New faces: dit zijn de it-modellen van het moment

Geüpdatet op 22 februari 2019 door ELLE België
New faces: dit zijn de it-modellen van het moment

Niet weg te denken van catwalks, campagnes en roddelsites: deze 6 frisse gezichtjes zijn de it-modellen van het moment.

#1. Hari Nef (24)

hot new faces- dit zijn de it-modellen van het moment_1

De New Yorkse is een openlijke transgendervrouw die haar catwalkdebuut maakte bij Hood By Air in 2015. Ze is ook actrice en auteur, gepubliceerd in Dazed, Vice en Adult. Ze is het eerste transgendermodel dat tekende bij IMG Models. In september 2016 prijkte ze op de cover van ELLE UK, de eerste keer dat een transgender in de UK op een cover stond. Ze liep dit seizoen de shows van H&M Studio en Gucci (mannen).

1/

#2. Dilone (21)

hot new faces- dit zijn de it-modellen van het moment_2

De Amerikaanse met Dominicaanse roots kan zich zo'n diverse looks aanmeten dat ze zowel voor androgyne shoots geboekt wordt als de Victoria's Secret-show mag lopen. Net als haar grote idool Madonna heeft ze maar één aanspreeknaam (Dilone is haar achternaam). Hoewel ze nog maar enkele seizoenen bezig is, liep ze dit seizoen al meer dan veertig shows en is ze het gezicht van grote campagnes zoals die van Versace. Ze droomt van een Hollywoodcarrière.

2/

#3. Klaudia Mae (20)

hot new faces- dit zijn de it-modellen van het moment_3

De Antwerpse zet pas haar eerste modestapjes, maar liep dit seizoen al shows van o.a. Christian Wijnants, Rick Owens, Undercover en Junya Watanabe. Omdat haar look zo gesmaakt wordt bij agentschappen en modellenbureaus, zet ze haar studies voor een jaar on hold om te zien waar de mode haar brengt. Hoewel modellen over het algemeen solidair zijn, krijgt ze geregeld te kampen met jaloezie, omdat ze vaak als eerste gekozen wordt bij castings. Voor later droomt ze van een job als modefotografe.

3/

#4. Kirin Dejonckheere (18)

hot new faces- dit zijn de it-modellen van het moment_1

De Vlaamse wordt in de VS 'modeling's latest it-girl' genoemd. Met haar zachte trekken en klassieke schoonheid wordt ze gecast voor romantische collecties als die van Dior en Valentino. Dit seizoen liep ze meer dan dertig shows. Ze werd ontdekt via Facebook. Ze is een sportjunkie en doet aan Jeet Kune Do, een soort kungfu, yoga en loopt obstacle runs. Haar hele familie zit thuis achter de computer om de shows die ze loopt live te streamen.

4/

#5. Bella Hadid (20)

hot new faces- dit zijn de it-modellen van het moment_8

De Amerikaanse is van Nederlandse en Palestijnse afkomst, net als superster-zus Gigi. Ze was professioneel paardrijdster en droomde van de Olympische Spelen an Rio 2016, maar moest afhaken omdat ze de ziekte van Lyme had. Tot november was ze samen met Abel Tesfaye aka The Weeknd. Dit seizoen liep ze shows van o.a. Moschino, Fendi, Chanel en Givenchy.

5/

#6. Gigi Hadid (21)

hot new faces- dit zijn de it-modellen van het moment_10

Ze is meer ster dan model en stond dit seizoen op de cover van alle grote bladen, was het gezicht van talloze campagnes en liep nagenoeg elke show. Gigi is kort voor Jelena Noura. Zij en haar zus zijn nakomelingen van de prins van Nazareth en de sjeik van Galilee. Ze is de vriendin van ex-One Directioner Zayn Malik en daarom zowel geliefd als gehaat door bakvissen over de hele wereld. Ze speelde al in clips van Zayn, Calvin Harris, Taylor Swift en Cody Simpson.

Dit artikel verscheen eerder in het maart nummer van ELLE België.

(Stagiaire Maaike Geys)