Zo zagen deze Belgische bloggers er vroeger uit

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Zo zagen deze Belgische bloggers er vroeger uit

Vandaag tellen ze tientallen duizenden volgers en kennen ze de modewereld als geen ander, ook zij hebben echter spannende begindagen gekend. Wij doken in de archieven van Belgiës bloggende beauties en ontdekten hun allereerste Instagram posts. Wat waren toen hun ambities, onzekerheden en stijltips? Je ontdekt het hier. Time flies when you're having fun! 

1/

Emma Gelaude - My Fashion Blog

Emma Gelaude

Foto van... 7 mei 2011: exact vijf jaar later ben ik bevallen!

2016-04-13 11.09.11

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Ik was met mijn man op schattenjacht op het Parijse Les Puces du Design, een grote brocante beurs, en hield mijn ogen open voor een mooie vintage Chanel. Helaas was het niet mijn geluksdag. Ik hou van Parijs en zeker de buurt rond Canal Saint-Martin, waar we 's avonds uitgebreid hebben geaperitiefd en gegeten in typisch Parijse cafeetjes en restaurants.

Waar stond je toen in het leven? Ik had mijn personal styling business en ook de blog bestond al. Ook mijn vriend was al een feit. Alleen de hond in ondertussen veranderd: we hebben afscheid genomen van wijlen Fax en leven tegenwoordig met de overenthousiaste Rocco. Last but not least: baby Jackie is erbij gekomen!

Hoelang was je al aan het bloggen? Ik blog sinds 2007, dus 5 jaar.

Is je stijl sindsdien veranderd? Ik heb hier en daar wat updates doorgevoerd, maar in grote lijnen is er niet veel veranderd. Ik draag ook nog altijd kledingstukken en accessoires van 'toen'. Voor mij is de gouden regel dat mijn outfit bij mijn mood van de dag past: dat varieert sowieso van een gescheurde jeans met bottines via een zwierige maxi dress tot een leren kokkerrok met hoge hakken. Die dag wilde ik iets ontspannen en gemakkelijk, maar toch met een chique touch -het blijft Parijs. Een grote fan van dierenprints was ik duidelijk ook al in 2011...

Wat is de grootste verandering in je eigen leven sindsdien? Jackie Rio! De geboorte van mijn dochter is voor mij persoonlijk de belangrijkste gebeurtenis, sindsdien is er een pre en post Jackie Rio periode. Ik vind het de grootste toegevoegde waarde aan het leven, maar ook de meest intense verandering (op alle vlakken) die je als mens kan meemaken. Hoe fantastisch ik het ook allemaal vind, eens kunnen uitslapen zou wel een verademing zijn. En dat mijn figuur niet meer is wat het was, moet ik ook nog verwerken. Maar in het licht van Jackie, is in feite alles bijkomstig, dus ik ben erg gelukkig met hoe mijn leven er nu uitziet.

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? Dat negatieve zaken -die je binnen een jaar toch al vergeten bent- ook vandaag al quantité négligeable zijn. Als er op business of persoonlijk vlak iets verkeerd loopt, trek ik er mijn lessen uit maar dan is het meteen "zand erover". Ik ben geen twee dagen ziek (meer) als er iets niet loopt zoals ik het had gewild. Ander en beter.

Leukste herinnering aan je begindagen?

Ik herinner me vooral het eindeloze enthousiasme en de onuitputtelijke beginners drive die ik had om van mijn business en blog iets te maken. Uren, dagen, weken heb ik liggen denken hoe het allemaal beter kon, wat aangepast moest worden, welke topics interessant zouden kunnen zijn op de blog, op welke manieren ik mijn positie kon versterken, etc.. Ik was er helemaal door opgeslorpt. Vandaag ook nog natuurlijk maar het is toch anders. De realiteit van een onderneming hebben en je eigen baas zijn, is een pak minder rooskleurig dan je in het begin denkt.

