5 onverwachte oorzaken van huidproblemen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
5 onverwachte oorzaken van huidproblemen

huidproblemen

Dankzij een strak beautyregime ben je de trotse eigenaar van een egale huid. En dan gaat het plots mis. Weg stralende teint, hallo puistjes, droge plekjes en irritaties. Zijn stress en hormonen geen boosdoeners, dan treffen volgende ogenschijnlijk onbelangrijke beautyrituelen misschien schuld. 5 onverwachte oorzaken van huidproblemen.

Te vaak wassen
Voelt je huid de laatste huid droog aan? Misschien doe je te hard je best en reinig je je gezicht gewoon te vaak. Het risico bestaat dat je huid, vooral in de winter, net daardoor gaat uitdrogen. Hoe vreemd het ook lijkt, gaan ook de klieren van een droge huid meer talg produceren waardoor de huid tegelijk droog én vettig wordt, met puistjes en oneffenheden tot gevolg.
Te agressieve producten
Met agressie los je niets op, en dat geldt ook voor je huidproducten. Hoewel verleidelijk om in je winkelmandje te gooien, leveren producten met een maximum aan 'agressieve' ingrediënten (zoals benzoyl peroxide) niet altijd het beste resultaat voor je huid. In plaats van poriën te zuiveren en puistjes aan te pakken, gaan ze irritaties en een droge huid veroorzaken.

Te vaak experimenteren
Verandering van spijs doet eten, maar je huidregime heeft baat bij een regelmatig dieet. Beheers de drang om elk nieuw serum of nieuwe créme uit te proberen, want door te frequent geëxperimenteer raakt de vochtigheidsgraad van de gevoelige opperhuid uit balans. Laat je huid langzaam wennen aan nieuwe producten.
Allergene shampoos en conditioners
Een nieuwe shampoo of conditioner en plots last van huidallergieën of puistjes? Daar kunnen je haarproducten voor iets tussen zitten. De allergenen in de shampoos kunnen allergie op je gezicht, borst en rug veroorzaken. (op alle plaatsen waar het product in contact met de huid kom dus) Wie een gevoelige huid heeft, kiest best voor een anti-allergie shampoo.

Bescherm jezelf tegen de zon
Vanaf april tot en met september moet je je huid extra beschermen tegen de zon. Dit doe je met zonnecréme of een dagcrème met SPF (sun protection factor) Die mag je trouwens ook tijdens de wintermaanden smeren. De schadelijke UV-stralen veroorzaken op lange termijn niet alleen vroegtijdige huidveroudering en huidkanker, een weekje onbeschermd zonnekloppen kan leiden tot een acute aanval van acne.

bron: BellaSugar