WOW: deze jas kan transformeren in een tent

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE België
WOW: deze jas kan transformeren in een tentBeeld: Parson

Een jas die transformeert in een tent, rugzak of een slaapzak? Het lijkt wel onmogelijk! Angela Luna ontwierp het met de behoeften van de moderne vluchtelingen in het achterhoofd.

Het kledingstuk slaat twee vliegen in één klap dankzij de dubbele functie. Angela Luna pakte een moeilijke problematiek op een innovatieve wijze aan. Mode en nut gaan hand in hand bij haar 'Crossing The Boundary' project.

angela luna jas tent
Beeld: Parson

De jassen die ze ontwierp kunnen transformeren in een tent, rugzak of slaapzak. Daarnaast kunnen ze worden voorzien om kinderen te transporteren of 's nachts zichtbaar te zijn dankzij reflectie. Verder is elk kledingstuk unisex en one-size-fits-all. Je kan één van de jassen bestellen via ADIFF. Leuk detail: de collectie leverde Angela Luna de Womenswear Designer of the Year Award op!

Deze multifunctionele jas is misschien een ideetje voor de aankomende festivalzomer? Je kan het uittesten op één van deze 10 kleinere boetiek happenings die echt de moeite waard zijn. Daarnaast vertellen wij je alvast hoe je het groupie shirt draagt tijdens het aankomende festivalseizoen.

(Lien Egghe)