Van wie/wat was je toen bang? Ik, bang?

Grootste blunder in al die jaren? Op business vlak denk ik niet dat ik al zware fouten heb gemaakt. Ik groei dan ook traag en gestaag in de voor mij 'juiste richting'. Over elke beslissing die ik neem, elke partnership die ik aanga, is nagedacht. En ik ben geen twijfelaar: eenmaal de beslissing is gevallen, verander ik niet snel meer van gedachten. Ook niet te vergeten: there are no mistakes, only lessons.

Op persoonlijk vlak: mijn haart kort laten knippen in Barcelona. Ik had een specifieke coupe in gedachten, maar mijn schoolse Castillaans bleek niet volledig verstaanbaar voor de doorsnee Spanjaard en ik ben uiteindelijk als een kievit met kuif naar buiten gaan. Mijn gevloek zullen ze wel begrepen hebben, maar het was al te laat natuurlijk...

Wat stond er toen op je bucket list? The usual. Een tropische reis (check) een baby (check) een six-pack (misschien volgende zomer...) en nu nog trouwen. Maar dat zal niet voor meteen zijn, want wat ik wil is niet zo evident -wat had je gedacht? To be continued!

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Niets specifieks, behalve dat ik steeds mezelf ben gebleven.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Mijn vintage Chanel collectie

Wat is nu je favoriete stuk? Ik kies niet graag tussen al dat moois, maar laten we zeggen dat mijn korte leren Sandro jurk een daily favorite is omdat het zo volledig mijn ding is en erg praktisch. Als ik dan een all time favorite moet kiezen, dan zijn het nog steeds de Chanel items die door hun uniekheid van (persoonlijke) onschatbare waarde zijn.

Meer Emma? Ontdek hier hoe een dag in haar leven eruitziet! 

2/

Sofie Valkiers - Fashionata 

sofie valkiers 1

Foto van… vier jaar geleden.Sofie Valkiers

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Ja, alsof het gisteren was! Ik werd uitgenodigd door Cola Light, die een limited edition collectie met Jean Paul Gaultier had uitgebracht en ik mocht hem persoonlijk ontmoeten na de voorstelling. Ik weet nog dat ik ongelofelijk zenuwachtig was!

Waar stond je toen in het leven? Ik was afgestudeerd en had net mijn eigen bedrijfje opgestart. Fashionata was toen nog maar mijn hobby en stond toen nog echt in zijn beginschoenen.

Hoelang was je al aan het bloggen? Nog niet erg lang, misschien een halfjaar of een jaar. Ik weet nog dat ik het ongelofelijk spannend vond: JPG was altijd al een groot voorbeeld geweest, dus het was echt magisch om hem in het echte leven te ontmoeten.

Is je stijl sindsdien veranderd? Oh ja, erg veel! Ik ben zelfzekerder geworden in mijn keuzes en durf nu ook veel meer dan toen. Ik ben nooit een ‘normcore’ type geweest, maar nu experimenteer ik veel meer met kleur en prints dan vroeger. Ook qua uiterlijk is er wel een grote verandering. Toen had ik nog geen idee welke haarstijl, kleur en make-up mij goed stond. Nu heb ik daar wel een heel duidelijk zicht op.

Wat is sindsdien de grootste verandering in je eigen leven? Dat Fashionata mijn fulltime job is geworden. Het is echt een droom om van je hobby je beroep te mogen maken. Ik heb nu net ook mijn eigen lifestyle lijn SANUI gelanceerd en dat is echt één van de grootste veranderingen en uitdagingen van mijn leven.

