Dit had de iconische outfit van Carrie Bradshaw moeten zijn

Gepubliceerd op 4 april 2017 door Laure Vandendaele
Dit had de iconische outfit van Carrie Bradshaw moeten zijn

Carrie Bradshaws poederroze topje en witte tutu groeiden uit tot een van de meest iconische televisieoutfits. Maar als het van Sex & the City maker Darren Star had afgehangen, huppelde de populaire columniste in een blauwe jurk doorheen de straten van New York.

Sarah Jessica Parker droeg tijdens haar dagen als Carrie Bradshaw een hoop memorabele outfits maar de tutu uit de begingeneriek schreef televisiegeschiedenis. Zes seizoenen en 94 afleveringen lang zagen we hoe de tutu (jij wou er vast ook een) door opspattend water werd besmeurd wanneer de bus met de afbeelding van Carrie voorbij reed. Toch had het niet veel gescheeld of we associeerden de populaire columniste niet met een ballerina silhouet maar met een lichtblauw zomerjurkje van Marc Jacobs. "Er waren twee verschillende outfits voorzien" zegt bedenker Darren Star nu in een interview met Entertainment Weekly. "De witte tutu en een blauwe jurk die niet besmeurd zou worden. In de plaats daarvan struikelt Carrie wanneer ze zichzelf op de affiche ziet." Die scène werd in maart van 1998,  intussen al 19 jaar (ne-gen-tien!) geleden ingeblikt in het hart van New York.

LEES OOK: waar kan je een tutu kopen?

Een briljante keuze

Hoewel de tutu het uiteindelijk haalde van de blauwe jurk, was niet iedereen meteen overtuigd. "De producers begrepen onze keuze niet", zegt kostuumontwerper Patricia Field in datzelfde interview. "Sarah Jessica en ik hielden voet bij stuk en uiteindelijk gaf Darren toe, maar hij wilde toch nog één andere look shooten." De blauwe jurk moest alsnog de duimen leggen voor de meisjesachtige rok. "Een briljante keuze, zeker omdat Carrie door haar leven in New York danste."

Net als Kate Moss

Bekijk hier de openingsgeneriek met het blauwe jurkje

Het jurkje werd uit de zomercollectie van 1998 werd door niemand minder dan Kate Moss geshowd.

En ook Winona Ryder bleek fan

sex and the city carrie bradshaw tutu marc jacobs

Welke outfit verkies jij?

https://www.youtube.com/watch?v=1q8jyNc13GI