10 ultieme trouwtips van Randy Fenoli

Gepubliceerd op 23 mei 2017 door Laure Vandendaele
10 ultieme trouwtips van Randy Fenoli

Randy Fenoli is back! Binnenkort helpt de trouwjurkenexpert Vlaamse en Nederlandse bruiden aan de trouwjurk van hun dromen in een nieuw seizoen van  'Say Yes to The Dress Benelux' op TLC.

Niet de bruid, niet de jurk maar wel Randy Fenoli is de enige echte ster uit het populaire realityprogramma ‘Say Yes to The Dress’. Wie de man ontmoet, wordt standaard met een ‘Hello beautiful' begroet. Als je een vrouw bent, tenminste. Schudt de Amerikaan met Italiaanse roots de hand van een man, mag die zich aan een ‘Hello handsome’ verwachten. Een cynisch persoon zou de oeverloze vriendelijkheid van Fenoli als gespeeld afdoen, maar wie op een mooie middag aan de high tea met de man zit (wij!), kan opgelucht concluderen dat er helemaal niets fake is aan de man. Op zijn tanden na dan. Fenoli leeft na al die jaren nog steeds oprecht mee met de kandidates, is nog niet allergisch aan tule en tiara’s en wordt ook nu nog gelukkig van elke welgemeende ‘yes to the dress!’

Aan ELLE geeft de flamboyante Fenoli aan de vooravond van een gloednieuw seizoen SYTTD de ultieme do’s en dont’s voor de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk en een geslaagd huwelijksfeest mee.

1.    Voor eens en voor altijd: een trouwjurk is een big deal. Waarom? Het is de belangrijkste jurk die je als vrouw zal dragen en je wordt er het vaakst in gefotografeerd. Neem dan ook de tijd om die ene perfecte jurk te zoeken.

2.    Wees niet bang dat je een bridezilla bent want die bestaan niet. Er zijn enkel vrouwen die er op de mooiste dag van hun leven op hun best willen uitzien. En dat is meer dan normaal.

3.    Vrees niet dat je de perfecte trouwjurk niet zal vinden. Ik heb nog nooit een bruid in haar blootje naar het altaar zien stappen. Er is dus wel degelijk een geschikte jurk voor iedereen. I promise.

4.    Als je volwassen genoeg bent om te trouwen, moet je ook volwassen genoeg zijn om een afspraak in de bruidswinkel tot een goed einde te brengen. Bereid je voor. Maak duidelijke afspraken met de familie en vrienden die je naar de bruidswinkel vergezellen. Wees op voorhand duidelijk over welk type jurk je wilt en het te besteden budget. Je entourage moet begrijpen dat ze een jurk voor jou zoeken, niet een waarin ze zichzelf graag willen zien.

5.    De outfit van de bruidegom moet afgestemd zijn op de jurk van de bruid, je wordt immers de hele dag naast elkaar gefotografeerd. Draagt zij een heel formele, chique jurk, dan moet de bruidegom ook een gekleed pak aan. Is de bruid meer casual gekleed, mag ook de outfit van de bruidegom casual zijn.

1/

6.    Elke vrouw zegt hetzelfde: ik wil dat mijn trouwfeest anders is dan dat van de rest. Maar ze heeft geen idee hoe ze eraan moet beginnen. Mijn advies: breng je achtergrondverhaal in kaart. Denk na over wie jij en je verloofde als ‘merk’ zijn? Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Waar vroeg hij je ten huwelijk? Reizen jullie vaak? Houden jullie van sport? Wat is jullie kledingstijl? Naar welke muziek luisteren jullie? Je jurk en je feest moet een weerspiegeling van je persoonlijkheid zijn.

7.    Kies voor een jurk waar JIJ je mooi in voelt. Alleen dan straal je het nodige zelfvertrouwen uit. Als je je mooi voelt, zal de jurk je ook mooi staan.

8.    Hou je aan je aan het vooropgesteld budget en denk goed na over wat belangrijk is voor jou. Ben je een foodie? Geef dan veel geld uit aan eten. Wil je een feestje bouwen? Hou dan voldoende opzij voor drank. Is de jurk heel erg belangrijk? Geef daar dan voorrang aan.

9. Koop je trouwjurk nooit online. Ik wil niet gezegd hebben dat het een stom idee is om je jurk online te bestellen maar…het is een stom idee om je jurk online te bestellen! Een bruidsjurk moet als gegoten zitten en moet je dus zeker passen. Heb je geen zin een lange zoektocht en bezoekjes aan verschillende bruidswinkels? Laat je dan bijstaan door een ervaren consulente.  Maak tijd voor de zoektocht naar de perfecte jurk. Het gaat hier wel om je trouwjurk!

9.    Ga voor wit. Een jurk hoeft niet hagelwit te zijn maar ik verkies een shade of white. Dat is traditie. Als het niet wit is, draag je eigenlijk een avondjurk, niet? Ben je dol op turquoise, opteer dan voor een accent in die kleur in plaats van een volledige turquoise jurk. Maar ik ben nogal traditioneel en dus pleit ik toch voor de witte trouwjurk.

10.    Wat doe je nadien met je jurk? Laat je trouwkleed professioneel reinigen en hang ze onder een wit laken achteraan in je kast. Vergeet niet om je speciale jurk af en toe nog eens boven te halen!

11.    Tot slot: trouw niet met de verkeerde man!

Say Yes To The Dress Benelux is vanaf dinsdag 23 mei tot en met dinsdag 11 juli om 20:10 uur te zien bij TLC.