5 redenen om meteen een citytrip Liverpool te plannen

Geüpdatet op 28 juli 2017 door Claire
5 redenen om meteen een citytrip Liverpool te plannen

50 jaar na de release van ‘Sgt Pepper’s lonely heart club’ is de thuisstad van The Beatles een geweldige bestemming voor wie houdt van de Fab Four. Al valt er véél meer te beleven dan alleen maar dat. ELLE ging op onderzoek en ontdekte dat het dé stad is voor wie houdt van lekker eten, groezelige divebars en cocktails. Héél veel cocktails. Liverpool in vijf hoogtepunten.

1 The Beatles

magical mystery tour beatles liverpool

Je kan er niet onderuit: Liverpool staat op en gaat slapen met de Beatles! Wie de wereld van the fab four wil beleven, boekt de Magical Mystery Tour, een twee uur durende busreis doorheen het Liverpool van John, Paul, George en Ringo. Benieuwd wat wij ervan vonden? Dat ontdek je hier.

Liverpool

1/

 

Ghetto Golf

Ghetto Golf Liverpool

Het was even zoeken naar de ingang van dit indoor minigolfparcours, dat verstopt zit in een oude brouwerij in een schijnbaar verlaten stukje in de stad dat helemaal bedekt zit onder kleurrijke graffiti. Maar eens je het gevonden hebt, stap je  binnen in een blacklight jungle van graffiti en hipheid, met achttien holes die versierd zijn met alles wat je in huis kan vinden: van een stofzuiger tot een toilet. Terwijl je je beurt afwachten, bestel je een (veggie) hotdog bij Meet Frank, nip je van de mierzoete cocktails aan de bar en wiebel je mee op de soundtrack van TLC, Usher en ander R&B-leuks.

Cains Brewery, Stanhope Street.

2/

 

3 Veggie food

In tegenstelling tot wat je zou verwachten van het thuisland van spek, worstjes en black pudding, is het verrassend eenvoudig om als vegetariër culinair aan je trekken te komen. Zowat elk eetadresje heeft heel wat veggie opties op de kaart staan - halloumi blijkt hier héél populair - en je hoeft niet lang te zoeken om aparte en bijzondere eetplekjes te ontdekken.

Ontbijt Love thy neighbour

Love thy neighbour liverpool

Lekker, gezond én je hoeft er niet vroeg voor uit de veren, want je kan hier de hele dag ontbijten. Ga voor een Full English of kies voor de vegan optie, smul van een smoothie of een buddha bowl en probeer de Beetroot  of de Matcha Latte.

108 Bold Street.

Lunch Host

Host

Misschien hou je niet van delen - bestel dan vooral een ‘big bowl’ bibimbap of nasi goring - maar de uitgebreide kaart met Aziatische tapa’s maakt dit plekje het ontdekken waard. Wij proefden van de veggie bao en de cauliflower steak in combinatie met een Mai Tai en een Bramble (een frisse gincocktail), en knabbelden als dessert van wat pittige togarishi popcorn.

31 Hope Street.

Dinner Yard&Coop

Yard-and-coop

Hou je van kip, dan ben je hier aan het juiste adres, zélfs als je geen vlees eet. Je kies voor kippenborst, een kippendij, vleugetjes of not chicken nuggets, gevuld met - je raadt het al - halloumi. Frietjes of een slaatje erbij en een sausje naar keuze. De halloumi nuggets smaken heerlijk met Smoking BBQ saus, en de Far Out Slaw is een creatief alternatief voor cole slaw. De wijn is lekker, en dat zouden de homemade brownies ook zijn, maar  met een buikje vol kip en halloumi, kan dat er écht niet meer bij.

45 Hanover Street.

3/

 

4 Cocktails

Niet dat we het wetenschappelijk onderzocht hebben, maar we zijn er zeker van dat Liverpool de stad is met de meeste cocktailbars per aantal inwoners. Om de vijf stappen stoot je op een hippe pop-up/coole dive/zomerse tikibar, en in zowat elk restaurantje staat er een bramble en Tom Collins op het menu.

Yardbird

Zo ook in Yardbird, een hamburgerrestaurant in American Diner stijl, waar je je lever gelukkig ook wat rust kan gunnen met een smeuïge milkshake. Hoewel een Chocolate & Cherry shake (heerlijk!) ook niet bepaald detoxifiërend werkt...

60 Berry Street.

© Motel
© Motel

Nog dorst? Motel is een coole divebar, met heel wat Amerikaanse bieren, een stevige negroni en een fijne soundtrack op het menu, bij tikibar Aloha is het moeilijk kiezen tussen de cocktails op basis van rum (hoewel je nooit kan missen met een Pina Colada) en Berry and Rye is een hidden bar waar de bourbon- en gincocktails vrolijk vloeien.

4/

 

5 Shopping

We moeten eerlijk zijn: et al die cocktailsbars om te ontdekken, en de Ghetto Golf die zo leuk bleek dat we er een paar uren zijn blijven hangen, was onze shoppingtijd nogal beperkt. We besloten de grote winkelstraten te skippen (waar je alle highstreet merken en de grote Britse department stores zoals John Lewis vindt, net zoals een filiaal van de designeroutletketen TK Maxx) en doken Bold Street in, de alternatieve shoppingbuurt met platenwinkels, tweedehandsboetieks en fijne adresjes voor interieuraccessoires en juwelen, zoals Utility.

News-from-nowhere

News from Nowhere  is een ‘radical and community bookshop’, met heel veel feministische, activistische en LGBTQ literatuur. Al vind je er ook mooie kookboeken en een interessante selectie aan fictie. Blijf er gerust even hangen met een kopje koffie, wie weet ontdek je nog een pareltje in de goedgevulde boekenrekken.

IMG_9229

Kleren vind je onder andere in een van de vele tweedehandswinkels waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, zoals de Oxfam Original Shop, waar de rekken volhangen met zorgvuldig geselecteerde looks die inspelen op de laatste trends en tijdloze silhouetten, of in een van de vintage boetieks, zoals Pop Boutique.

Praktisch: wij vlogen dankzij Visit Britain met Brussels Airlines naar Manchester (ongeveer 1u15), en namen van daaruit de trein naar Liverpool (ongeveer 1u). Door het treinticket al op voorhand online te kopen, kan je tientallen ponden besparen, aangezien de Britse treinprijzen niet wettelijk vastgelegd zijn.