Dit waren de 10 populairste kledingstukken van 2016

Geüpdatet op 15 november 2019 door Elise
Dit waren de 10 populairste kledingstukken van 2016

2016 was onherroepelijk het jaar van het monopoly van de choker in de accessoirewereld, het afscheid van de bomber in de jassengarderobe en de introductie van lingerie als topje (zie: the bralette). Ben je een modejunk? Dan liggen deze 10 kledingstukken vast op de bovenste plank:

1/

#1 Puffer jacket

pufferjacker

Urban Outfitters, €100

Het donkergroene exemplaar van Urban Outfitters ontketende zelfs een social media storm. Op zich is er niets bijzonders aan het jacket, met als enige uitzondering dat hij meteen uitverkocht was in elke on- en offline winkel. Het jasje kreeg de gangsta bijnaam "That Puffa". In Groot-Brittanië werd het een sport om mensen met de jas te fotograferen en het resultaat op social media te gooien.

2/

#2. Trompetmouw

trompetmouw

Zara, €49,95

Van off shoulder naar pofmouw! Wie dacht dat wijde mouwen passé waren, heeft het mis. In 2016 droegen we massaal mouwen met volume: ballonmouwen, trompetmouwen, noem maar op.

3/

#3. Velours

verlours
Gianvitto Rossi, €695

Velvet is back! Dit stofje - met hoge aaibaarheidsfactor - zorgt voor een instant glamour effect. Een paar fluwelen laarsjes of liever sneakers in velours?

4/

#4. Slipdress

slipdress

Topshop, £25

Menig fashionista beging een slippertje in 2016, dan wel een van stijlvolle aard. Liefst van al met een wit shirt onder! Combinatie stress? Zo draag je de slip dress dit najaar. 

5/

#5. Choker

chokers-kledingstuk-2016

In alle vormen en maten. Gedubbeld of getrippeld, een fluwelen of zilver exemplaar, eentje uit plastiek of uit metaal, hoe dan ook: we integreerden de choker in élke look dit jaar. Hij groeide uit tot razend sexy juweel.

Op zoek naar leuke combinaties en originele voorbeeldjes? Ontdek ze in onze how to wear. 

6/

#6. Het bandshirt

bandshirt

Band shirt, Urban outfitters, $45

Heavy metal invloeden in het straatbeeld afgelopen zomer. Om één of andere reden haalde het modevolkje massaal haar oude groupieshirts boven en dat zorgde verrassend genoeg voor prachtige looks. Geloof je ons niet? Ontdek hier de vele styling mogelijkheden ervan.

De festivallook bij uitstek: bandshirt, choker, ripped jeans short!

how-to-wear-groupie-shirt-streetstyle-970x508-1

7/

#7. The bralette

bralette-970x508-2

De bralette is dit seizoen super hip, vooral de kanten variant. Het is een kunst om met een mini stukje stof toch stijlvol door de dag te komen, maar wij vonden enkele manieren:

Wat?

De bralette is een soort van gesofisticeerde, meer uitgewerkte beha, met nét ietsje meer om het lijf dan een simpel bovenstukje. Je kan dit item dan ook echt als kledingstuk dragen (en niet louter als lingerie). De grens tussen modieus en ordinair is soms klein.

Hoe?  

Combineer de bralette met een transparante blouse, een wijdvallend hemd of onder een kimono, bijvoorbeeld. Over het algemeen gelden dezelfde regels als bij een crop top. Speel in op suggestiviteit door de bralette te dragen met hoge taille broeken en rokken. Je geeft (letterlijk) liever niet alles bloot.

8/

#8 Pablo

pablo

Van Kanye West tot Beyoncé, sterren zagen hun jaaromzet drastisch stijgen door te focussen op hun merchandise. De Lemonade-sweaters waren een hit, om maar te zwijgen van het Pablo-denimjasje!  

9/

9. Calvin Klein

calvinklein-kledingstukken-populair-2016

Terwijl het sportondergoed furore maakte in 2015, kwam de logomania van Calvin Klein tot een hoogtepunt in 2016 in de vorm van truien, tops, rokken, pyjama's. Werkelijk àlle stuks verkochten als zoete broodjes, zolang er maar een grootse CK op prijkte.

Deze microtrend kan je onderbrengen in een andere grotere 2016-tendens, namelijk athleisure. Het dragen van je workout kleren buiten de sportschool, werd langs alle kanten aangemoedigd.

10/

10. Tommy Hilfiger jeans

tommy-hilfiger

Voor nineties girls was Tommy Girl vaak hun allereerste parfum, anno 2016 flakkert de Tommy-vlam weer op. Of de collectie van topmodel Gigi Hadid daar voor iets inzit? De kans is groot. De Tommy-mania sluit nauw aan bij de Calvin Klein-trend. Logo's, ahtleisure en denim was wat de klok sloeg afgelopen jaar.