Shocking: Met Gala 2018 krijgt héél verrassend thema

Gepubliceerd op 10 november 2017 door Maxine Detaellenaere
Shocking: Met Gala 2018 krijgt héél verrassend thema

Haalt Rihanna straks haar rozenkrans uit de kast?

Katholicisme. Niet meteen een dress code die je verwacht op een feestje gesponsord door het glamoureuze modeblad Vogue. Toch koos men voor het Katholieke geloof als thema voor het Met Gala 2018, het meest prestigieuze mode-event ter wereld. Voorzitters van dienst worden zangeres en all round cool girl Rihanna, Donatella Versace en Amal Clooney.

met gala katholicisme

Controversiële keuze

Gisteren kondigde het Metropolitan Institute of Art's Costume Institute het onderwerp aan van de komende mode-expositie: Heavenly Bodies- Fashion and the Catholic Imagination. De tentoonstelling dient traditiegetrouw als thema voor het Gala en de bijhorende spectaculaire rode loper. De keuze voor 2018 lijkt niet alleen ambitieus, maar ook mogelijk controversieel.

Wij zijn alvast benieuwd naar de extravagante rodeloperoutfits. Gigi Hadid in maagdelijk Mariablauw? Karl Lagerfeld in een monikspij? Only time will tell ...

Het Met Gala vindt naar jaarlijkse gewoonte plaats op de eerste maandag in mei, die in 2018 op de 7e valt. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toegaat om zo'n evenement te organiseren? Bekijk dan zeker de interessante én star studded documentaire First Monday in May over de editie van 2015, China: Through the Looking Glass. Je volgt er je alles mee vanop de eerste rij, van de maandenlange voorbereiding tot het uiteindelijke gala.

Maar het ging er dit jaar niet altijd even elegant aan toe tijdens het exclusieve event. Dit gebeurde er in de toiletten tijdens het Met Gala.