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? Op deze foto zie ik er een beetje onzeker en nerveus uit… ik was echt helemaal onder de indruk en ook erg verlegen, maar mijn blog heeft me dit doen overwinnen. Ik ben vaak uit mijn comfort zone moeten stappen en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Op dit moment voel me erg goed in mijn vel en voel ik me zekerder over mezelf. Ik heb ook geleerd om alles beter te relativeren… al moet ik toch toegeven dat ik nog steeds erg onder de indruk ben als ik een ontwerper die ik bewonder mag ontmoeten. Ook: als ik één ding geleerd heb, is het om niet zo streng te zijn voor mezelf. Negatieve gedachten komen er bij mij niet meer in! Af en toe wat me- time kan dan ook wonderen doen voor mijn humeur. Dan zeg ik gewoon eventjes ‘Fuck it’!

Leukste herinnering aan je begindagen? Ah, ik heb zoveel leuke herinneringen! Ik vond het vooral leuk om mijn passie voor mode te delen met gelijkgezinden, zo kreeg ik al snel een hechte band met mijn lezers. Het ging zelfs zo ver dat ik ze als vriendinnen beschouwde! Na een tijdje bloggen, boden ook magazines mij de kans om mijn portfolio als styliste op te bouwen, dat was ook echt een droom. Het leukste aan mijn begindagen was uiteindelijk gewoon mijn enthousiasme en de zin om iets leuks/moois te maken van mijn leven. Dat ik anderen zou inspireren omdat ook te doen, maakt het alleen maar leuker!

Van wie/wat was je toen bang? Goh, misschien een beetje van het onbekende. Toen ik de sprong nam om van mijn blog een fulltime job te maken, was ik wel wat onzeker. Zou ik dit wel kunnen? Want eigen baas zijn is zeker niet de makkelijkste weg! Maar soms moet je gewoon doen wat je hart zegt en niet teveel nadenken.

Grootste blunder in al die jaren? Ik ben ooit eens plat op mijn gezicht gevallen tijdens een super belangrijke modeshow van Kenzo voor een heleboel mensen. Blijkbaar had ik dat verhoogje dus niet gezien… Op dat moment dacht ik gewoon even aan al die modellen die ook regelmatig tegen de grond gaan: gewoon lachend weer rechtstaan en doen alsof er niets aan de hand was… Makkelijker gezegd dan gedaan, ik kan je verzekeren: dat was best wel een pijnlijk momentje.

Wat stond er toen op je bucket list? Doen wat ik graag doe, gelukkig zijn en de wereld rond reizen.

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Dat ik al heel wat dingen van mijn bucketlist heb kunnen scrappen! Ondertussen heb ik al veel prachtige landen bezocht en kom ik op de allermooiste plaatsen. Reizen en mode zijn mijn grootste passie’s en dat ik dit fulltime kan beleven, samen met mijn vriend dan nog, is zeker één van mijn mooiste verwezenlijkingen. Maar op nummer één staat echt wel mijn eigen merk SANUI, iets waar ik altijd al van droomde. Het hele proces – van het zoeken naar de juiste producten via het testen van materialen tot het eindresultaat keuren- is iets dat me nauw aan het hart ligt. Ik ben heel erg into pure materialen maar ik hou veel van luxe en mooie dingen. Die twee passies combineren in één product is een uitdaging die ik maar al te graag aan ga. Het eerste product van de lijn is een natuurlijke geurkaars, die in het teken staat van clean burning: ideaal voor dat momentje me-time op een verantwoorde, natuurlijke manier. Nu ben ik bezig aan de ontwikkeling van een tweede product dat helemaal in deze lifestyle past.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Mijn Filles a Papa sequin sweater.

Wat is nu je favoriete stuk? Mijn Balenciaga handtas.

3/

Paulien Riemis - Polienne 

Pielaun

Foto van... 271 weken, dus zo’n 4,5 jaar geleden.
unnamed

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Geen flauw idee! Ik denk dat de selfie gemaakt is op een saaie dag bij mijn ouders thuis.

Waar stond je toen in het leven? Op dat moment was ik 21 en werkte ik nog fulltime als model. Later dat jaar zou ik beginnen studeren aan de universiteit.

Hoelang was je al aan het bloggen? Een jaar of drie.

