Kappergeklets: kopzorgen van celebs

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Kappergeklets: kopzorgen van celebs

clientologyantwerpen

 Waar vallen de meest smeuïge verhalen te rapen? Juist ja, in de kappersstoel. Wie ging met wie naar huis? Wiens haar is even vals als haar borsten? En wie stevent af op een flinke burn-out? Omdat de meest interessante ontboezemingen uiteraard off te record gebeuren en wij de vertrouwensband tussen kapper en cliënt respecteren, doen we enkel de kopzorgen van de sterren uit de doeken.

De voorbereiding is vaak leuker dan het feest zelf. True, al ging dat in het geval van het grote ELLE verjaardagsfeest niet helemaal op. Hoewel het tijdig gelakt krijgen van de nagels en het zoeken van een panty zonder ladders voor de nodige stress zorgden, was het bezoek aan de Clientology in Antwerpen een heerlijk moment van rust voor het feest in alle hevigheid losbarstte.

laureclientology

Hoewel ik zelf helemaal uitgekeken ben op mijn carré-kapsel, slaagde kapper Jochen er wonderwel in mijn saaie coupe om te toveren tot een glamoureus kapsel dat perfect op het hoofd van een figurant uit The Great Gatsby zou passen. En ik ben lang niet de enige die het kapsalon met met Gatsby golven in het haar verlaat. ‘De populariteit van de The Great Gatsby-look nam sinds de release van de film alleen maar toe. Ik heb mijn kappers een extra training gegeven om de specifieke techniek helemaal in de vingers te krijgen.’, vertelt Jochen. Dat hij het kapsel zelf helemaal meester is, wordt duidelijk wanneer hij de gekrulde haren met platte spelden vastzet en daarna tot elegante golven kamt.

Hair Couture

De haarlak vliegt met rond de oren terwijl we het over de meest opvallend kapseltrends van het jaar hebben. ‘Wat wordt een hitkapsel tijdens de eindejaarsfeesten?’, vraag ik tussen het verstuiven van twee wolken haarlak door. ‘Vlechten.’, antwoordt Jochen en hij laat me meteen een paar voorbeelden op zijn iPad zien. ‘Maar het hoeft allemaal niet te strak. De losjes ingevlochten vlecht van Selena Gomez tijdens de MTV Movie Awards is een mooi voorbeeld van een hip eindejaarskapsel.’ Goed om te weten, bij ELLE.be kriebelt het alvast om zelfs aan de slag te gaan. (en het resultaat delen we uiteraard graag op ELLE.be)

Selena Gomez @ MTV Movie Awards
Selena Gomez @ MTV Movie Awards

Blonde Ambition

Kim Kardashian ging na de geboorte van dochter North voor een paar tinten lichter. Als zij haar donkere lokken kon inruilen voor gezonde blonde manen, is zo’n honingkleurig kapsel misschien ook iets voor mij? ‘Het is echt niet zo eenvoudig om van donker haar naar blond te gaan.’, doorbreekt Jochen mijn droom. ‘Ik ben er 99% zeker van dat Kim Kardashian extensions heeft. Op foto zie je het verschil van textuur. Haar eigen haar heeft een andere textuur en pluist soms, terwijl de punten – die normaalgezien een stuk droger zouden moeten zijn – glanzend zijn. Conclusie: extensions.’ Wie zijn wij om het oordeel van een ervaren kappersoog te betwisten.

 KimKardashianblond

Gekortwiekt

Ook bij het korte kopje van Beyoncé heeft Jochen zijn bedenkingen. ‘Dat korte kopje van Beyoncé? Een pruik! Een paar weken later versheen Mrs. Carter alweer met lange extensions op het podium. En die waren onmogelijk in haar korte coupe te vlechten, daarvoor heb je immers een minimumlengte van tien centimeter nodig.’

beyonce knowles with new short haircut - 09 aug 2013, ,

Dan was Koningin Paola heel wat heldhaftiger. Zij liet effectief de schaar in haar eigen haren zetten en gaat sindsdien met een korte zilverwitte coupe door het leven. Had de 76-jarige koningin zin een in hippe coupe? 'Misschien, al  lijkt het mij waarschijnlijker dat de koningin haar haren niet langer wenste te kleuren en ze dan maar liet ontkleuren. Deze behandeling liet vermoedelijk een gouden gloed op de lengtes na, vandaar dat de schaar er meteen werd ingezet. Op die manier zal de koningin veel sneller haar natuurlijke, en dus grijze, haarkleur hebben.', zegt Jochen.

 

TIP

Terwijl ik met mijn perfect Gatsby-kapsel het salon verlaat, slaat de paniek me om het hart. Hoe trek ik die jurk over mijn hoofd zonder mijn kunstige haartooi te verpesten? Kapper Jochen weet alweer raad: ‘Drapeer een zijden sjaal over hoofd en laat de jurk zachtjes naar beneden laat glijden.’ Zo gezegd, zo gedaan en het werkt! Mijn kapsel bleef intact en mocht op het ELLE-feest heel wat complimenten in ontvangst nemen! Eéntje om te onthouden.

Met dank aan Jochen van Clientology – Leopoldstraat 51A, 2000 Antwerpen – 03/ 707 03 46
www.clientology.be