij de repetities van twee nieuwe, super exclusieve kerstshows.

1. Mickey en de kerst Big Band

spectakels-kerst-repetitie-bigband1

"Dit spektakel is een eerbetoon aan kerstliedjes. Klassiekers zoals 'White Christmas', 'Let it Snow' of 'Santa Claus is Coming to Town' worden live gebracht door een jazz orkest", vertelt Arnaud Feredj, de regisseur. Op het podium vind je 13 muzikanten, 8 dansers (op tapdansschoenen!), 4 zangers en Disney personages Mickey, Minnie en Goofy. Een half uur lang worden we terug geteleporteerd naar onze kindertijd. Het team liet zich hiervoor inspireren op een Dinsey show in Tokio en paste het aan voor een Europees publiek.
Het creatieve aspect van de show is al een jaar geleden op gang gezet. Het repeteren duurt ondertussen zo'n vijf weken. Het doel? Het brengen van sterren in de ogen en vlinders in je buik. "Ik zag hier mijn allereerste Disney show in 1992, toen ik 6-7 jaar oud was. Ik ben toen naar de regisseur gelopen om te vragen of ik ook op het podium mocht. Hij zei wel nee (lacht), maar de magie van het spectakel te zien is me nooit ontgaan! Het klinkt misschien wat melig, maar ik vind het heerlijk om mensen te laten dromen met mijn job", zegt Arnaud Feredj.

2. De ongelofelijke kerst van Goofy

spectakels-kerst-repetitie-terror2

Heb jij je al eens afgevraagd wat er gebeurt met jouw brief gericht aan de kerstman? Deze show vertelt het hele proces! "Ik hou echt van verhalen maken en vertellen. Hier ontdekken we wat er gebeurt tussen het schrijven van de brief en het moment waarop het geschenk aankomt onder jouw kerstboom." zegt regisseur Mabrouk Reguigui. Verwacht je aan een gigantisch scherm, dansers, de aanwezigheid van Disney-personages Mickey, Minnie en Goofy, vuurwerk en een projectie van geanimeerde afbeeldingen op de attractie 'Tower of Terror'. Heel cool!

spectakels-kerst-repetitie-terror3