Zes Belgische ondernemers kamperen bij LN Knits

Gepubliceerd op 9 mei 2016 door Laure Vandendaele
Zes Belgische ondernemers kamperen bij LN Knits

Sinds vorige week vind je naast breisels ook de creaties van verschillende Belgische ondernemers in de flagship store van LN Knits. Maak kennis met de Belgian Bunch!

In mei in juni krijgen de alpacawolletjes van het Belgische LN Knits het gezelschap van de creaties van zes jonge Belgische ondernemers. Behold the Belgian Bunch!

Place to be: Leopoldstraat 22, 2000 Antwerpen

1/

OPHELIA LINGERIE

ophelia lingerie

Ophelia lingerie staat voor delicate, vrouwelijke en handgemaakte lingerie. Geïnspireerd door artiesten uit verschillende tijden, vertelt elk stuk uit de collectie een eigen verhaal. De vrouw achter dit merk is Ophelia Debisschop, een Antwerpse ontwerpster die zich vanuit een kunstopleiding toespitste op lingerie. In de maand mei vind je haar lingerie bij LN Knits.

www.ophelialingerie.be

2/

CHARLOTTE PRINGELS

CharlottePringels

Charlotte Pringels is een Belgische modeontwerpster. Zij startte aan de Antwerpse Mode Academie in 2007 en behaalde haar masterdiploma in 2012. Haar looks kunnen worden omschreven als puur en elegant met oog voor traditie, vakmanschap en unieke materialen. Haar ontwerpen zijn 'one of a kind', uniek in ontwerp, pasvorm en gebruikte stof. Daarnaast is Pringels de ontwerpster van de mooiste trenchcoat ooit!

Trenchcoat, 417 euro
Trenchcoat, 417 euro

www.charlottepringels.com

3/

JULIE VAN DEN MEUTTER

julievandenmeutter

De Antwerpse grafisch en textielontwerpster Julie Van den Meutter (23) verloor haar hart aan het handweven. Julie verkoopt een kleine exclusieve collectie interieurproducten, volledig vervaardigd op een oud Scandinavisch weefgetouw in haar atelier in Antwerpen. Ze werkt voor haar eerste collectie rond drie kernproducten: kussens, dekens en scheidingswanden. Elk product wordt vervaardigd uit prachtige, kwaliteitsvolle en natuurlijke garens zoals katoen, wol en merino.

www.julievandenmeutter.com

4/

DCEMBER

dcember

Geboren in de magische maand December, werd de liefde voor pure materialen zoals vegetaal gelooid leer en hout al op jonge leeftijd aan designer Florien Pénard doorgegeven. DCEMBER  is een handtassenlabel met de focus op het ontwerpen van unieke, duurzame en tijdloze klassiekers. Als verlenging van je persoonlijkheid kunnen alle tassen zich aan iedere, look, mood, seizoen of gelegenheid aanpassen. Ontworpen in Antwerpen en gemaakt in Italië, werd DCEMBER in December 2015 opgericht.

www.dcemberbags.com

5/

BY JULZ

ByJulz

Julie De Laet houdt zoals elke vrouw van kleding, maar ze is ook helemaal weg van yoga. Omdat ze de perfecte yoga outfit niet kon vinden, besloot ze die zelf te ontwerpen, en zoontstond 'By Julz'. Stylish yogawear designed in Antwerp. De combinatie van een perfecte fit, aangename sportstoffen en een on trend kleurenpallet zorgt voor een yogalook die helemaal fashionista-proof is. By Julz zal eind mei gelanceerd worden.

www.yogabyjulz.com

6/

NIMZU

Nimzu

Natasha Casteleyn
is een Brusselse urban nomad die Antwerpen uitkoos als nieuwethuishaven. Tijdens een wereldreis belandde ze in Chiang Mai (Thailand) waar ze in 2011 haar talent en passie voor artisanaal juweelontwerp ontdekte. Haar handgemaakte juwelenlabel Nimzu kenmerkt zich door geometrische en sobere lijnen die zich vertalen in een eigentijdse en elegante juwelencollectie.

www.nimzu.be

7/

RARÁMURI SANDALS

Edelvanriet

Edel Van Riet is naast leraar een echte avonturier. Op reis in het hooggebergte van Mexico maakte Edel drie jaar geleden kennis met een bijzondere Indiaanse stam: de Rarámuri. Edel was gefascineerd door de eenvoud en creativiteit waarmee de Rarámuri hun eigen schoeisel vervaardigden en besloot zijn eigen modieuze sandaaltjes te ontwerpen. Hij koos voor een zooltje vervaardigd uit gerecycleerd leder en vulkanisch rubber, dat gecombineerd kan worden met een ruim aanbod linten in prachtige kleuren en diverse stoffen.

www.raramurisandals.com