Is je stijl sindsdien veranderd? Absoluut! Op dat moment kleedde ik me veel frivoler en meisjesachtiger: veel jurkjes, juwelen en kniekousen. Op dit moment is mijn stijl veel sportiever en moderner.

Wat is de grootste verandering in je eigen leven sindsdien? Intussen ben ik afgestudeerd, werk ik niet langer full time als model en is bloggen mijn hoofdberoep geworden!

Ouder en wijze geworden? Zeker en vast. Ik heb geleerd om voor mijzelf uit te maken waar ik mijn tijd in wil stoppen. Het heeft geen zin om uren te spenderen aan opdrachten waar je zelf eigenlijk niet blijer van wordt!

Leukste herinnering aan je begindagen? Waarschijnlijk het krijgen van uitnodigingen voor mode events: ik had geen idee wat mij overkwam en waarom die mensen in godsnaam wilden dat ik naar hun event zou komen! Superleuk!

Van wie/wat was je toen bang? Op dat moment was ik erg bang om mijn studies aan de universiteit te starten omdat ik al drie jaar niet meer op de schoolbanken had gezeten. Toch een beetje intimiderend, zo’n eerste schooldag helemaal opnieuw beleven...

Grootste blunder in al die jaren? Geen! Ook al heb ik blunders gemaakt, ze hebben me wel gebracht naar waar ik op dit moment sta.

Wat stond er toen op je bucket list? Heel veel reizen, wat mij ook gelukt is!

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Ik ben heel trots dat ik mijn eigen bedrijf uit het niets uit de grond heb gestampt, deze keer gebaseerd op mijn eigen kunnen en niet op mijn uiterlijk zoals dat het geval was voor mijn modellenwerk.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Ik denk een fleurige jurk met bloemetjes, ik heb eigenlijk geen stuks meer uit die periode...

Wat is nu je favoriete stuk? Moeilijk! Ik twijfel tussen mijn Levi’s 501 denim en een simpele zwarte kabeltrui van H&M.

Meer Paulien? Ontdek hier een dag in haar leven eruitziet! 

4/

Lima Che - Lima's Wardrobe

Limaswardrobe

Foto van... januari 2013

IMG_3532

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Ja ik was mijn verjaardag aan het vieren in La Brasseria in Edegem op het rooftop terras. Ik droeg een pastel peplum top van de H&M trend collectie en mijn vriend moést dat van me op foto vastleggen.

Waar stond je toen in het leven? Ik was net begonnen met mijn blog (op dat moment een leuke hobby voor me) en deed fulltime modellenwerk.

Hoelang was je al aan het bloggen? 3 maand pas…

Is je stijl sindsdien veranderd? Amai! Die foto zou ik nu nòòit durven posten, haha: jamais de ma vie!

Wat is sindsdien de grootste verandering in je leven? Ik voel me nu echt meer vrouw. Ik had toen nooit gedacht dat ik van het bloggen mijn beroep zou maken en dat is voor mij de mooiste verandering!

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? Wijzer? Ben ik zeker geworden, gelukkig maar ;) Geleerd? Dat je gewoon voor je dromen moet gaan! Door hard te werken is alles mogelijk en komt het allemaal wel vanzelf…

Leukste herinnering aan je begindagen? Toen had ik nooit stress, nu wel, elke dag!

Van wie/wat was je toen bang? Ik was in het begin vooral bang van wat de mensen zouden denken over mij? Mijn blog? Mijn stijl? Gaan mensen het snappen?

Grootste blunder in al die jaren? Een outfitpost waarin ik een merk heb gelinkt met een ander merk, woops

Wat stond er toen op je bucket list? The classic flap bag by Chanel bemachtigen.

Wat is je mooiste verwezenlijking in al die jaren? Van mijn passie mijn fulltime job kunnen maken!

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Het topje van op deze foto… haha!

Wat is nu je favoriete stuk? Dat is een moeilijke, want er zijn er tegenwoordig veel… Mijn Chanel boy dan!

