Zo multifunctioneel is droogshampoo!

Geüpdatet op 19 november 2019 door Jolien
Zo multifunctioneel is droogshampoo!

Droogshampoo kan je voor veel meer gebruiken dan enkel om je vettige lokken weg te werken. Dankzij deze tips haal je binnenkort véél meer uit dit handige product!

Droogshampoo is een life saver. Want als je 's morgens (te laat) opstaat met de eerste tekenen van vettig haar, weet je dat je niet ongeschonden de dag doorkomt. En dat is het moment waarop je in volle ornaat naar je droogshampoo op zoek gaat. Gretig spuit je je haar vol met deze spray en kan je met mooi haar de deur uit. Toch is dit handige goedje voor veel meer goed!

1/

droogshampoo_tips_multifunctioneel_haar

Grip voor je schuifspeldjes

Mensen met heel glad haar kennen het probleem: je wil een mooi opsteekkapsel maken, maar die irritante speldjes blijven maar niet op z'n plek zitten. Door een beetje droogshampoo op je bobbypin te sprayen, hebben ze meer grip en blijven ze een hele dag op z'n plek!

Eyebrows on fleek

Heb je een paar weerbarstige wenkbrauwen? Spuit dan een beetje droogshampoo op je wijsvinger en breng het aan op je wenkies! Et voilà, je wenkbrauwen zijn getemd.

Zweethandjes

Als je erge last heb van zweterige handen, kan droogshampoo de oplossing bieden. Spray een laagje op je beide handen, hierdoor blijven ze koel en droog.

Bye bye uitgroei

Daarmee bedoelen we niet dat je je afspraak bij de kapper moet blijven uitstellen, maar voor blondines is droogshampoo het ideale middeltje om uitgroei te verdoezelen dankzij de waas die de spray achter laat.

2/

droogshampoo_tips_haar_beauty

Stinkende schoenen

Spuit een heerlijk geurende droogshampoo in je schoenen, laat het een nacht intrekken en merk zelf het verschil.

Beachy hair

Je kan hiervoor natuurlijk een beach spray gebruiken, maar droogshampoo heeft eigenlijk hetzelfde effect. Spuit een goede dosis op de aanzet van je haar, even doorkammen en klaar!

Vlekken

Nog maar net de deur uit en al een vlek op je witte top? Spray een beetje droogshampoo op je vinger en wrijf ermee over de vlek. Je krijgt de vlek er niet helemaal mee uit je kleren, maar vermindert het wel!

Pony-saver

Heb je op warme dagen soms last van een pony die tegen je voorhoofd plakt? Spuit er in het vervolg dan wat droogshampoo onder. Het zal de 'olie' van je voorhoofd absorberen en je pony doen stralen!

Psst, lees ook: Pakje van de dag: de best ruikende droogshampoo ter wereld