10 droomvakanties voor 2014

Gepubliceerd op 16 januari 2014 door Anne Poelmans
10 droomvakanties voor 2014

opening vakanties 2014

 

It's always the same old story. Je bent op reis geweest in de kerstvakantie (of je nam enkele dagen vrijaf), je komt begin januari terug op kantoor en de depressie slaat toe. Je checkt je e-mails, rommelt wat in je papieren en maakt je de bedenking dat je dringend op reis moet. Maar waar naartoe? Parijs? Check! De Alpen? Been there, done that! Ibiza? Ken ik vanbuiten ondertussen!

Hierbij 10 inspirerende vakantietips voor 2014:

HOTEL AIRE DE BARDENAS  - SPANJE

Designhotel in de middle of nowhere, omgeven door de meest impossante natuurlandschappen. De 22 kamers geven uitzicht op de bergen van het Bardenas Reales National Park en genieten alle modern comfort.

Hotel Aire de Bardenas

reizen 2014

BUDAPEST - HONGARIJE

In The Brody House is Budapest ontmoeten creatievelingen elkaar. Je kan er overnachten in één van de Instagram-waardige hotelkamers of je boekt een appartement met full service. Idealiter plan je je tripje in augustus zo kan je naar de Hongaarse versie van Tomorrowland - Sziget Festival (waanzinnig festival op een eilandje - het einde van de wereld, letterlijk en figuurlijk)

Brody House Budapest

szget festival

THE YACHT WEEK

De formule voor avonturiers die graag feesten. Het concept: je neemt het vliegtuig naar één van de yachtbestemmingen (Caraïben, Italië, Griekenland, Kraotië of Thailand), stapt er aan boord van een yacht in het gezelschap van je vrienden en vaart voor een week rond in het gezelschap van duizenden andere jongeren op boten. Op bepaalde tijdstippen meer je aan in een haven en is het verbroederen en party geblazen. Ideaal voor vrijgezellen.

The Yacht WeekSEXTANTIO - ITALIE

Een plaats waar cultureel erfgoed gerespecteerd wordt... Het bedrijf Sextantio kocht maar liefst 9 historische dorpjes op, enkele daarvan reeds gebouwd in de Middeleeuwen, op de top van de Apennine bergen. Met veel respect voor de historiek van de gebouwen werden enkele van de dorpjes omgebouwd tot gastenkamers waar het zalig logeren is. Een ware ervaring!

Sextantio

sextantio

LAPLAND

Bucket list-materiaal: een tripje naar Lapland - inclusief de sleetocht met huskies, de sauna-bezoekjes, slapen in een eskimo-tent en openlucht bbq. Om het allermooiste niet te vergeten: de waanzinnige natuur en het prachtige licht. Terug naar de basics, moeder natuur.

Foto: classetouriste.be
Foto: classetouriste.be

AUSTIN - TEXAS

Er valt zoveel meer te beleven in de hoofdstad van Texas dan het SXSW festival in maart. The Live Music Capital of the World doet zijn naam alle eer aan met zijn live optredens, iedere dag van de week, het hele jaar lang. De hongerigen zullen (goed) gespeisd worden in één van de talrijke foodtrucks op East Sixth Street: van Franklin Barbecue tot Qui. Dans de caloriën er weer af in The Broken Spoke en duik je bed in in Hotel San José, een super gezellig boutique hotel.

San José Hotel

SIERRA NEVADA - SPANJE

Twijfel je tussen de bergen of de zon? Doe dan gewoon beiden! Dankzij een samenwerking tussen El Lodge ski resort in de Sierra Nevada en de Marbella Club Bech Resort in Marbella kan je zo van het ene resort naar het andere.

El LodgeMarbella Club Beach ResortZAMBIA- AFRIKA

Klaar voor een Afrikaans avontuur dat je nooit meer zal vergeten? Boek dan een vakantie naar Livingstone, Zambia waar je 's werelds grootste watervallen ontdekt. Bij volle maan kan je er een lunar rainbow of moonbow zien. Gratis magie van de natuur.

Victoria FallsMYANMAR

Thailand, Vietnam en Cambodja zijn jou waarschijnlijk niet vreemd dus tijd voor een nieuwe ontdekking. Myanmar ligt naast Thailand, is minstens even mooi en ent zich sinds kort volledig op het toerisme. Slapen doe je in het Ngapali Beach Resort

myanmar GLAMPING IN DE SAHARA VAN MAROKKO

Nadat je naar Marrakech ben gevlogen met het vliegtuig, dropt de helicopter je in het midden van de woestijn. Slapen doe je in de luxueuze tenten, voorzien van royale bedden, alle mogelijke accomodatie als douches en baden alsook heerlijke locale gerechten. Meer info via classetouriste.be

tuareg
Foto: classetouriste.be

Veel plezier!

 

 

 

 

 

Met de hulp van: www.refinery29.com, www.classetouriste.be