10 Belgische beautyspots om met je vriendinnen uit te testen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
10 Belgische beautyspots om met je vriendinnen uit te testen

Heb je binnenkort een girls trip gepland maar wil je eens iets anders dan een volledige dag winkels afschuimen? Dan hebben we voor jou 10 beauty-adresjes in petto die je zeker eens moet uitproberen!

Heb je binnenkort een girls trip gepland maar wil je eens iets anders dan een volledige dag winkels afschuimen? Dan hebben we voor jou 10 beauty-adresjes in petto die je zeker eens moet uitproberen!

BE BEAUTY

Speciaal voor de overbookte working girl lanceerde Reaksmey Ping Kim in 2015 een uniek concept in België. Deze ondernemende vrouw, die haar diploma behaalde aan het Ichec en gepassioneerd wordt door esthetiek, heeft 12 jaar ervaring in het domein van gelnagels en handverzorging. Hierdoor volstaan exact 30 minuten voor een efficiënte en verzorg(en)de manicure op uw werkplek of uw events!

be-beauty-3

Minder gehaast? Bezoek dan haar schoonheidsinstituut in Ukkel dat doet denken aan een New Yorkse loft. Laat u verwennen van kop tot teen en geniet van de expo’s met schilderijen van gerenommeerde kunstenaars. U stapt als herboren naar buiten met prachtige nagels, de wenkbrauwen van een filmster, een prinseswaardige chignon of een weldadig gevoel na een overheerlijke massage.

be-beauty-2

In het instituut: Nail Bar, wimperverlenging, medische of esthetische pedicure, chignonbar, specifieke gelaatsverzorging, epileren, massage, aanbrengen van nagellak en semi-permanente nagellak op het werk of op events

be-beauty-1

50% korting op uw eerste definitieve ontharing bij BE BEAUTY met de code: ELLE2017

Waterloosesteenweg 982, 1180 Brussel / T +32 (0)2 374 12 26
www.be-beauty.be
info@be-beauty.be

1/

BEAUTY BY KROONEN & BROWN

Deze conceptstore in het hart van de Zavelwijk heeft wat van een New Yorkse loft en zijn vernieuwende aanpak slaat geweldig aan bij al wie op zoek is naar exclusieve geuren uit de hele wereld en naar kwaliteits- en nichecosmeticaproducten. (Absolution, Cosmetics 27, Environ, Menard, Valmont, Amouage, Byredo,...)

kroonen-1

Laat u leiden door de professionele tips en trucjes van Ioana en haar team in een aangename en intimistische sfeer. Vleugje parfum, streepje vochtinbrengende crème, druppeltje fluweelzachte lichaamsolie of gepersonaliseerde make-up: u ontdekt heel wat unieke producten die helemaal losstaan van het klassieke marktaanbod.

kroonen-2

Neem in uw eentje of samen met enkele vriendinnen deel aan de workshops over passionerende make-uplessen waardoor u er nog mooier en stralender bijloopt. Extra ontspanning, alleen voor u, met een delicate gelaatsverzorging voor een immer sprankelende look! Probeer dit adresje zo snel mogelijk uit!

Dinsdag tot zaterdag van 10.30 tot 18.30 uur - Zondag van 12 tot 18 uur

Rue Lebeau 49, 1000 Brussel / T +32 (0)2 512 40 05
www.kroonenandbrown.com
info@kroonenandbrown.be

2/

LE BOUDOIR DE JEANNE

Le Boudoir de Jeanne, waarvan de naam geïnspireerd werd door de oma van de eigenaar, ligt in de wijk Outremeuse. Het is de nieuwe boetiek van de beautysta’s en die komen van ver om hun keuze te maken uit het trendy en selecte merkaanbod parfumerie, cosmetica, make-up, parfumaccessoires en leuke cadeautjes.

boudoir-de-jeanne-1

Je voelt je helemaal thuis in deze leuke vintage shop waar Catherine en haar team de klanten verwennen met nuttige en smaakvolle tips over al hun karaktersterke schatten en de chique producten die zich ook richten tot de man, zoals in de ‘barber shop’. Moeilijk om hier met lege handen te vertrekken! Vandaar dat iedereen trappelt van ongeduld. Deze referentie in de nicheparfumerie startte onlangs ook zijn webshop op.

