Getest: airbrush make-up bij MUD

Gepubliceerd op 28 december 2016 door Laure Vandendaele
Getest: airbrush make-up bij MUD

Het geheim van een huidje dat de hashtag ‘flawless’ écht verdient? Airbrush make-up. Gewapend met de huid die door het winterweer allesbehalve #flawless is, gingen we langs bij MUD in Antwerpen voor een de make-upvariant van Photoshop.

Net als J.Lo
Wie in de jaren 90 opgroeide, herinnert zich ongetwijfeld de aflevering van het MTV-programma ‘Making the Video’ waarin Jennifer Lopez de ‘Waiting for tonight’ videoclip inblikte én met behulp van een airbrushpistool over haar hele lichaam egaal werd gekleurd. Daarna decoreerde make-upartist Kevyn Aucoin de zangeres met schitterende diamantjes en J.Lo’s allereerste iconische make-uplook was een feit. Omdat wij - jonge kijkers - geen insiders van de film-, muziek-, of televisiewereld waren en nog nooit van een airbrushmachine hadden gehoord, gaf Kevyn Aucoin voor de volledigheid een woordje uitleg. Een make-up tutorial avant la lettre, als het ware. ‘Met deze recent uitgevonden (!) machine kan ik op een zachte manier een transparant laagje foundation op het gezicht en lichaam aanbrengen. Het resultaat is erg naturel en de foundation ligt niet dik en cakey op de huid.’ Het luchtpistooltje groeide uit tot een vaste waarde in het professionele circuit en ook heel wat  celebrities (daar heb je de Kardashians weer) en modellen danken hun egale, tegen de genadeloze HD-camera’s opgewassen huidjes aan de combinatie van een stabiele hand en een airbrushpistool.

airbrushmakeupjenniferlopez
J.Glow

Net omdat airbrush make-up zo naturel en effectief is, wil het Amerikaanse make-upmerk MUD de techniek ook aan klanten die niet dagelijks voor de camera staan aanbieden. Zo’n airbrushsessie is ideaal voor wie een belangrijk event op de agenda (trouw, presentatie, feestje) heeft staan of zich gewoon eens door een professional met een luchtgeweertje onder handen wil laten nemen. Laat ik nu toevallig in die laatste categorie vallen. En zo beland ik 17 jaar nadat J.Lo the royal airbrush treatment kreeg in de make-upstoel bij Nathalie Baert, manager van MUDs Belgische opleidingsdepartement en een echte make-up-kenner.

Getest
Mijn eigen make-up gaat eraf en Nathalie laadt haar geweer, dat met een darmpje aan een zacht knorrend toestel verbonden is, met een paar druppeltjes vloeibare foundation die perfect bij mijn huidtint past. ‘Met airbrush kan je niet alleen foundation en blush aanbrengen, het is ook perfect geschikt voor het creëren van schaduwen en highlights.’ Ik sluit mijn ogen en voel hoe het pistool een zachte, egaliserende nevel over mijn gezicht legt. Alsof iemand met een naar make-up geurende adem heel zachtjes op je huid blaast. Aangenaam, ontspannend én snel. ‘Dat is een van de grote voordelen van de airbrushtechniek. Je krijgt op een snelle manier een egale huid en voldoende dekking. Bovendien raak ik de huid niet met mijn vingers of penselen aan waardoor zelfs de meest gevoelige en reactieve huidtypes deze manier van make-up aanbrengen heel goed kunnen verdragen.’

De angst dat de egaliserende nevel niet alleen een laagje op mijn huid maar ook op mijn nieuwe jurk achterlaat, is onterecht. Dankzij ervaring en een stabiele hand weet Nathalie perfect hoe ze de make-up moet aanbrengen zonder vlekken te maken. In de spiegel zie ik ondertussen donkere kringen verdwijnen en jukbeenderen tevoorschijn komen. Nathalie werkt de look af met een feestelijke rode mond. Vanop een afstandje ziet het resultaat er smetteloos uit, tijd om de geairbrushte versie van mezelf van dichtbij te inspecteren. Hoewel mijn huid mooi egaal is, is het wel duidelijk zichtbaar dat ik make-up op heb, voor wie écht van een ‘no make-up make-uplook’ houdt, ligt het er misschien zelfs een tikkeltje té dik op. Omdat ik die avond nog een werkevent voor de boeg heb, vind ik het prima maar voor overdag lijkt deze airbrush laag met net niet ‘airy’ genoeg. Toch vind ik een airbrush-sessie dankzij zijn snelheid, doeltreffendheid en kortstondig wellnessgevoel het proberen waard. #flawless

I obviously didn't wake up like this
I obviously didn't wake up like this

LEES OOK: 12 dingen die ik leerde in de make-upschool

Sinds deze maand kan je voor een airbrush-sessie terecht in de Antwerpse vestiging. Na de Antwerpse lancering, zullen ook de winkels in Gent en Kortrijk deze service aanbieden.De normale kostprijs voor een airbrush-sessie is 65 euro, maar tot 31 december genieten klanten van een kennismakingstarief (55 €).

Make-up Designory
Schrijnwerkersstraat 15
2000 Antwerpen