Hoe wapen ik mijn huid tegen het herfstweer?

Geüpdatet op 15 november 2016 door ELLE Partner
Hoe wapen ik mijn huid tegen het herfstweer?

Bye bye gebronzeerd zomerhuidje, hallo droge vlekjes, ontsierende roodheden en andere huidproblemen die met het wisselen van de seizoenen gepaard gaan. Zo maak je er in no time komaf mee!

De blaadjes verkleuren, de temperatuur zakt en de wind laat zich bij momenten van haar guurste kant zien. De herfst is in het land en dat voelen we ook meteen aan onze huid. Droge vlekjes, ontsierende roodheden en onwelkome oneffenheden zijn typisch voor deze tijd van het jaar, wanneer het plots kouder en de lucht droger wordt. Tot daar het slechte nieuws want, mits de juiste producten en dito know how is het kinderspel om droge vlekken, roodheden en zelfs puistjes in een paar eenvoudige stappen te camoufleren. Niet door je huid te begraven onder een dikke laag verstikkende make-up, wel door een beroep te doen op een minimum aan producten voor een maximum aan resultaat. Een egaal resultaat in 5 eenvoudige stappen, ook geschikt voor de meest gevoelige huidjes.

Wij doen hiervoor graag een beroep op de producten van T.LeClerc, het merk dat apotheker Théophile LeClerc in Parijs 1881 oprichtte en ook vandaag nog steeds een bestseller in de apotheek is.

t-leclercproducten

Wat heb je nodig voor een egale teint?

 

  1. Base de teint primer
  2. Fond de teint fluide anti-âge
  3.  AC Professionnel Stick
  4.  Lumi Perfect Banane
  5. Teint PDR Los Translucide

1/

STAP 1: breng een primer aan

t-leclerc2
Geen mooie make-uplook zonder een goede huidverzorging. Schilderen gaat nu eenmaal beter op een blank canvas. Vergeet dan ook zeker geen dagcrème (zoals de TLC CREME DE RIZ AA JOUR) te smeren om de huid goed te hydrateren en voeden voor je van start gaat. Breng daarna een lichte, vloeibare primer aan. Die maakt het huidoppervlak glad en zorgt ervoor dat poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Bovendien verlengt een goede primer de houdbaarheid van je foundation.

Hoe ga je te werk?

Breng het product met de vingertoppen aan vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe. Door de lichaamstemperatuur van je vingers zal het product zich makkelijker laten aanbrengen.

2/

STAP 2: egaliseer je teint met een vloeibare foundation

Foundation dient om de huid te egaliseren, niet om je gezicht meer kleur te geven. Kies daarom steeds voor een product dat in je huid versmelt en dus niet zichtbaar is. Zoek je juiste kleur door een teststreepje op je kaaklijn te trekken. Is de foundation niet zichtbaar op je spiegelbeeld, dan heb je de juiste kleur gekozen. Heb je een streep op je kaak staan, zoek je beter nog even verder.

Omdat de huid – ook in de winter! – tegen de zon beschermd moet worden, is het belangrijk om een foundation met ingebouwde zonnefilter te smeren. Zorgt het product bovendien ook nog eens voor extra hydratatie, heb je een keeper in handen!

Bestudeer je huid in de spiegel en achterhaal zo welke delen van je gezicht een laagje foundation nodig hebben. Smeer geen dikke laag maar breng het product enkel aan waar nodig. Zo krijg je het meest natuurlijke resultaat. Deze voedende formule geeft een natuurlijke dekking en is ideaal voor de gevoelige, bleke huid. Last van rode wangetjes? Breng dan liever twee dunne laagjes over elkaar dan één dikke laag aan. De teint oogt egaal, fris en naturel. Ideaal voor overdag dus.

Hoe ga je te werk?

Breng een kleine hoeveelheid product (in vele gevallen volstaat de grootte van een erwt) aan op de brug van je hand. Breng de foundation aan waar nodig maar begin steeds vanuit het midden van je gezicht omdat die zone vaak om de meeste dekking vraagt. Bovendien voorkom je op die manier het gevreesde 'kader', een onflatterende streep onder de kaakrand.

3/

STAP 3: gebruik een concealer

t-leclercconcealer

De hydraterende foundation maakte komaf met droge vlekken en egaliseerde roodheden en andere oneffenheden. Heb je toch nog extra dekking nodig? Gebruik dan een romige camouflage stick met hoge dekkracht. Die laat toe om roodheden (zelfs wijnvlekken!), hyperpigmentatie en oneffenheden precies, snel en efficiënt weg te werken.

Hoe ga ik te werk?

Stip de te corrigeren zones (tijdens de koudste maanden is dat vaak links en rechts van de neusvleugels!) aan en strijk het product uit tot het helemaal versmelt met de huid. Een korte nacht gehad? Een dun laagje onder de binnenste ooghoeken zorgt voor een instant heldere blik!

4/

STAP 4: Pak donkere kringen aan

Nu alle roodheden weggewerkt zijn, is het tijd om iets aan die blauwe kringen onder de ogen te doen. Op tijd gaan slapen en veel water drinken kan helpen, maar als de nood het hoogst is, kan je gelukkig nog een beroep doen op dit gele wondermiddel. Inderdaad: geel, maar laat je zeker niet afschrikken door de kleur. Wie het kleurenwiel een beetje kent, weet immers dat blauw en geel tegenover elkaar op het wiel staan en dus – eens over elkaar aangebracht – elkaar neutraliseren.

Hoe ga je te werk?

Kortom: breng het vloeibare product met je vingers over de blauwe zone onder je ogen aan, dep het product zachtjes in de huid en je kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Bovendien zorgen de subtiele lichtreflecterende bestanddelen voor een extra frisse oogopslag.

5/

STAP 5: Afpoederen!

t-leclercpoeder
Na het smeren is het tijd om te fixeren zodat alle producten, van foundation tot concealer, zo lang mogelijk houden en je er de hele dag stralend uitziet. Door met een los, transparant poeder een subtiele, verhelderende sluier over je gezicht te leggen, blijft je make-up zitten en geniet je gegarandeerd van een onberispelijke teint!

Hoe ga je te werk?

Neem een grote ronde borstel (TLC PINC A POUDRE PIN1) en dop die voorzichtig in het losse poeder. Klop het teveel aan poeder op de borstel zachtjes af op de brug van je hand. Maak met de borstel grote cirkelvormige strijkbewegingen over je hele gezicht. Werkte je een puistje weg met de concealer stick? Vergeet dat plekje niet extra te fixeren. Gebruik hiervoor een fluffy oogschaduwpenseel met lange haren. (LC PINC A PAUPIERES P.M. PIN8)

t-leclercfinal

Et voila! Helemaal klaar voor een gezonde herfstwandeling! Daar krijg je bovendien een mooie blos van!