Tutorial : een perfecte teint, zelfs bij hete temperaturen

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Tutorial : een perfecte teint, zelfs bij hete temperaturen

Heb jij het geluk nog op vakantie te mogen vertrekken naar warmere oorden? Volg het advies van een professionele make-up artist en vermijd een teint die onder het effect van de warmte gaat glimmen, kleven of uitlopen.

Een teint die niet bezwijkt onder een hittegolf moet 'glowy' (lees: stralend) maar niet gepoederd zijn, want poeder maakt in de zon veel meer vlekken wanneer je zweet. Ideaal is dus een natuurlijke make-up die je laat stralen, maar zonder al te veel laagjes.

Ontdek de tips & tricks van Suana Brahimllari, nationale make-up artist Lancôme ons partner-beautymerk voor de ELLE SUMMER TOUR 2017.

Teint Idole Ultra Cushion - € 44.

Voor deze tutorial gebruikte Suana de Teint Idole Ultra Cushion (via deze link te vinden op de website van Planet Parfum). Deze foundation werkt volgens een nieuwe technologie: die van de Cushion PolarTM, ontwikkeld om zich aan te passen aan een dikkere en meer dekkende textuur. Eindelijk een cushion-foundation die perfect dekt!

DE STAPPEN

Professioneel advies: reinig en hydrateer je huid eerst correct. Denk ook aan een matifiërende basis om je make-up langer mooi te houden.

Visionnaire Advanced Skin Corrector - € 78 voor 30 ml.

1. Breng de cushion-foundation aan op het hele gezicht en dep daarbij zachtjes. Op die manier zal het product gelijkmatig samenvloeien met de huid en krijg je een natuurlijker resultaat.

Vergeet de hals en het decolleté niet, afhankelijk van de kleding die je draagt.

Dankzij de cushion zijn retouches op elk moment van de dag kinderspel. Zijn compacte en handige verpakking voorkomt ongelukjes. Het product kan niet uitlopen in je handtas en het technologische kussentje neemt precies de juiste dosis product af.

2. Accentueer het glowy effect door met het borsteltje een toefje verlichtende basis aan te brengen op de slapen en lippen.

Voor deze tutorial gebruikte de make-up artist de Base Pro Hydra Glow (via deze link te vinden op de website van Planet Parfum).

La Base Pro Hydra Glow - € 44,90.

Professioneel advies : plaats je handen plat op je gezicht voor een 100% natuurlijk resultaat. Door de warmte van je handen zullen de producten opwarmen en perfect smelten op de huid.

3. Voor een gezonde blos breng je een vleugje blush aan op de slapen. Voor deze tutorial gebruikte de make-up artist de Cushion Blush Subtil in de teint Rose Givrée (via deze link te vinden op de website van Planet Parfum).

Cushion Blush Subtil in teint Rose Givrée - € 45.

4. Dep met de vinger wat blush op de lippen om ze een beetje te kleuren.

5. Eindig met een metallic oogschaduw om het licht nog meer te vangen en het gloweffect van je make-up te versterken.

Voor deze tutorial gebruikte de make-up artist de vloeibare, metallic oogschaduw Or Farniente (te vinden bij Planet Parfum).

Le Metallique Eye Shadow Or Farniente - € 32,50
HET RESULTAAT

Make-up artist: Suana Brahimllari
Model: Valerie Brems - Mirror of Fashion
Foto's: Frédéric Sablon