6 coole manieren om gratis hotelspulletjes te recycleren

Geüpdatet op 27 mei 2019 door Jolien
6 coole manieren om gratis hotelspulletjes te recycleren

Neem jij ook altijd alle verzorgingsspulletjes mee van je hotelkamer? Met deze tips kan je ze hergebruiken!

Zeepjes, shampoo, conditioner, body lotion, ... wie regelmatig op vakantie gaat, heeft ongetwijfeld een verzameling miniflesjes waar de naam van het hotel op staat gedrukt. Ja hoor, dat doen we allemaal, of je het nu toegeeft of niet, bij het opruimen van je kamer, prop je nog snel alle spulletjes in je toiletzak. En omdat wij zorg willen dragen voor het milieu en dus ook grote fan zijn van recyclage, vind je hier zes tips om deze spullen op een leuke manier te hergebruiken.

1/

hotelkamer_flesjes_recyclage_beauty

Travel kit

Gebruik de lege flesjes als beauty travel kit. Hervul de busjes met je eigen producten en neem ze mee op je volgende trip!

Schoonmaakborstel

Echte gelukzakken krijgen zelfs een gratis tandenborstel. Gebruik deze om moeilijke plekken of spullen schoon te maken waarvoor je een fijn borsteltje nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de zolen van je schoenen of je lavabo die een grondige poetsbeurt nodig heeft.

2/

hotelkamer_spulletjes_recyclage_cool

Laundry bag

In sommige hotels krijg je kleding- of schoenzakken. Gebruike deze om je vuile was in op te bergen in plaats van een plastiek zak. De luchtdoorlatende stof zorgt er trouwens voor dat je kleding voldoende lucht krijgt en niet verstikt.

Dekseltje

Het douchekapje is ongetwijfeld het meest multifunctionele item uit je hotelkamer. Trek het over je kommetjes met restjes et voilà, je hebt het perfecte dekseltje dat op ieder potje past!

3/

flesjes_hotel_recyclage_cool

Sausflesjes

Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vies, maar als je de flesjes heel goed uitspoelt, kan je ze makkelijk vullen met ketchup, mayonaise of een andere saus naar keuze. Heel makkelijk om mee te nemen naar het werk!

Schoenbeschermers

Trek het douchekapje over je schoenen. Zo bescherm je je lievelingspaar tegen beschadiging én maak je de rest van je kleding niet vuil!

LEES OOK: Wat moet je met je huisdieren aanvangen als je op vakantie vertrekt?

LEES OOK: Een perfecte teint na de vakantie

LEES OOK: 10 X vakantiefoto's ophangen