Ongewoon beroep: dit is de manager van Minnie en Mickey Mouse

Gepubliceerd op 14 november 2017 door Sima Safi
Ongewoon beroep: dit is de manager van Minnie en Mickey Mouse

Net zoals Beyoncé of Rihanna hebben Mickey, Minnie en alle andere Disneyfiguren een manager die hun imago en agenda regelt. In Disneyland Parijs is het Lydie Richard die deze taak op zich neemt.

Wat houdt jouw job in?

"Ik ben net zoals een manager van sterren, verantwoordelijk voor het imago van alle Disney personages. Ik plan hun optredens binnen en buiten het park, regel de merken waarmee ze samenwerken, de events waar ze moeten verschijnen, enzovoort."

Over welke vaardigheden moet je beschikken om deze job te doen?

"Deze job klinkt geweldig, dat is het ook, maar het is niet altijd glitter en glamour. Je moet gepassioneerd zijn en een kinderziel bezitten, maar je moet ook de wereld en persoonlijkheid kennen van alle Disney personages. Er zijn een heleboel regels waaraan je je moet houden. Zo moet je rekening houden met dat Belle niet in een futuristisch decor kan verschijnen. Assepoester zal ook nooit een luchthaven bezoeken. Zij reist enkel met een koets, niet met een vliegtuig."

Hoe ziet een typische dag op het werk eruit voor jou?

"Dat verschilt altijd. Het enige dat vast staat, is dat we heel erg op voorhand werken. Het kerstseizoen werken we bijvoorbeeld al twee jaar eerder uit. In deze job moet je jouw hoofd koel kunnen houden. De Disney personages zijn super populair en ze worden vaak geboekt maar zoals alle sterren hebben ze een heel strak schema."

Wat zijn de voordelen van jouw job?

"We verkopen dromen, en dat is magisch! Het is geweldig om Disneyverhalen tot leven te brengen en om de vonk in de ogen te zien van kinderen en ouders als ze Minnie ontmoeten. Ook worden de repetities van shows 's avonds gehouden waardoor we het park dan voor onszelf hebben. Zelfs na 26 jaar vind ik dat surrealistisch. Als de deuren van Disneyland Parijs openen, hebben we allemaal geen leeftijd."

Zijn er momenten die jou zijn bijgebleven?

"Dat zijn er veel! Ik herinner me een kleine jongen die prinses Jasmine een plastieken ring had aangeboden. Hij vertelde haar dat hij misschien niet zo knap is als Alladin, maar hij wel een goede echtgenoot zou zijn omdat hij niet steelt (lacht). De eerste keer dat Assepoester voor een liefdadigheidsevent een heel ziek kindje bezocht, was ook een mijlpaal. Dit soort dingen zijn altijd heel zwaar voor onze personages, maar op zo'n momenten werkt de magie het beste."