5/

Valerie Brems - Mirror of Fashion

Mirror of Fashion Valerie Brems

Foto van… 216 weken - een jaar of vier- geleden.

mirror of fashion 1

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Ik was op de terugweg van de tandarts en vond dat mijn tanden er in de achteruitkijkspiegel opvallend wit en glanzend uitzagen. En zo postte ik mijn allereerste selfie ooit.

Waar stond je toen in het leven? Ik was freelance journaliste net zoals nu.

Hoelang was je al aan het bloggen? Mijn blog had ik enkele jaren, maar het was nog geen bron van inkomsten.

Is je stijl sindsdien veranderd? Ik ben misschien iets klassieker geworden, maar van ingrijpende veranderingen kan je niet spreken. Ik koop wel steeds minder goedkope trendstukken in grote modeketens, dan investeer ik liever in een paar goede stukken.

Wat is sindsdien de grootste verandering in je eigen leven? Vorig jaar getrouwd en gebouwd! :-)

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? Zoveel! Ik heb vooral veel leren relativeren, iets dat ik met de jaren steeds belangrijker vind, op alle vlakken.

Leukste herinnering aan je begindagen? De eerste enthousiaste mailtjes van lieve lezers. Die charmeren me nog steeds trouwens.

Van wie/wat was je toen bang? Ik had veel meer dan nu schrik van wat anderen van me dachten.

Grootste blunder in al die jaren? Op modegebied sowieso de fluotrend, echt een vreselijke combo met mijn blonde haren…

Wat stond er toen op je bucket list? In mijn kleerkast? Een Céline tas en een trouwjurk: check, check! :-)

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Wat mijn blog betreft is het toch dat ik er een bron van inkomsten van heb kunnen maken.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Ik gok mijn kleine Chloé Marcy tas, mijn eerste echte designertas.

Wat is nu je favoriete stuk? Mijn Céline Phantom, die is ondertussen bijna vier jaar oud, maar nog steeds mijn grote liefde! Mijn Gucci loafers draag ik ook bijna dagelijks.

6/

Anouk Lannoo - Anouk Meets Fashion

Anouk Meets Fashion

Foto van... 7 februari 2012

Anouck 2

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog?
Ik was voor het werk op Venuez en kwam er Eva van Kid Vanilla tegen. Aangezien ik grote fan was van haar collecties, vroeg ik om een selfie. Ondertussen zijn we goede vriendinnen geworden.

Waar stond je toen in het leven?
Ik was net aan de slag bij een evenementenbureau: mijn allereerste job! Als accountmanager had ik er klanten als Piper Heidsieck, Passoa en Hendrickx Gin.

Hoelang was je al aan het bloggen?
Bijna een jaar. Ik ben begonnen met mijn blog rond eind mei 2011.

Is je stijl sindsdien veranderd?
Enorm! Gelukkig evolueert stijl. Vreselijk om die oude foto’s terug te zien…

Wat is sindsdien de grootste verandering in je leven?
Ik heb ondertussen in New York, Barcelona en Amsterdam gewoond en dit heeft mijn perspectief op de wereld echt veranderd. Ook mijn look is op vier jaar tijd enorm veranderd en daar heeft elke trip zeker aan bijgedragen.

Ouder en wijzer geworden? Wat heb je ondertussen geleerd?
Ik heb echt enorm veel geleerd de afgelopen jaren. Vooral op vlak van zelfstandigheid en plantrekken: regel je financiën maar even in Barcelona, waar niemand een woord Engels verstaat!

Leukste herinnering aan je begindagen?
Ik vond het vooral leuk om mensen te ontmoeten met een even grote passie voor mode als ik. We waren in het begin met een vrij kleine groep, dus we kenden elkaar allemaal en hadden echt super leuke conversaties over mode, dromen,…

Van wie/wat was je toen bang?
Ik ben altijd al bang geweest van paarden, geen idee waarom… ze zijn gewoon zo groot hé!

