To do: leg eens een boeketje bloemen op straat

Gepubliceerd op 23 juni 2017 door Claire
To do: leg eens een boeketje bloemen op straat

Op zondag 25 juni is het Dag van het eenzame boeket, een initiatief dat overgewaaid komt uit Groot Brittanië en al voor de derde keer georganiseerd wordt in België. Het concept is eenvoudig: je legt een boeketje bloemen op straat zodat iemand anders het kan meenemen. Zomaar. Want wie wordt er nu niet blij van een ruiker bloemen?

Een Britse vrouw besloot op een dag om zomaar een boeketje bloemen achter te laten op straat, om hiermee een toevallige passant blij te maken. Het concept sloeg aan, en ook in andere landen doken er rond eind juni plots eenzame boeketjes op. Al voor de derde keer organiseert de Koninklijke Unie van de Floristen ook in ons land zo'n initiatief, waarbij ze haar leden oproept om ruikers bloemen achter te laten op straat, vergezeld van een kaartje met de boodschap "Ik ben een eenzaam boeketje, neem mij mee en geniet van mij."

Flower Power bloemen dag van het eenzame boeket

 

Meer dan 100 floristen zullen zondag eenzame boeketjes maken, zonder te weten wie ze mee naar huis neemt. Maar je hoeft geen bloemist te zijn om mee te doen aan deze dag, want hoe groot - of professioneel - zo'n eenzaam ruikertje is, maakt helemaal niets uit. Dus wie zondag iemand anders wil verrassen met een zelf geplukt boeketje wilde bloemen, hoeft zich vooral niet in te houden.

Misschien krijg je zo wel zin om eindelijk werk te maken van je eigen (terras)tuin (Tips en tricks hiervoor vind je hier)? Of raak je geïnspireerd om wat lekkers te bakken met eetbare bloemen. Hoe dan ook: het belooft op 25 juni een fleurige dag te worden!