INTERIEURTIP. Een geslaagde mix met Ikea-meubelen

Geüpdatet op 17 december 2020 door Ingeborg Deleye
INTERIEURTIP. Een geslaagde mix met Ikea-meubelen

ikea_cover

Zelfs die hard fans van de Zweedse meubelketen weten dat het soms moeite kost om een 'volwassen' interieur te creëren met meubelstukken die in ongeveer 80 procent van elke Vlaamse woonkamer voorkomen. Deze acht internationale voorbeelden tonen aan dat het kan, met een mooie mix van vintage stuks, een aantal designaccessoires en een vleugje persoonlijkheid. Laat je inspireren.

1 De studio van Lauren: een mix van kadertjes en plaids van bij Ikea, en interieuraccessoires die ze op een rommelmarkt vond. De kussens in de sofa zijn van Serena and Lily.

ikea1
2 Het nest van Jessica en Scott: in de leefkamer wordt het bekende salontafeltje van Ikea gemixt met een tapijt van West Elm en opnieuw gestoffeerde vintagemeubelen.

ikea2

3 Het nest van Jessica en Scott: oranje en witte Ikea-keukenhanddoeken blenden mooi met de patroonvloer in de keuken.

ikea3
4 Het huis van Kim en Kyle: een neutraal tapijt van Ikea matcht wonderwel bij de designstukken van Room & Board, CB2 en Crate & Barrel.

ikea4
5 Het huis van Kim en Kyle: witte kadertjes van Ikea werden hier met souvenirs van over de hele wereld en een eettafel van World Market gecombineerd.

ikea5
6 Het huis van James en Dom: een neutrale boekenkast van Ikea krijgt een heel andere look wanneer je er zowel boeken, arty magazines als andere objecten in opstapelt.

ikea6
7 De studio van Jessica: een dressing van Ikea is perfect in evenwicht met de prachtige vintage dressoir in de leefkamer.

ikea7
8 Het appartement van Ken en Belle in New York: een kuipstoeltje van Ikea, wordt hier gecombineerd met designstukken van Z Gallerie, CB2 en West Elm.

ikea8

Bron/credits beelden: Kim Lucian, Pablo Enriquez, Alexis Buryk, Dom Cordilla, Kim Lucian, Jason Yang en Ken Yang (via Apartment Therapy)