Met deze trucs haal je alles uit je make-up

Geüpdatet op 21 april 2022 door Maxine Detaellenaere
Met deze trucs haal je alles uit je make-up

Geniet zo extra lang van je make-upproducten!

Heb je geïnvesteerd in een sublieme maar o zo dure foundation of mascara? Met deze tips kan je extra lang je make-up blijven gebruiken. Beter voor het milieu én voor je portemonnee.

#1 De naaldtruc

Is je vloeibare foundation in een potje bijna leeg en krijg je er niets meer uit? Met een injectorspuit haal je zo alle product uit de verpakking en kan je nog een weekje langer weg.

Injector, € 8,49

make-upverpakkingen

1/

#2 Warm water

Heb je een uitgedroogde mascara? Plaats de verpakking even in warm water om de substantie weer vloeibaar te maken. Voeg zeker geen water toe maar druppel er enkele druppels olie in, zoals amandelolie. De warm watertruc werkt ook prima met oude nagellak.

Amandelolie, De Tuinen, € 9,35

make-upverpakkingen

2/

#3 Lenshouder

Ook voor bijna lege lippenstiften bestaat er een oplossing. Haal de restjes uit de huls met de achterkant van een dessertlepeltje en doe de lippenstift per kleur in een lenzenhouder. Je kan de lippenstift daarna aanbrengen met een penseeltje.

Lenshouder, € 1,90

make-upverpakkingen

3/

#4 Gedenatureerde alcohol

Het nadeel aan make-up in poedervorm is dat dit al snel in honderd kleine brokjes breekt, wanneer je het per ongeluk laat vallen. Een beetje gedenatureerde alcohol toevoegen doet in dat geval wonderen. Leg daarna een tissue op het poeder en druk goed aan. Blijf drukken tot alle lucht en alchohol uit je poeder is verdwenen. Tenslotte laat je het een halve dag uitharden.

Gedenatureerde alcohol, Kruidvat, € 2,35

make-upverpakkingen

4/

#5 Pillendoosjes

Komt er geen foundation of crème meer uit je tube? Gooi deze zeker nog niet weg, want vaak zit er nog heel wat product in de verpakking. Knip de tube achteraan open en doe het resterend product in een pillendoosje. Of wikkel zilverpapier rond de open kant en bewaar de tube in de koelkast.

Stapelbare pillendoosjes, € 6,99

make-upverpakkingen