10 Franse muzes om te volgen tijdens Paris Fashion Week

Gepubliceerd op 1 March 2017 door ELLE België
10 Franse muzes om te volgen tijdens Paris Fashion Week

Wie moet je volgen tijdens Paris Fashion Week 2017? 

Droom jij ook van die Franse je-ne-sais-quoi stijl? Ter ere van Paris Fashion Week zetten we 10 Franse it-girls op een rijtje die je een stapje dichter bij die felbegeerde stijl brengen.

Clémence Poésy

paris_fashion_week_it_girls_clemence_poesy

De welbekende Clémence kan bijna poëtische mooi genoemd worden. De actrice ademt Franse stijl en zit vaak front row bij Chanel. Volg haar, gewoon omdat ze Clémence Poésy is.

Caroline de Maigret

paris_fashion_week_it_girls_Caroline_de_Maigret

Caroline de Maigret is het toonbeeld van Parijse chique. Ze begon haar carrière als model in de jaren '90. Later startte ze haar eigen record label op. De immer stijlvolle Caroline draait al een hele tijd mee in de modewereld: haar stijl en attitude zijn ongeëvenaard.

1/

Lou Doillon

paris_fashion_week_it_girls_Lou_Doillon

De dochter van Jane Birkin kon natuurlijk niet ontbreken in onze lijst. Lou is van alle markten thuis: ze is model, actrice, zangeres én muze. Haar stijl is rockchick-cool en ze is een graag geziene gast op Paris Fashion Week.

Constance Jablonski

paris_fashion_week_it_girls_constance_jablonski

Constance is een Frans model dat in New York woont. Haar stijl is casual chic- zoals de Fransen dat het beste doen. Volg haar voor een kijkje achter de schermen.

Elisa Sednaoui

paris_fashion_week_it_girls_Elisa_Sednaoui

Elisa heeft Italiaanse, Franse en Egyptische roots. Naast haar bezigheden als actrice en model heeft ze ook een eigen fonds dat kansarme kinderen onderwijs biedt. Haar outfits wisselen van très Parisienne tot temperamentvol Italiaans: denk suède jurken en veel glitter.

Léa Seydoux

paris_fashion_week_it_girls_Lea_Seydoux

Je kent Léa misschien als Bond girl. Deze actrice kan bijna elke stijl aan: strakke glitterjurken of vintage Chanel. Wederom een graag geziene gast op de modeweken.

2/

Jeanne Damas

paris_fashion_week_it_girls_jeanne_damas

Jeanne Damas heeft de oh-zo-begeerde Franse je-ne-sais-quoi stijl geperfectioneerd. Ze begon als blogger en is nu de muze van onder andere Olivier Zahm en Simon Porte Jacquemus. Ondertussen heeft ze ook haar eigen kledinglabel Rouje gelanceerd.

Camille Rowe

paris_fashion_week_it_girls_Camille_Rowe

Camille heeft Franse en Amerikaanse roots. Je kent haar misschien van de Dior Poison Girl reclames. Ze stond al model voor onder andere Dior, Louis Vuitton en Victoria's Secret. De Parisienne woont momenteel in Brooklyn en heeft een geweldig gevoel voor stijl.

Alma Jodorowsky

paris_fashion_week_franse_it_girls_Alma_Jodorowsky

Het 25-jarige model loopt vaak voor Chanel en Opening Ceremony. Haar look is eclectisch en bohémien. Ze draagt graag Levi's jeans gecombineerd met een designertas. Haar zie je zeker voorbij komen tijdens de modeweek.

Aymeline Valade

paris_fashion_week_it_girls_aymeline_valade

Aymeline Valade is actrice en model. De 32-jarige groeide op in Nice, waar ze op 15-jarige leeftijd gescout werd. Ze wou eerst journalistiek studeren en begon op haar 22e levensjaar aan haar modellencarrière. Volg haar voor een exclusieve kijk achter de schermen.

(Stagiaire Maaike Geys)