Laurence Langen is Miss België 2014

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
Laurence Langen is Miss België 2014

missbelgie1

De nieuwe Miss België is 19 jaar, komt uit Genk en zit in haar tweede jaar rechten aan de Brusselse HUB. Ze haalde het in de finale in het Plopsa Theater in Adinkerke van eerste eredame Anissa Blondin (21)  en tweede eredame Laura Charlier (23). Laurence ontving haar kroontje uit handen van Miss België 2013, Noémie Happart.

De Genkse was met haar 1,77 meter een van de grootste kandidates zaterdagavond, en maakte onder meer indruk met de kennisronde waarin ze zonder verpinken de drie grootste Belgische havens opsomde en Brussel makkelijk boven de taalgrens situeerde. Opvallend, in een show waarin de Eerste Wereldoorlog 'tien jaar geleden' werd gesitueerd.

Beeld: missbelgium.be
Beeld: missbelgium.be

'Ik denk dat ik ons land op de best mogelijke manier kan vertegenwoordigen', wilde ze ook tijdens de show nog kwijt.

In een twee uur durende show vielen nog heel wat andere meisjes in de prijzen. Die troostprijzen waren er voor Emilie Hendrickx (Miss Charity), Maureen Caltagirone (Miss Talent), Maïté Royer (Miss Sport), Lotte Feyen (Miss Photogenic), Catherine Haduca (Beach Babe) en Cindy Sabbe (Miss Social Media). Het sympathiekste meisje van de campagne was Laura Antonacci. Ze kreeg die titel van haar 25 medekandidates.