Tutorial: hoe breng je smetteloos matte lipstick aan?

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Tutorial: hoe breng je smetteloos matte lipstick aan?

Matte lipsticks blijven één van de grootste beautytrends van het seizoen! Ze zorgen voor die extra geraffineerde touch aan je look, zowel overdag als ‘s avonds. 

Op de redactie zijn we helemaal gek van matte lippenstift. Hij heeft maar een minpuntje: het aanbrengen moet met veel precisie gebeuren. Niet altijd makkelijk voor beginners … De oplossing is heel eenvoudig: je moet gewoon de juiste lipstick vinden! Wij zijn alvast gewonnen voor de MATTE SHAKER van Lancôme: hij combineert een intense kleur met langdurige houdbaarheid, hydrateert de lippen en laat zich moeiteloos aanbrengen!

Met de tips van Suana Brahimllari, nationale make-up artist van het beautymerk Lancôme, onze partner voor de ELLE SUMMER TOUR 2017, helpen we je alvast op weg.

Matte Shaker Magic Orange (186) & Yummy Pink (379) - 25 euro.

Voor deze tutorial gebruikte Suana de lipstick MATTE SHAKER (aan te kopen via deze link op de webshop van Planet Parfum). Het is een vloeibare lipstick in levendige en intense kleuren. De innovatieve emulsie is twee keer fijner dan een klassieke lipstick en het hernieuwde applicatiekussentje garandeert nog meer precisie bij het aanbrengen. Het voelt erg zacht aan en is uiterst praktisch.
 

STAP VOOR STAP

1° Onze make-up artist volgt de nieuwste trends op de voet en opteerde voor een super originele tweekleurige lip art.

Schud om te beginnen met het flesje MATTE SHAKER om het schuimstukje gelijkmatig met het product te doordrenken. Breng de lipstick Magic Orange op de bovenste lip aan, van het midden uit naar de zijkanten.

Mooie lippen teken je met de Lip Liner (aan te kopen via deze link op webshop van Planet Parfum), een lippenpotlood dat de lippenomtrek aflijnt en bovendien voorkomt dat de lipstick zou uitlopen in rimpeltjes rond de mond.

Lip Liner rose (06) - 26 euro.

3° Zodra de omtrek van de onderste lip is getekend, kleur je ze in met de lipstick Yummy Pink.

4° Voor een volmaakt getekende mond ga je tot slot een laatste keer met wat concealer over de lippenomtrek met behulp van een plat penseel. Met deze professionele tip versterk je de kleur van de lipstick en corrigeer je hem daar waar hij eventueel uitgelopen is. Klaar - smile!


RESULTAAT

Make-up artist: Suana Brahimllari

Model: Valerie Brems - Mirror of Fashion

Foto’s: Frédéric Sablon