10 Franse muzes om te volgen tijdens Paris Fashion Week

Geüpdatet op 24 september 2019 door ELLE België
10 Franse muzes om te volgen tijdens Paris Fashion Week

Wie moet je volgen om op de hoogte te blijven van Paris Fashion Week?

Droom jij ook van die Franse je-ne-sais-quoi stijl? Ter ere van Paris Fashion Week zetten we 10 Franse it-girls op een rijtje die je een stapje dichter bij die felbegeerde look brengen.

Clémence Poésy

https://instagram.com/p/BuuCCvag7NA/

 

De welbekende Clémence kan bijna poëtisch mooi genoemd worden. De actrice ademt Franse stijl en zit vaak front row bij Chanel. Volg haar, gewoon omdat ze Clémence Poésy is.

Caroline de Maigret

https://instagram.com/p/B2dyLQznAIA/

 

Caroline de Maigret is het toonbeeld van Parijse chique. Ze begon haar carrière als model in de jaren '90. Later startte ze haar eigen record label op. De immer stijlvolle Caroline draait al een hele tijd mee in de modewereld: haar stijl en attitude zijn ongeëvenaard.

Lou Doillon

https://instagram.com/p/B2tdSzRImcW/

 

De dochter van Jane Birkin kon natuurlijk niet ontbreken in onze lijst. Lou is van alle markten thuis: ze is model, actrice, zangeres én muze. Haar stijl is rockchick-cool en ze is een graag geziene gast op Paris Fashion Week.

Constance Jablonski

https://instagram.com/p/B2WoWCzJnh-/

 

Constance is een Frans model dat in New York woont. Haar stijl is casual chic- zoals de Fransen dat het beste doen. Volg haar voor een kijkje achter de schermen.

Elisa Sednaoui

 

Elisa heeft Italiaanse, Franse en Egyptische roots. Naast haar bezigheden als actrice en model heeft ze ook een eigen fonds dat kansarme kinderen onderwijs biedt. Haar outfits wisselen van très Parisienne tot temperamentvol Italiaans: denk suède jurken en veel glitter.

Léa Seydoux

https://instagram.com/p/B1JW9RZgL4x/

 

Je kent Léa misschien als voormalige Bond girl. Deze actrice kan bijna elke stijl aan: strakke glitterjurken of vintage Chanel. Wederom een graag geziene gast op de modeweken.

Jeanne Damas

View this post on Instagram

Portraits by @ninakoltchitskaia

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

 

Jeanne Damas heeft de oh-zo-begeerde Franse je-ne-sais-quoi stijl geperfectioneerd. Ze begon als blogger en is nu de muze van onder andere Olivier Zahm en Simon Porte Jacquemus. Ondertussen heeft ze ook haar eigen kledinglabel Rouje gelanceerd.

Camille Rowe

https://instagram.com/p/Bw-NIpLnVzR/

 

Camille heeft Franse en Amerikaanse roots. Je kent haar misschien van de Dior Poison Girl reclames. Ze stond al model voor onder andere Dior, Louis Vuitton en Victoria's Secret. De Parisienne woont momenteel in Brooklyn en heeft een geweldig gevoel voor stijl.

Alma Jodorowsky

https://instagram.com/p/BxC4c0MBCsg/

 

Het 27-jarige model loopt vaak voor Chanel en Opening Ceremony. Haar look is eclectisch en bohémien. Ze draagt graag Levi's jeans gecombineerd met een designertas. Haar zie je zeker voorbij komen tijdens de modeweek.

Aymeline Valade

View this post on Instagram

@victoriabeckham fall 2019

A post shared by Aymeline Valade (@aymelinevalade) on

 

Aymeline Valade is actrice en model. De 34-jarige groeide op in Nice, waar ze op 15-jarige leeftijd gescout werd. Ze wou eerst journalistiek studeren en begon op haar 22e levensjaar aan haar modellencarrière. Volg haar voor een exclusieve kijk achter de schermen.