Grootste blunder in al die jaren?
Ik leef met het motto ‘no regrets’: niet meer terugkijken, enkel vooruit!

Wat stond er toen op je bucket list?
Front row bij Chanel zitten op de Parijse modeweek. (En dat staat er nog steeds op…)

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien?
Dat ik mijn droomjob gevonden heb bij H&M!

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe?
Ik had toen op de sample sale van Dries van Noten een super leuk leren jasje gekocht, echt een klassieker.

Wat is nu je favoriete stuk?
Mijn vintage Chanel tas. Ik heb deze gekregen van mijn ouders vlak voor ik naar New York vertrok. Vreemd genoeg heb ik nog nooit iemand anders met dat model zien rondlopen.

7/

Annabel Pesant - Annabel Pesant

Annabel pesant

Foto van... 187 weken -zo'n dikke drie jaar- geleden!

Annabel Pesant 1

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog?

De foto is genomen op een warme zomerdag in juli. Ik had net Instagram ontdekt en het leek me wel leuk eens een outfit te delen met mijn 5 volgers…!

Waar stond je toen in het leven?

Ik had net mijn job in de farmaceutische sector opgegeven om iets in de mode te gaan doen, al wist ik nog niet heel goed waar ik naartoe wilde. Verder was ik net naar Antwerpen verhuisd, dus eigenlijk was dit wel een spannende periode in mijn  leven, vol veranderingen.

Hoelang was je al aan het bloggen?

Ik blog nog maar op www.annabelpesant.com, sinds eind 2014, dus op dat moment had ik geen blog. Wel volg ik al sinds de beginjaren verschillende Belgische en internationale personal style blogs. Ik heb zelf ook een klein blogprojectje gehad tussen 2010 en 2011, maar dit is nu wijselijk offline gehaald.

Is je stijl sindsdien veranderd?

Achteraf bekeken was ik toen wel nog wat op zoek naar een eigen stijl, ik deed toen ook veel meer miskopen dan nu. Wel heb ik altijd al een liefde voor designertassen gehad, maar toen ging ik meer voor de ‘veilige’ keuzes zoals de Mulberry Bayswater op deze foto.

Wat is de grootste verandering in je eigen leven?

Het starten van mijn blog en een eigen social media bedrijf anderhalf jaar geleden.

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd?

Zeker en vast, door het opstarten van een eigen bedrijf heb ik geleerd meer op mijn strepen te staan en iets ‘harder’ te worden. Verder heb ik dankzij het bloggen zoveel bijgeleerd, op alle mogelijke vlakken!

Leukste herinnering aan je begindagen?

Echt alles was zo ongelofelijk spannend de eerste maanden: de eerste keren outfitfoto’s maken in een overvolle winkelstraat, leren werken met een spiegelreflexcamera, Photoshop onder de knie krijgen, de stijl kiezen waarmee je wil werken in je blogposts,… Verder was ik nog maar vrij kort aan het bloggen toen ik werd uitgenodigd voor de eerste events en mailtjes begon te krijgen voor mogelijke samenwerking met merken, super spannend allemaal! Ook de eerste keer dat je merkt dat je herkend wordt in de supermarkt door twee fluisterende vriendinnen is best wel leuk, maar confronterend tegelijkertijd!

Van wie/wat was je toen bang?

Ik merk dat ik in het begin wel heel erg bezig was met de reacties van anderen op outfits en foto’s. Ik heb ondertussen geleerd dit van mij af te zetten en gewoon mijn eigen ding te doen. Al gebeurt het wel bijna nooit -gelukkig!- dat mensen echt negatieve of ongepaste reacties op foto’s geven.

Grootste blunder in al die jaren?

Een grote blunder kan ik me niet echt herinneren. Natuurlijk maakt iedereen wel eens fouten, maar daar kan je alleen maar uit leren!

Wat stond er toen op je bucket list?

