10 tips voordat je op sollicitatie gaat

Geüpdatet op 25 februari 2018 door Jolien
10 tips voordat je op sollicitatie gaat

Deze tien tips leiden ongetwijfeld naar een succesvol sollicitatiegesprek! 

Solliciteren is een zenuwslopend proces. Daarom is het heel belangrijk om goed voorbereid te zijn! En daar helpen wij je graag een handje bij. Met deze tips maak jij een spetterende indruk op je toekomstige baas.

1/

tips_sollicitatie_gesprek_job_eten

Gezond eten

Zorg ervoor dat je de avond voordien healthy en evenwichtig eet. Hierdoor voel je je ongetwijfeld beter in de ochtend. Maar ook een goed ontbijt is essentieel! Ga voor gezonde producten waar je blij van wordt. En pas op met koffie! De kans is groot dat je al zenuwachtig bent dus beperk je cafeïne-inname tot twee kopjes.

Check het weer

Hou de weervoorspellingen grondig in de gaten. Zo kan je al nadenken over je outfit en weet je of je al-dan-niet een paraplu of regenjas moet meenemen.

2/

tips_sollicitatie_werk_interview_job

De juiste schoenen

Ook het juiste schoeisel is belangrijk. Pas je schoenen aan aan het weer en zorg ervoor dat je er makkelijk mee kan wandelen. Niets is zo gênant als strompelend op je gesprek aankomen.

Essentials

Stop een mini deo, flosdraad, spiegeltje en een kleine selectie make-up in je tas. Zo kan je snel een touch-up doen voordat je binnen gaat.

3/

tips_sollicitatie_job_interview_gesprek

Doe een belletje

Als je heel zenuwachtig bent, is de beste remedie een vriend of vriendin bellen. Praat niet over je gesprek maar over koetjes en kalfjes. Het zal je rustiger maken!

Up tempo muziek

Om jezelf wat op te peppen, luister je best naar leuke liedjes met een snelle beat. Geen enkel bedrijf staat te popelen om een dode mus aan te nemen. Ze zijn op zoek naar enthousiaste, levendige werknemers die motivatie uitstralen en daar kan de juiste muziek bij helpen.

4/

tips_sollicitatie_job_interview_gesprek

Drink voldoende

Hydrateer je lichaam door voldoende water te drinken. Ook als je iets wordt aangeboden tijdens het gesprek, vraag je om een glas water. Eén, uit beleefdheid en twee, omdat zenuwen je mond kunnen omtoveren tot een sahara woestijn.

Schakel je telefoon uit!

Dit lijkt een no-brainer maar vergeet het absoluut niet! Niets zo onprofessioneel dan een vibrerende handtas. Laat staan een awkward ringtone.

5/

tips_sollicitatie_job_interview_gesprek

Breath!

Adem in door je neus en adem uit door je mond. Zenuwen kunnen hoofdpijn, duizeligheid veroorzaken. Let dus op je ademhaling om gefocust te blijven.

Een lach is het beste accessoire

Cliché but true! Je attitude is alles tijdens een sollicitatiegesprek. Met een lach op je gezicht heb je sowieso een voetje voor!

Succes ladies!

LEES OOK: 5 tips om je te kleden voor een succesvolle sollicitatie in de mode

LEES OOK: Deze 6 woorden mag je nooit op je cv zetten