In een wip een kast monteren, zonder hulp van een handige harry!

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
In een wip een kast monteren, zonder hulp van een handige harry!

Een opbergkast voor onze mooie, kostbare schoenen … Daar dromen we al jaren van (*zucht*)! Het probleem: we hebben een partner met twee linkerhanden, de man van onze dromen bestaat alleen maar in onze dromen, of hij maakt zich uit de voeten telkens als we hem vragen een klusje te klaren (van precies 2,2 m op 4!). Maar geen nood! We gaan die **** kast wel zelf in elkaar knutselen! Met de vingers in de neus. Een kast om Carrie Bradshaw groen te doen zien van jaloezie bovendien. Watch and learn!

ME, MYS(H)ELF & I

Koop een kast naar wens. Opgelet: hoe eenvoudiger, hoe beter! We gaan niet de vedette uithangen voor onze schoenen. Houten planken volstaan.

Bepaal de plaats waar je je werkstukje zult neerpoten.

Lees aandachtig de handleiding (ga voor die met de prentjes, dat is handiger, vooral als de tekst Chinees lijkt).

boch_shooting-2Haal je geheime wapen boven, een supertool die speciaal voor vrouwen werd gemaakt: de accuboorhamer Uneo 10,8 LI-2. Dit gloednieuwe pareltje is ontworpen door Bosch om ons het werk lichter te maken. Met dit gereedschap heb je niets anders nodig (zelfs geen man, echt waar!). De Uneo 10,8 LI-2 doet alles: hij hamert, boort, schroeft en is bovendien superlicht, makkelijk en aangenaam te hanteren dankzij de softgrip. En in 1 uur is hij opgeladen. Geen enkel excuus dus meer om de klus uit te stellen!

Puzzel de kast samen. Dankzij de elektronische draairichtingindicator kun je bijna met je ogen dicht werken. Schroef dan de structuur vast met behulp van het ‘powerlight’ dat het oppervlak goed belicht.

Voeg de planken toe. Om mooi recht te werken begin je het best met bovenaan en ga je stap voor stap naar beneden.
In een wip een kast monteren, zonder hulp van een handige harry! - 2Customize je kast met leuk behangpapier, flashy verf, lovertjes, oude knopen … Inspiratie vind je op Pinterest.

Kinderspel, niet?

PS: mijn nieuwe speeltje aka Uneo 10,8 LI-2 van Bosch vind je in alle degelijke doe-het-zelf-zaken. Richtprijs: 174,95 euro (daar koop je met moeite een half paar Jimmy Choo-schoenen voor!)