Ik wou heel graag de Fashion Weeks eens van dichtbij meemaken. De hele vibe daarrond intrigeerde mij wel.

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien?

Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik tijdens dit korte blogavontuur reeds gekregen heb, ik heb al prachtige reizen mogen maken, super uitdagende samenwerkingen kunnen doen en heb mensen ontmoet die ik ‘met een normale job’ nooit zou tegengekomen zijn.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe?

Hoogstwaarschijnlijk de Mulberry tas van op de foto: ik had hem toen pas maar hij stond al super lang op mijn wishlist!

Wat is nu je favoriete stuk?

Ik vind mooie en kwalitatieve accessoires het aller belangrijkste in een look, dus ook nu opnieuw een tas. Ik ben momenteel helemaal verknocht aan mijn Gucci Dionysus tas, ik moet er op letten dat ik hem niet bij élke outfit draag en mijn volgers er misschien mee verveel…

8/
Julie Van Lommel - Bible of Fashion

Bible of fashion

Foto van… net iets meer dan 3 jaar geleden.

unnamed (1)

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Dit is één van mijn eerste kwalitatieve outfit posts. In het begin draaide mn social media vooral rond inspiratie en modetrends. Later kreeg ik meer zelfvertrouwen en ben ik mijn eigen looks ook beginnen shooten en posten. Ik kreeg meer en meer de vraag waarom ik mezelf niet wat meer op de voorgrond zette. Maar dit was allemaal te spannend voor me in de beginjaren van mn blog. Het zelfvertrouwen is geleidelijk aan gegroeid.

Waar stond je toen in het leven? Ik was toen nog volop aan het genieten van het studenten leven tijdens mijn opleiding Opticien-Optometrist. Zoals ook te zien is op de foto blijkbaar…

Hoelang was je al aan het bloggen? Sinds een tweetal jaar.

Is je stijl sindsdien veranderd? Zeker en vast! Nu niet in extreme mate, maar ik denk dat iedereen zich graag laat inspireren door de trends die zich elk jaar hernieuwen, en dan vooral bloggers, denk ik. Ik merk ook dat ik meer expressie durf te steken in mijn stijl en al sneller dat tikkeltje specialer durf te gaan. Drie jaar geleden speelde ik het meer op safe.

Wat is de grootste verandering in je eigen leven sindsdien? De carrièreswitch van Opticien naar full time PR lady en nog een carrière als modeblogger on the side. Dit is een enorme verandering geweest, in de zin dat ik bijna 7/7 werk en mijn beschikbare vrije tijd enorm ingekrompen is. Ik bekijk dit eerder als een positieve verandering: ik hou van mijn job en van m’n bloggercarrière, dus het is met veel liefde dat ik deze switch gemaakt heb. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? Zeker en vast, ik leer nog elke dag bij. Ik heb geleerd meer mezelf te zijn de laatste drie jaar en me niet te laten inkrimpen door andermans mening. Just go for it!

Leukste herinnering aan je begindagen? Die eerste press events die ik mocht bij wonen: een unieke ervaring en een totaal nieuwe wereld die voor me openging. Vol nieuwe interessante mensen!

Van wie/wat was je toen bang? Goh, bang is een groot woord. Ik ben nooit echt bang van een persoon of ding geweest, maar stelde mezelf als blogger wel altijd in vraag: deed ik het wel goed, kregen mijn volgers wel genoeg voldoening via mijn social media kanalen en website? Maar door al de positieve reacties en ervaringen die je beleeft, vergeet je snel die gedachten.

Grootste blunder in al die jaren? Drie jaar geleden heb ik op een dag m’n Instagram account verwijderd door een aantal jaloerse reacties. Ik ben toen helemaal terug van nul begonnen via een privé account, wat ervoor gezorgd heeft dat ik toch wel een 1500-tal volgers ben kwijtgespeeld, door deze domme actie. Drie jaar geleden was 1500 volgers enorm veel, dus ik heb een enorme achterstand opgelopen. Gelukkig heb ik dit achteraf kunnen inhalen, al ging dat niet altijd vlot. Een domme zet, maar ik heb er veel uit geleerd.