  • Cosmetica, lichaams- en haarverzorging, make-up
  • Open maandag tot zaterdag van 11 tot 18 uur
  • Parfums, kaarsen & geuren voor binnenshuis

Rue Puits-en-Sock 138, 4000 Luik / T +32 (0)4 342 87 02
www.leboudoirdejeanne.com
info@leboudoirdejeanne.com

3/

SUNSENSATION BRONZAGE

Het zonnecentrum SUNSENSATION is ideaal gelegen op het Vanderkindereplein en kan sinds de opening in 2012 terugblikken op een groot succes. Kleurrijk kader, fun en pit, prettig onthaal door een jong en dynamisch team, machines van de laatste generatie die de verlangde tint helpen bereiken. De veilige omstandigheden, de onberispelijke hygiëne en de democratische prijzen zorgen ervoor dat dit adresje zich ontwikkelde tot de zonnige must van de wijk.

sunsensation-1

Bij uw eerste bezoek aan dit wellnessadresje wordt een profielkaart opgemaakt die uw fototype en de timing van uw sessie helpt bepalen. Daarna hoeft u zich nog enkel uit te strekken op een zonnebank die van kleurt verandert en een zachte en verfrissende nevel verspreidt met aroma’s van appel. De muziek is lounge of dynamischer indien gewenst. Wacht niet tot het vakantie is en zorg het hele jaar door voor een volle tank vitamine D!

  • Open 7 dagen/7

Brugmannlaan 244, 1180 Brussel / T +32 (0)2 345 57 47
Facebook.com/sunsensation

4/

VIC+OR, LA SUITE

Met drie salons in Bressoux, Luik en de laatste nieuwkomer in Visé onder leiding van Saoud, leidt Joël Duchêne, alias Victor, een unieke trilogie in de Luikse kapperswereld. Zowel extravagante fashion victims als het meer klassieke cliënteel lopen hier binnen voor de originele, unieke, gepersonaliseerde coupe, kleuring of brushing die je nergens anders vindt. Met dank aan het team van ervaren medewerkers.

vic-+-or-1

Deze uitermate creatieve liefhebber van schoonheid en decoratie wendde zijn unieke talenten aan voor de bijwijlen extravagante inrichting van de zen & arty ruimtes waar het welzijn van de klant voorop staat. Vic+Or doet er alles aan om de ultieme schoonheid van de klant naar boven te brengen en dit in een sfeer van totale ontspanning. A cosy and beautiful hotspot is born!

vic-+-or-2

  • Erkende ‘Hair Colorist’ en gespecialiseerd in droog knippen
  • Erkend kapper Redken & Redken for Men
  • In het Salon in Visé: Yoga-lessen en Make up Academy (initiatie make-uptechnieken, nagelstudio Essie en gelaatsverzorging door make-upspecialiste Rachel Licata)

Rue des Croisiers 21, 4000 Luik / T +32 (0)4 221 48 18
Rempart des Arquebusiers 4, 4600 Visé / T +32 (0)4 374 17 24
Rue du Moulin 9, 4020 Bressoux / T +32 (0)4 341 49 09

www.victorcoiffure.be
victorhairartist@hotmail.com

5/

LILA GRACE

Zelfverzekerde fashionista? Of aarzelend op zoek naar een nieuwe look? Bij het heerlijke Lila Grace kan iedereen die van een vrouwelijke stijl houdt terecht voor een volledig nieuwe outfit, accessoires inbegrepen, mét persoonlijk advies. Vriendinnen Nathalie en Olivia bieden in hun heldere, cosy boetiek al bijna tien jaar een mooie selectie van nieuwe, exclusieve modemerken die toch betaalbaar blijven.

lila-grace-1

Ze focussen niet op één stijl, maar brengen een gevarieerd aanbod voor allerlei gelegenheden en verschillende types vrouwen: jong of oud, trendy, hedendaags of juist klassiek, casual, businessproof of feestelijk.

Met modetips op maat zorgen ze er bovendien voor dat je niet alleen in de perfecte rok en passende bloes schittert, maar ook met de juiste schoenen, juwelen of sjaal naar buiten wandelt. Als je dat wilt, natuurlijk... Extra interessant is dat Lila Grace elke week nieuwe stukken binnenkrijgt. Zowel in de boetiek als in de nieuwe webshop kun je dus het hele jaar door fantastische vondsten doen.

lila-grace-5

  • Kleding, schoenen, juwelen & accessoires
  • Tweede boetiek: Statielei 16 in Mortsel
  • Open maandag tot vrijdag van 10.30 tot 18 uur Zaterdag van 10 tot 18 uur

Nationalestraat 83, 2000 Antwerpen / T +32 (0)3 289 00 99
www.lilagraceantwerp.com
info@lilagraceantwerp.com

6/

THOMAS SABO

Het Duitse merk THOMAS SABO, dat zich sinds zijn oprichting in 1984 heeft opgewerkt tot de wereldleider in het segment van kwaliteitsjuwelen, -horloges, -parfums en -accessoires met een innoverend design, zweert bij een elegante en moderne levensstijl waarbij de aandacht altijd ligt op de unieke details.

thomas-S-4

Dankzij de prachtige producten, die een klassieke en tijdloze uitstraling hebben, maar vaak ook helemaal rock en baanbrekend zijn, en de vele collecties zoals Sterling Silver, Charm Club, Love Bridge, Beauty en de exclusieve Fine Jewellery, kan iedereen voor zichzelf een gepersonaliseerde look creëren of zijn geliefde (m/v) verrassen met het gedroomde cadeau.

