Belgische ontwerper voor Versus Versace

Gepubliceerd op 19 december 2013 door Laure Vandendaele
Belgische ontwerper voor Versus Versace

playboy 60th anniversary party at the playboy club, london, britain - 02 dec 2013, ,

De geruchten deden al sinds september de ronde maar het nieuws is nu officieel bevestigd. Belg Anthony Vaccarello wordt de nieuwe ontwerper van Versus, het zusterlabel van modehuis Versace.

AnthonyDonatella
Donatella Versace en Anthony Vaccarello

Een dik jaar nadat het Ierse ontwerper J.W. Anderson het tot de nieuwe ontwerper van Versus schopte, neemt alweer een nieuwe naam het roer bij het zusterhuis van Versace over. En het werd een Belg! De 31-jarige Anthony Vaccarello is dolgelukkig met zijn nieuwe functie en omschrijft het moment waarop hij het contract ondertekende als 'heel erg emotioneel'.  Bovendien vond het memorabele onderonsje met Donatella Versace herself plaats in de keuken van Gianni Versace's voormalige appartement, kortom, Vaccarello was in het gezelschap van zijn twee grote idolen.

Vaccarello's debuut voor Versace is voorzien voor 2014 maar hoe en waar die presentatie zal plaatsvinden is nog niets bekend. Over hoe de collectie er moet gaan uitzien heeft de ontwerper wel al een duidelijk beeld. 'Donatella verzekerde me dat er geen grenzen zijn. Ze geeft me alle vertrouwen om de dingen op mijn manier te doen.' Toch blijft Anthony trouw aan het DNA van het Italiaanse modehuis. 'Wie Versus zegt, zegt jurken. Dus ik wil er veel ontwerpen!'., aldus de designer.