10 wereldsterren in kleine bijrollen

Geüpdatet op 13 januari 2017 door Isabelle
10 wereldsterren in kleine bijrollen

Tegenwoordig schijnt hun ster hoog aan het Hollywood firmament, maar ooit waren deze acteurs ook maar beginnelingen die genoegen namen met de rol van „background girl #3”. Tien minuscule bijrollen -je knippert met je ogen en je mist ze!- van wereldsterren:

1/

Jennifer Lawrence - Monk (2006) 

Jennifer Lawrence Monk

Oscarwinnares, Dior muze, de favoriet van menig regisseur: Hollywood maakte de laatste jaren kennis met Jennifer Lawrence en dat zorgde voor vuurwerk. Stiekem draaide ze echter al veel langer mee op het kleine scherm, alleen had niemand haar ooit opgemerkt. De toen 16-jarige actrice maakte haar debuut in 2006 in de serie Monk. Daarin kwam ze -tromgeroffel- welgeteld 44 seconden in beeld als harige mascotte voor het basketbalteam. Achteraf kan ze er hartelijk om lachen, al ging het naar eigen zeggen toch om de meest vernederende ervaring van haar leven.

2/

Michelle Fairley -Harry Potter and the Deathly Hallows (2010) 

Schermafbeelding 2016-05-10 om 11.07.17

Tegenwoordig kent iedereen Michelle Fairley als de moedige Catelyn Stark uit Game of Thrones. Als moeder van de noodlottige Stark clan voerde ze er drie seizoenen lang de plak, tot ze in een bijzonder schokkende aflevering de keel werd overgesneden door een rivaliserend clanhoofd. Blijkt echter dat Fairley al eerder in de schoenen van een "moeder van" stond: die van Hermelien Griffel! In de voorlaatste Harry Potter film komt ze heel even in beeld, de tijd dat dochterlief haar geheugen wist, kwestie van haar te beschermen tegen Lord Voldemort -lang verhaal, bekijk de zes films en je bent helemaal mee... Michelle Fairley Harry Potter 1

Michelle Fairley Harry Potter 2

Michelle Fairley Harry Potter 3
Een verjaardagsplaatje uit Hermeliens fictieve album: Emma Watson als kleuter met een piepjonge Michelle Fairley.

3/

Cynthia Nixon - Amadeus (1984) 

Cynthia Nixon Amadeus 5

Lang voor ze zich in Sex and the City een weg door Manhattan flirtte en haar relatieperikelen deelde met Carrie, Charlotte, Samantha (en in hun kielzog de rest van de wereld), verzorgde Cynthia Nixon het huishouden van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit in de groezelige jaren tachtig, met bonnet op het hoofd en met permanent geschokt gezicht. Zo melodieus verliepen de zaken blijkbaar niet ten huize Mozart...

Cynthia Nixon Amadeus

Cynthia Nixon Amadeus 1

Cynthia Nixon Amadeus 3

Cynthia Nixon Amadeus 2

4/

Ben Affleck - Buffy the Vampire Slayer (1992) 

Ben Affleck Buffy the Vampire Slayer

Ook Ben Affleck mag met schaamrood op de wangen terugblikken naar zijn 7 seconden als "basketspeler #10" in Buffy the Vampire Slayer -niet de serie met Sarah Michelle Gellar in de hoofdrol, wel de geflopte film die de reeks inspireerde. Hoe dan ook, Affleck verliest er de bal aan de meest fake vampier in de geschiedenis der fake filmvampiers, maar hey, als je Ben Affleck bent, kan niemand dit nog tegen je gebruiken!

https://vine.co/v/hirbXv6Q9Lp

Ben Affleck Buffy the Vampire Slayer 1

Ben Affleck Buffy the Vampire Slayer 2

5/

Eva Longoria - Beverly Hills 90210 (2000) 

Gabrielle Solis

Lang voor ze de voortuintjes van Wisteria Lane onveilig maakte als Gabrielle Solis in Desperate Housewives, begeleidde Eva Longoria reizigers naar hun zitje als stewardess in een Beverly Hills 90210 aflevering. Een vliegende start.

6/

Lucy Liu - Beverly Hills 90210 (1991) 

Lucy Liu Beverly Hills 90210

Ook toekomstige Charlie's Angels Lucy Liu maakte ooit deel uit van de figurantenvijver van de beroemde nineties reeks. Ze schitterde er 22 seconden lang als "Courtney the Waitress", sloeg volledig tilt tegenover nineties held Jason Priestly, maar slaagde er als een echte professional in haar vijf (!) lijntjes perfect af te rammelen. Go Lucy!

7/

Alexis Bledel - Rushmore (1998) 

Alexis bledel rushmore

Alexis Bledels onbeduidende rolletje is het meest onbeduidende in de rij, maar toch wist zij het meest prestigieuze project te scoren: een film van Wes Anderson! In Rushmore, de tweede langspeelfilm van de geniale regisseur, zit ze braafjes op de eerste rij in de klas. En daar blijft ze ook zitten. Zonder ook maar een woord te zeggen. Twee jaar later zou ze de rol van babbelzieke Rory Gilmore in Gilmore Girls scoren en nooit meer een stil moment kennen...

8/

Kristen Stewart - The Flinstones in Viva Rock Vegas (2000)

Kristen Stewart Flinstones Viva Rock Vegas

Het jaar 2000, Kristen Stewart is tien jaar oud en heeft nog geen flauw benul van haar roemrijke toekomst als vampierenliefje Bella Swan. Wel scoorde ze net een rol in de aanstormende Flinstones film -weet zij veel dat ze als "ring tossing girl #1" niet meer dan drie seconden in beeld zal komen, en dan nog met haar rug naar de camera. Gelukkig neemt ze zelf uitgebreid de tijd om op de foto te gaan, kwestie van het moment te vereeuwigen voor het nageslacht...

9/

Chris Brown - The OC 

Chris Brown The OC

Net voor hij een wereldster werd, kluste Chris Brown bij als acteur in de hitserie The OC. Echt waar! Hij vertolkte er de rol van fanfaregeek Will Tut, die een aflevering lang het hart van Marissa Coopers kleine zusje Kaitlyn wist te veroveren.

Chris Brown The OC

Chris Brown the oc 3