Zo ziet een huwelijk in Disneyland eruit

Gepubliceerd op 14 november 2017 door Sima Safi
Zo ziet een huwelijk in Disneyland eruit

Een prinsessenjurk, een koets en een kasteel op de achtergrond... Dit is dé formule voor een super romantische bruiloft. En waar kan je beter een magisch huwelijk vieren dan in het meest sprookjesachtige park van Europa? Wij zaten samen met Disney's eigen weddingplanner Isabelle de la Motte.

Bereid je maar voor om deze week met sterren in je ogen te zitten want wij vertrekken naar Disneyland Parijs! In afwachting op het kerstseizoen laat het themapark ons een kijkje nemen achter de schermen. Net als kleine muisjes zwierven we 's nachts samen met Mickey Mouse en zijn vrienden door het Disney dorp. Onderweg ontdekten we productiegeheimen, nieuwe shows en hebben we zelfs de manager van Minnie geïnterviewd. Wij delen hier alles met jou! Onze eerste stop is bij Disney wedding planner Isabelle de la Motte.

Een wedding planner is Disneyland, wat doet die precies?

"Ik krijg aanvragen van klanten en help hen van het begin tot het einde. Zelfs al heb ik mijn arm in de gips (lacht)! Ik speel de rol van goede fee: mijn doel is om de meest magische dag van het echtpaar te organiseren. In de Verenigde Staten kan je al 25 jaar trouwen in Disneyland. In Parijs kan dat sinds twee jaar en daar zijn de mensen heel blij mee. We krijgen ongeveer twintig verzoeken per week. Sommige hebben al geboekt voor 2021!"

Welke mogelijkheden zijn er om te trouwen in Disneyland?

Disney-wedding-kasteel

"Er bestaan verschillende formules. Je kan bijvoorbeeld aan de oevers van Newport Bay Club trouwen in het thema van de kleine zeemeermin. We kunnen ook naast het kasteel een huwelijk organiseren in een 'Doornroosje' thema. In dat geval kan het echtpaar in een koets aankomen met prinselijke bewakers die hen naar de gasten begeleiden. Mocht er vraag naar zijn, dan kunnen we ook een bloementapijt of een strijkkwartet regelen. Je kan ook trouwen in het park zelf, als het maar voor of na de openingsuren is. Meestal beginnen we dan om 7h30 in de ochtend."

Hoe zit het met de taart en de jurk?

"De bruidstaarten zijn in Disneythema en de jurken zijn vaak geïnspireerd op een van de prinsessen. Assepoester en Belle zijn een heel populaire keuze. Nu komt het wel eens voor dat een bruid iets helemaal anders wil. Ik heb eens een Britse vrouw gehad die een bruiloft in schurkenthema wou hebben"

Wie zijn jouw klanten?

Disney-wedding-bruidspaar-kleed

"Uiteraard zijn het aan de ene kant mega fans van Disney die het park elke week bezoeken, maar er zijn er ook die ervoor kiezen om hier te trouwen uit praktische redenen. Alles ligt hier namelijk dichtbij het station en Parijs is ook niet ver weg. De genodigden kunnen hier eten, slapen en genieten van het park na de trouw. Op vlak van nationaliteiten, zijn de klanten heel divers. Het kunnen zelfs Amerikanen zijn die hun huwelijksreis in Frankrijk houden. Maar onze voornaamste klanten zijn Belgen!"

Heb je eens een gekke bruiloft gehad?

"De laatste trouw die ik organiseerde was voor een Frans comedy koppel. De bruid leek op Tinkerbell en haar man had iets weg van Jack Sparrow. Ze hielden allebei van Disney en wilden een echt sprookjeshuwelijk. Het decor was prachtig. Het stond vol bloemenbogen en leek alsof we in een tuin stonden. De ceremonie zelf was grappig en luchtig. Het bruidspaar nam selfies voor het kasteel en iedereen had sneakers aan. Zelfs de bruid onder haar trouwjurk!"

Wat kost het?

"Alles hangt af van de ceremonie en de personalisering van het evenement. Meestal begint het rond de 20.000 euro en het kan oplopen tot meer dan 50.000 euro."

Disney-wedding-taart