Luxueuze wasproducten voor je fijnste was

Geüpdatet op 17 januari 2019 door ELLE België
Luxueuze wasproducten voor je fijnste was

We kennen het allemaal: het moment waarop je die delicate lingerie, die fragiele kasjmieren trui of dat dure designer stuk met toegeknepen billen in de was stopt en vurig hoopt dat het er niet compleet onherkenbaar uit komt.

Niets is erger dan je lievelingsstuk te vernietigen door een foute wasbeurt. Om mogelijke trauma's te vermijden, zijn er enkele dingen waar je op kan letten.

  • Kies altijd voor handwas, wanneer je een delicaat stuk wilt wassen.
  • Gebruik daarnaast een wasmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor je fijnste stoffen.
  • Je kan zo'n luxueuze detergent misschien als een vorm van snobisme beschouwen, maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Want goed voor je kleding zorgen is een vorm van duurzaam leven. Liever één stuk koesteren en verwennen, dan altijd nieuwe items te moeten kopen.
  • Bovendien zijn deze gespecialiseerde wasproducten vaak van organische ingrediënten gemaakt en dus minder belastend voor het milieu.

We selecteerden alvast enkele detergenten die je beste vriend zijn als je levenslang van een kledingstuk wilt genieten.

Lees ook: Eerste hulp bij vlekken

Lees ook: 6 tips om je beha's te wassen

1/

Filippa K x Tangent GC, The Ultimate  Garment Care

was-wasmiddel-luxueus-filippa-k
©Filippa K

In samenwerking met het ecovriendelijke label, Tangent GC, ontwikkelde Filippa K een duurzame detergent. Het zachte, organische wasmiddel is speciaal bestemd om je kleding zo natuurlijk mogelijk te onderhouden, zodat de stoffen zo lang mogelijk meegaan. Er komen geen bewaarmiddelen of genetisch gemanipuleerde stoffen aan te pas. Zo heeft het wassen van je kledij een zo min mogelijke impact op het milieu en je kledij, dubbel duurzaam dus. Je kan kiezen tussen de normale 'garment care' of de versie voor fijne was. De frisse geur van petitgrain en pepermunt is een fijn pluspunt.

Prijs: 24 euro

2/

Le Labo x The Laundress, Santal 33 detergent

was-wasmiddel-luxueus-le-labo
©Le Labo

In samenwerking met The Laundress, ontwikkelde Le Labo de crème de la crème van wasmiddelen. Geparfumeerd met de best verkopende scent van Le Labo, is deze detergent de beste vriend van je neus. Dankzij de ultra sensitieve aanpak, 100% bio-afbreekbare ingrediënten, parabeen vrije formule en diervriendelijke ontwikkeling kan je je kleren met een gerust geweten toevertrouwen aan dit wasmiddel.

Prijs: 55 euro

3/
Tocca, Cleopatra Laundry Delicate

was-wasmiddel-luxueus-tocca
©Tocca

Lingerie, zijden, cashmere of zachte lakens, … verwen ze met een Cleopatra badje van Tocca. Dit delicate wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor handwas of de fijne wasformule van je wasmachine. Na het sop ruiken je kleren bovendien heerlijk fris naar pompelmoes en komkommer.

Prijs: 15 dollar

4/
Skotch & Soda, Barfly Laundry Detergent

was-wasmiddel-luxueus-skotch-soda
© Skotch & Soda

In navolging van hun populairste parfum, Barfly, brengt Skotch & Soda een luxueus wasmiddel op de markt met dezelfde geur. Je zou de detergent simpelweg kopen voor de matzwarte fles, de heerlijke geur is een leuke bonus.

Prijs: 19,95 euro

5/

L'Eaundry, Scandinavian Moss

was-wasmiddel-luxueus-leaundry
©L'Eaundry

Het Duitse L'Eaundry creëert luxe wasproducten met een even inventief geurpalet als een parfum. Zo bestaat Scanidavian Moss uit kruidige en bloemige topnoten, een warm, aromatisch hart met een hint van hooi en mimosa en een krachtige tonka en cederhout basis.

Prijs: 68 euro

(stagiaire: Isabelle Leempoels)