Daarom hebben mannen en vrouwen spijt van seks

Gepubliceerd op 28 november 2013 door Christin Ho
Daarom hebben mannen en vrouwen spijt van seks

[caption id="attachment_14109" align="aligncenter" width="424"]seks Foto: Freesoul[/caption]

Mannen vinden het achteraf dikwijls jammer dat ze 'te weinig' seks hebben gehad met verschillende partners, terwijl vrouwen het spijtig vinden dat ze hun maagdelijkheid hebben verloren aan de verkeerde persoon.

Dat is gebleken uit onderzoek van de universiteit van Austin in Texas. Wetenschappers bewezen dat seks-spijt kan verklaard worden vanuit het evolutiedenken.

Voor mannen is elke gemiste kans om seks te hebben met een nieuwe partner een potentieel gemiste kans om te kunnen voortplanten. Ze vinden het spijtig dat ze te verlegen waren om een potentiële partner te benaderen en weinig seksueel geëxperimenteerd hebben toen ze nog vrijgezel waren.

Vrouwen daarentegen kunnen niet vergeten dat ze in het verleden te snel hebben gehandeld op seksueel vlak en overspel hebben gepleegd.

De gevolgen van losse seks waren vroeger veel groter voor vrouwen dan voor mannen. Mannen die maîtresses hadden, werden vaak niet anders bekeken. Daartegenover werden vrouwen aan de schandpaal gehangen wanneer ze betrapt werden op overspel. Tot op vandaag beïnvloedt dit nog steeds het seksuele denkpatroon bij beide geslachten.