3 tips om een relatiebreuk te verwerken

Geüpdatet op 10 december 2013 door Christin Ho
3 tips om een relatiebreuk te verwerken

relatiebreuk
"Als goede vrienden uit elkaar gaan." Belofte voor de enen, spreuk van de dag voor de anderen. Vroeger waren Ben en Jerry's onze beste vrienden om een breuk te verwerken. Tegenwoordig
moeten we ook sociale media en smartphones inschakelen om het verdriet te vergeten. Drie belangrijke tips in een multichannel-tijdperk.

1 Blokkeer je ex op Facebook

Om te vermijden dat je computer op de storthoop terecht komt, is het beter dat jullie Facebook wegen scheiden. Als je niet geconfronteerd wil worden met foto's van hem met één of andere griet  dan is 'blokkeren' de enige oplossing. En pijnig je hersenen niet: het is niet omdat hij om 2 uur 's morgens online is dat dit betekent dat hij aan jou denkt.

2 Pas op met je statussen

Eens de verdrietfase tot het verleden behoort, vertoef je in de pissed-off fase. Je bent kwaad dat je had geïnvesteerd in een relatie en toekomstplannen had gemaakt. Facebook is geen persoonlijk dagboek, je dagelijkse activiteiten en dates verkondigen om aan zijn/haar vrienden te tonen dat je je ex zogezegd al lang bent vergeten is niet slim. Virtuele likes stellen eerlijk gezegd weinig voor als je statussen niet oprecht zijn.

3 Stuur geen smsen

Ook al mis je hem/haar, het is beter om elkaar met rust te laten. Een sms sturen is eenvoudig, maar kan je het mentaal wel aan als hij onbereikbaar blijkt te zijn of pas na een week een antwoord stuurt? Het gevolg kan zijn dat je zo geobsedeerd raakt door zijn/haar smsen dat je ze herhaaldelijk opnieuw leest en blijft herinterpreteren. Zet je gedachten opzij en ga sporten of feesten en wie weet kom je wel de ware tegen!