6 X wellness in eigen badkamer

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
6 X wellness in eigen badkamer

wellnessbadkamer

Niets boven een uitgebreid spa-bezoek om eens lekker te ontspannen. Lang leve door professionele handen uitgevoerde gelaatsbehandelingen, peelings, scrubs en massages. Maar wat gedaan als je door tijdgebrek en een tegensputterende portefeuille niet tijdig in een wellnesswalhalla raakt? Dan steken we zelf de handen uit de mouwen. Zo maak je van je eigen badkamer een wellnessparadijs.

1. Sfeer en gezelligheid.

Dim de lichten, steek enkele (geur)kaarsen aan en haal de geurstokjes boven. Zo kom je al helemaal in de juiste sfeer.

1/

2. Kopzorgen

Hou je haar uit je gezicht met een haarbandje. Zo eindigen restjes van maskers, scrubs of peelings niet in je haarlijn.

Topshopheadband
Glitterhaarbandje met strik van Topshop - € 8,00

2/

3. Cleansing time

Net zoals dat schilderen beter lukt op een maagdelijk wit en schoon canvas, is het makkelijker om producten aan te brengen op een goed gereinigd gezicht.

Clarisonic Aria

Gebruik hiervoor de Clarisonic Aria. Zeep je gezicht in met je favoriete 'cleanser' en maak met het toestel circelvormige bewegingen over je gezicht. Twintig seconden op je voorhoofd, twintig seconden op neus en kin, elke wang krijgt tien seconden. Je gezicht is zes keer  schoner dan na een manuele reiniging met lotion en watjes. Een goed gereinigde huid gaat verzorgingsproducten nadien beter opnemen waardoor die extra goed hun werk doen.

Clarisonic Aria - € 199,00
Clarisonic Aria - € 199,00

 

Sauna Visage van Qiriness

Met het Sauna Visage Herbal Facial Steam Bath (Qiriness) maak je van je badkamer een mini-sauna. Los het tabletje op in een pot met warm water (gebruik hiervoor een waterkoker). Ga met je gezicht boven de pot dampend water hangen en leg een handdoek over je hoofd. De stoom gaat de poriën reinigen en 'stoomt' je huid klaar voor een voedend masker.

Qiriness

De Sauna Visage tabletjes zijn verkrijgbaar in acht verschillende aroma's. (bij Ici Paris XL)

3/

 

4. Gemaskerd bal

Nu de huid helemaal schoon is, is het tijd om een masker aan te brengen.

Supermud Glamglow

Super-Mud van GlamGlow - € 49,95
Super-Mud van GlamGlow - € 49,95

Van een winnaar van een ELLE Beauty Award mag je hoge verwachtingen hebben. De Youthmud Tinglexfoliate Treatment van Glamglow won de award in de categorie 'beste masker' en staat in de badkamers van sterren zoals Natalie Portman, Miley Cyrus en Jennifer Aniston.

Wij testten Glamgow's Supermud, het nieuwe zusje van Youthmud. SUPERMUD bevat een unieke AHA & BHA zuren mix die voor verbluffend snelle resultaten zorgt. De BHA zuren dringen talgolie in de huid en gaan verstopte poriën als het ware schoonzuigen. De AHA zuren sijpelen in de huid en herstellen eventuele zonneschade, verbeteren de huidtextuur en helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie. Genoeg theorie, tijd voor de praktijk.

Hoe: Breng een laag van het product (met de vingers of een foundationborstel) aan over het hele gezicht. Vermijd de oogcontouren maar smeer tot op de wenkbrauwen voor een extra liftend effect. Laat de modder met eucalyptusblaadjes stollen (5 tot 20 minuten, afhankelijk van het gewenste resultaat). Spoel het verharde masker af met warm water en verwijder restjes met een vochtig gastendoekje.

Resultaat: De huid voelt zacht en goed gehydrateerd aan. Na inspectie in een vergrotende spiegel zijn verstopte poriën rond de neus en op de kin verdwenen. Tegen alle verwachtingen in bleek het resultaat niet tijdelijk, twee dagen later waren de poriën nog steeds zuiver.

4/

5. What a peeling!

Microdelivery Peel van Philosophy

The Microdelivery Peel van Philosophy - € 65,00
The Microdelivery Peel van Philosophy - € 65,00

Deze DIY-peeling bestaat uit twee stappen en gaat door zonlicht beschadigde, sterk gepigmenteerde huid aanpakken. Breng het product uit het potje aan op een gereinigde huid en vermijd de oogcontouren. Masseer in de huid. Breng daarna enkele druppels uit het flesje aan en meng met de peeling op het gezicht. Door een chemische reactie voelt het mengsel warm aan op de huid. Maak je echter geen zorgen, eens het product met een vochtig doekje verwijderd is, blijft een stralende, gepeelde huid achter.

5/

 

6. Schrobben met een scrub

Gommage Aromatique aux Epices van Cinq Mondes - € 55,00
Gommage Aromatique aux Epices van Cinq Mondes - € 55,00

Verwijder dode huidcellen met deze kruidige scrub die de huid gevoed en zijdezacht achterlaat.