Zo maak je je kleerkast lenteklaar

Geüpdatet op 6 maart 2017 door ELLE België
Zo maak je je kleerkast lenteklaarBeeld: Sex and the City

Ben je klaar voor het aankomende seizoen, maar is je kast nog niet lenteklaar? Deze 5 succesvolle stappen helpen je om je kast klaar te stomen voor de lente.

De winter leek eeuwig te duren, maar gelukkig begint het weer terug de goede richting uit te gaan. De eerste zonnestralen komen erdoor en je krijgt meteen zin om die lentegarderobe boven te halen. Dit is hét moment om je kleerkast onder handen te nemen en wij geven jou hier 5 handige stappen voor.

1/

#1: Haal je kleerkast eerst helemaal leeg

kast leegmaken lenteklaar

Als je je kleerkast tot op de bodem leegmaakt, dan besef je eindelijk hoeveel kleren je wel hebt. Dit besef zal je zo meteen helpen om betere keuzes te maken wat je al dan niet bijhoudt. Probeer je kleding wel in rubriekjes te houden, anders zal je minder selectief worden. Hele dikke wolle truien kan je al meteen in een aparte doos opbergen. Ook een valies kan goed dienst doen als opberger!  Maak van de lege kast gebruik om ze eens helemaal te ontstoffen, zodat je kast echt lenteklaar is.

2/

#2: Splits je kast op in 3 delen

drie delen_ bijhouden twijfel weggooien kast lenteklaar

Wanneer je kleding gaat weggooien, moet je gebruik maken van 3 delen. Het eerste deel zijn kleren die je nooit draagt en dus zonder twijfel kan weggooien. Het tweede deel gaat om kleding die je eigenlijk niet meer draagt, maar waar je toch nog geen afstand van kan doen. Deze berg je tijdelijk op in een doos of een zak, om er later nog eens naar te kijken. Het laatste deel zijn stuks die je altijd draagt en je dus zeker zal bijhouden. De kleding die je weggooit, kan je inleveren bij spullenhulp. Goede daad, check! Wil je er een centje aan verdienen? Hou dan een closet sale met je vriendinnen.

3/

#3: Eeuwige twijfel te baas

twijfel lenteklaar kledingkast

Word je overmeesterd door twijfel? Leg dan enkele outfits samen hoe je het kledingstuk zou combineren. Geen idee met wat je het stuk kan dragen? Dan kan je het met zekerheid weggooien. Last om peperdure designkleding weg te gooien? Heel logisch, dat hebben we allemaal! Als je het stuk echt niet meer draagt, heeft het echter geen zin het bij te houden… Trek het kledingstuk nog eens aan om te ondervinden of je er nog voeling mee hebt.

4/

#4: Zet de nodige basics op je To-Buy lijstje

to buy lijstje kast lenteklaar

Een basis hebben is belangrijk. Zonder die ene witte blouse, die perfecte broek of dat tijdloos zwart jasje kan je andere kledingstukken moeilijk combineren. Check tijdens je schoonmaak wat je allemaal nodig hebt. Basics die versleten zijn, mogen ook vervangen worden. Vul de ontbrekende kledingstukken zo snel mogelijk aan en jaja, shoppen is de enige oplossing! Is je basis in orde? Dan mag je even gaan kijken naar de nieuwe trends!

5/

#5: Zorg voor een georganiseerd geheel

lenteklaar kast klaar

Organiseren kan je gelukkig leren. Volg alvast deze 5 tips om je kleerkast op te ruimen. Hang je kledingstukken per kleur en rubriek. Broeken horen bij de broeken, blousjes bij de blousjes. Het is de bedoeling dat er rust in je kledingkast ontstaat en dat je een goed overzicht bewaart. Wat je niet ziet hangen, zal je namelijk nooit dragen. Koop hiervoor speciale opbergers voor sjaals, riemen en handtassen. Leg je basics centraal, zodat je er gemakkelijk bij kan.

(Lien Egghe)