De modevacatures die je niet mag missen

Gepubliceerd op 21 april 2016 door Isabelle
De modevacatures die je niet mag missen

Droom jij van een job in de modewereld? Dit is je moment: heel wat bedrijven zoeken ijverige modebijtjes om hun teams te versterken, wij zetten de leukste vacatures voor je op een rijtje: 

Weet je nog niet welke richting je uit wil? Wij tonen je de vele modegelijkheden: heb je al eens aan één van deze tien verrassende modejobs gedacht? 

1/

Communicatie verantwoordelijke bij het PR-team van H&M 

vacature mode modejobs H&M 1

Wat? Deze voltijdse baan katapulteert je in het dynamische Belgische PR-team van de Zweedse kledingketen. Je bent verantwoordelijk voor zowel de interne als externe communicatie, schrijft persberichten en volgt de activiteiten binnen de groep op.

Vereisten? Een zeer grondige talenknobbel! Je moet drietalig zijn en met je vlotte pen de steeds veranderende H&M realiteit kunnen bijhouden en beschrijven -van Conscious Collectie via Word Recycle Week tot de lancering van de Studio Collectie én de aankondiging van de designer collabs: het staat nooit stil!

2/

Marketing expert bij MUD

vacature mode modejobs H&M 4

Wat? MUD, oftewel Make-Up Designory staat voor professionele make-up scholen en -winkels. Het label zette enkele jaren geleden voet aan grond in België, tijd om uit te breiden! Als Content Marketeer maak je de link met (toekomstige) klanten, je beheert de sociale media, zet marketingcampagnes op en en bent steeds op zoek naar creatieve manieren om het MUD verhaal in de verf te zetten.

Vereisten? Creativiteit! Je hebt kennis van sociale media en kan cross-mediaal denken, je bent niet bang van woorden als "e-business", "administratieve software" of "IT".

3/

Stagiare bij ELLE.be 

cover4-600x520

Wat? Als stagiaire kom je ons redactionele team versterken tijdens de komende maanden. Je leert aan een razend tempo het modenieuws verwerken en inhoudelijke concepten opzetten en uitwerken. Je denkt mee over invalshoeken, voert je eigen ideeën aan, maakt persconferenties mee, bent aanwezig op de ELLE events,...: kortom, je krijgt de schermen van de modejournalistiek te zien!

Vereisten? Een vlotte pen!! Wie geen deftige tekst kan schrijven en het Nederlands niet beheerst, komt niet ver tijdens deze stage. Interesse in mode en beauty zijn mooi meegenomen, maar taalvaardigheid is een must. Ben jij dol op schrijven? Twijfel dan niet en stuur je CV naar ivh@editionventures.be!

4/

Persagent bij Oona 

vacature mode modejobs H&M 2

Wat? Oona is een Antwerps PR-bureau dat mode- en lifestyle brands vertegenwoordigt. Als Account Executive vorm je de link tussen modelabels en de media: je brengt de modepers, stylisten en bloggers op de hoogte van nieuwigheden bij klanten als Essentiel, Komono, Levi's en Nike. Persdossiers opstellen, persevents organiseren, interviews regelen, stukken uitlenen voor fotoshoots, collecties presenteren in de showroom,…: je dagelijkse kost.

Vereisten? Je bent creatief en hebt een extraverte persoonlijkheid, je hebt een grondige kennis van het Belgische medialandschap en een goede dosis social skills. Je bent ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken: deze job vergt veel organisatie!

5/

Persagent bij Nightingale 

vacature mode modejobs H&M 3

Wat? Nightingale is net als Oona een Belgisch pers- en marketingbureau. Ook hier breng je het verhaal van je klanten over naar de media. Bijzonder aan Nightingale is de experimentele insteek: aan jou om innovatieve communicatiemiddelen te doorgronden en samen met je klant doeltreffende mediastrategieën te ontwikkelen. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van journalisten, bloggers en andere influencers.

Vereisten?  Je bent creatief en hebt een extraverte persoonlijkheid, je hebt een grondige kennis van het Belgische medialandschap en een goede dosis social skills. Je bent ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken: deze job vergt veel organisatie!

6/

Web developer bij Belmodo 

Belmodo-2.0-launch-Party-1

Wat? Belmodo.be zoekt een developer om haar online magazine te beheren en uit te breiden. Je ondersteunt het content-, grafische- en marketingteam bij het omzetten van acties, banners en mailings van alle soort. Eigenlijk vorm jij de bouwsteen van de website!

Vereiste? Je hebt ervaring als web developer en schrijft HTML en CSS alsof het je moedertaal is. Je kan back-enden en front-enden als geen ander. Eigenlijk ben je een gigantisch coole computernerd die heel graag bij een modieus bedrijf zou willen werken...