Eindelijk: er bestaan nu ook Belgische emoji

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Isabelle
Eindelijk: er bestaan nu ook Belgische emoji

Bier, frietjes, wafels en chocolade, niet op ons bord, wel op ons smartphonescherm!

Sinds de wereld in emoji communiceert, krijgen we om de zoveel maanden nieuwe beeldtaal voorgeschoteld. Gingers, unicorns, avocado’s en dino’s hadden we al, maar tot nu kregen we weinig kans om lekker chauvinistisch te doen. De overheid brengt daar verandering met de introductie van op en top Belgische emoji. De lancering kadert in de Eigenzinnig Fenomenaal campagne, een poging om het imago van ons land op te poetsen -laten we eerlijk zijn, het heeft geleden onder de gebeurtenissen van 2016.

Wat mogen we verwachten? Clichés uiteraard, het volledige menu Belgische specialiteiten -van bier tot mosselen- passeert de revue. Maar ook wielrennerstruitjes, de saxofoon (!), voetbal én holebi huwelijken. Ook trots op je land? Download dan gratis de Phenomenapp en geniet van je landelijke emoji's! 

Nood aan wat afleiding? Doe de test en ontdek hier welke emoji jij bent! Wist je trouwens dat zowat iedereen de basic tekens verkeerd gebruikt? Het drolletje heeft bijvoorbeeld een verrassend diepere betekenis dan je zou denken... Ontdek hier de ware betekenis van emoji.

(Via ELLE Belgique, Marine Dehossay)