Ook u vindt ongetwijfeld uw geluk, want de wereld van THOMAS SABO is bedoeld voor alle smaken en voor elk budget.

  • Topmerk voor juwelen, horloges en verschillende accessoires
    (2000 creatieve en innoverende producten)
  • Artikelen voor geschenken en huwelijken
  • E-shop

www.thomassabo.com
info@belpak.be / T +32 (0)50 62 75 95

7/

PLACE VENDÔME

Met zijn Haute Parfumerie ‘Place Vendôme’, die 25 jaar geleden de deuren opende, ruilde David Depuydt de monotonie van de doorsneeparfumerie in voor een plek boordevol bezieling, schoonheid en luxe. Enkel de merken van grote patrimonia, zoals Chanel, Guerlain, Cartier, Mugler, Caron, Amouage en Jean Patou, vinden genade in de ogen van deze fan van unieke parfums.

place-vendome-11

In dit opwindend universum gaat u tussen 650 geuren en middels een gepersonaliseerde vragenlijst op zoek naar de olfactieve familie die het best bij u aanleunt. Lederen of houten verpakkingen, staaltjes van 1 ml zuivere parfum, de geparfumeerde en handgeschreven briefwisseling die de klant informeert over de laatste nieuwigheden: de emotionele dimensie vertaalt zich werkelijk tot in het allerkleinste detail.

Geen wonder dat dit gedenkwaardig luxe-adres tot de verbeelding spreekt van iedereen in dit land die van schoonheid houdt.

  • Grote Franse patrimonia waarbij de Fontaine extrait de Caron
  • Mini consultaties gratis ‘Parfum’
    ‘Intense’ consultaties: € 150 gekozen parfum inbegrepen
  • Make-uptechnieken en verzorging

Menenstraat 2, 8560 Wevelgem / T +32 (0)56 41 24 68
www.placevendome.be
placevendome@telenet.be

8/

ALAIN AFFLELOU

Met ruim 1400 winkels verdeeld over 13 landen is het optiekersmerk ALAIN AFFLELOU de grootste Franse franchise ter wereld. Zijn oprichter Alain Afflelou staat al meer dan 40 jaar op een dynamische en innoverende manier aan het roer. Het label ‘Afflelou Paris’, dat in 2014 werd gecreëerd en schitterend gepromoot werd door zijn ambassadrice Sharon Stone, was het zoveelste bewijs van de knowhow en de identiteit van het merk. Men vindt deze ook terug in de lichte en moderne lijn ‘Tonic’ alsook in de ‘Est.1972’.

afflelou-1

Deze laatste collectie brengt hulde aan het jaar waarop het merk werd opgericht en verwijst naar het erfgoed, naar kwaliteit en authenticiteit, naar het samenspel van design en techniciteit. Hoewel Alain Afflelou continu blijft vernieuwen, maakt het merk er een erezaak van om voor elke klant het ideale montuur te vinden dat aansluit bij zijn/haar gelaatsvorm, stijl of leeftijd.

afflelou-2

  • Collecties brillen en zonnebrillen
  • Plusminus 40 winkels in België sinds 1998

www.alainafflelou.be
infobe@afflelou.net / T +32 (0)2 274 00 40

9/

ZAHIA OUALI

Omdat ze niet langer enthousiast was over het format van haar weliswaar gerenommeerd internationaal label besliste Zahia Ouali haar kapsalon opnieuw in te richten met behoud van alle performante tools die snelheid en efficiëntie waarborgen. Vandaag kan ze haar creativiteit de vrije teugels laten en dat zowel voor wat betreft de gastvrije sfeer als de keuze voor een gepersonaliseerd kapsel.

ouali-1

Blonde kleuringen zonder ammoniak houden het haar intact; de bruintinten zijn schitterend. Omdat de capillaire gezondheid primordiaal is, besteedt Zahia veel aandacht aan het gezond houden of maken van het haar. Knippen, kleuren en conditioneren zijn een onwrikbaar geheel.

Vandaar dat zij zich graag en met een luisterend oor over de totaliteit van de persoon buigt. Zowel mannen als vrouwen hebben het naar hun zin in dit huis met de vele gezellige hoekjes die verspreid liggen over de twee etages en de tussenverdiepingen. Zij weten er zich verzekerd van de gewenste privacy en dit ver van alle drukte.

  • Kapsalon voor mannen en vrouwen
    Manicure en pedicure, make-up, massages, Shiatsu
  • L’Oréal Professionnel, Kérastase, Pro Fiber, producten Moroccanoil met arganolie, producten zonder ammoniak, henna’s, plantaardige en bio keratine, producten met ezelinnenmelk
  • Zonnebank met zwak vermogen

Rue de Namur 81, 1000 Brussel / T +32 (0)2 514 14 04
zahia@mac.com