SOS blok: 5 handige apps tegen examenstress

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door Tine
SOS blok: 5 handige apps tegen examenstressblok_apps

Vergeet examenstress en concentreer je liever op je cursussen. Met de smartphone als studybuddy heb je 24/24 een digitale studiecoach, automatische wekdienst of personal planner ter beschikking. Vijf slimme apps om je vlotjes door de blok te loodsen... 

Helaas pindakaas! Er bestaat (nog) niet zoiets als een zelfstuderende app die alle leerstof rechtstreeks in je brein pompt. Voorlopig is het dus aan jou om je door kilo's cursussen te worstelen en onleesbare notities te ontcijferen. Je hoeft gelukkig niet aan digitale geheelonthouding te doen tijdens de blok. In plaats van je smartphone twee maanden op secreet te plaatsen, kun je hem ook inzetten om je studieplanning te optimaliseren.

Ps: houd je aan de clean desk policy want een opgeruimd bureau studeert nu eenmaal leuker.

Ps2: haal je dagelijkse dosis studietips of motivitional quotes van andere blokbuddies op studygram.tumblr.com

#1 Evernote, de personal organizer

Deze digitale versie van de Moleskine is de onmisbare app voor goed georganiseerde studenten. Hij helpt je notities te ordenen, je studietijd in te plannen, je digitale aantekeningen op te slaan en te delen. Alles wordt netjes en overzichtelijk opgeslagen op een centrale plaats en is altijd en overal beschikbaar op al je apparaten.

Extra. Test je kennis en laat je virtueel ondervragen met Evernote Peek. Met de app kun je al je notities en afbeeldingen verwerken tot een quiztool.

1/

 #2 Pzizz, de virtuele slaappil

Een goede nachtrust is alles, maar tijdens intense stresspieken staat je slaapritme zwaar onder druk. Installeer Pzizz op je telefoon en laat de magie zijn werk doen. Via de oortjes stuurt de app ritmische trillingen van verschillende frequenties die het onderbewustzijn kalmeren. Je hoofd geraakt in off-modus, je voelt je helemaal relaxed en je valt gemakkelijker in een diepe slaap. Voor een deugddoende nachtrust vlak voor een belangrijk examen of voor een doeltreffende powernap tussen twee blokbeurten door.

2/

Off time, de af-blokker

study_apps

Word je tijdens de finale herhalingsronde om de twee minuten gestoord door een WhatsApp-berichtje of een Facebook-update? Tijd voor een digitale detox. De filter van Off Time houdt tijdelijk - jij bepaalt hoe lang - alle berichten tegen zodat jij niet langer afgeleid wordt. De app is gesynchroniseerd met je agenda en stuurt een automatisch antwoord als er een mail binnenkomt.

3/

#4 Alarm Clock Xtreme, de ultieme wekdienst

De grootste nachtmerrie van elke student: je overslapen voor het examen. Alarm Clock Xtreme is een geweldige app die je helemaal kunt personaliseren. Laat je wekken op jouw manier, met je favoriete muziek die langzaam luider wordt, een snooze-functie met puzzel die je eerst moet oplossen en een extra grote sluimerknop die voorkomt dat je het alarm uitschakelt.

Extra: de ingebouwde slaaptracker meet  en analyseert de kwaliteit van je slaap zodat je zelf een beter slaappatroon kunt ontwikkelen. Alarm Clock Xtreme is een absolute must voor de gebruikers van Pzizz!

4/

#5 Study, stilte aub

 

Study_apps

Straatlawaai, luidruchtige buren en ander ruis kunnen je danig uit je concentratie halen. Study brengt je hoofd tot rust met kalmerende sounds die net luid genoeg zijn dat ze de storende omgevingsgeluiden dempen. De gratis app trakteert je op 45 minuten slow ambient die de concentratie verhoogt en de mentale vermoeidheid vermindert.