Wat stond er toen op je bucket list? Ambassadrice worden van een leuk label.

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Staan waar ik nu sta, fier mogen zijn dat ik een blog heb die dagelijks door een groot aantal bezoekers wordt bezocht. Een soort van inspiratiebron zijn voor mensen op sociale media. Dit is al een mooie verwezenlijking op zich, denk ik. Ik ben enorm dankbaar voor al de leuke samenwerkingen die ik in het verleden al heb mogen aangaan met topmerken. Ondertussen ben ik ook ambassadrice kunnen worden voor een aantal labels, dus de voorbije drie jaar zijn voor mij al enorm interessant geweest.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Dit waren nog de Isabel Marant tijden, dus ik denk dat mijn bobby sneakers op dat moment mijn favoriete item waren. Vandaag kan je ze trouwens nog steeds in mijn kleerkast terug vinden.

Wat is nu je favoriete stuk? Ik kan er wel een aantal opnoemen, maar als ik écht moet kiezen dan ga ik voor mijn laatste aankoop: de Saint Laurent Sac Du Jour handtas. Ik ben verzot op designer bags, en dit was eentje die al een lange tijd op m’n wishlist stond en eindelijk in de kleerkast is beland!

9/
Ruth Van Soom - The Journey of Ruth

ruth van soom

Foto van… 3 jaar geleden

IMG_0752 (1)

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Ik was in Parijs voor Fashion Week, maar na twee dagen was ik het modegebeuren zodanig beu dat ik met een vriend het Louvre ben gaan bezoeken. Nadien hebben we deze foto’s getrokken.

Waar stond je toen in het leven? Toen was ik nog aan het werk bij Oona, een PR bureau in Antwerpen, ondertussen is er heel wat veranderd…

Hoelang was je al aan het bloggen? Ik ben beginnen bloggen in oktober 2011, dus ongeveer anderhalf jaar gelden.

Is je stijl sindsdien veranderd? Een beetje wel, maar niet zo extreem, ik draag die trui en muts nog altijd trouwens!

Wat is sindsdien de grootste verandering in je eigen leven? De grootste verandering is toch wel dat ik beslist heb om zelfstandige in bijberoep te worden: heel leuk en ik geniet van de vrijheid, maar er komen ook een pak verantwoordelijkheden bij kijken. Nu verdeel ik mijn tijd tussen de Fresh shops in Antwerpen, mijn blog en mijn freelance opdrachten als onder andere social media manager en content creator.

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? De jaren tussen 2013 en nu waren redelijk cruciaal voor mij op persoonlijk vlak, Ik meen me zelfs te herinneren dat ik toen niet zo heel gelukkig was. De laatste jaren heb vooral mezelf leren kennen: iets heel cruciaals, dat mensen te vaak vergeten omdat ze teveel bezig zijn met anderen.

Leukste herinnering aan je begindagen? Mijn echte begindagen dateren al van een paar jaar voor Instagram, vrees ik. Ik gebruikte de app in het begin ook enkel om filters uit te testen en had niet door dat mensen me effectief konden volgen. De leukste Insta herinnering blijft toch wel het tripje naar Parijs met H&M voor de lancering van de Isabel Marant collectie, dat was echt een droom.

Van wie/wat was je toen bang? Van niemand eigenlijk…: angst die niet echt gegrond is, maar meer gericht is op een idee in je hoofd, is sowieso een verspilling van energie. (Daarmee heb ik het uiteraard niet over de reële angst voor zaken als oorlog, geweld en aanslagen)

Grootste blunder in al die jaren? Oei, dat zijn er wel een paar! Maar ik bekijk blunders altijd als iets waaruit je kan leren, dus strikt gezien kan je er nooit écht maken.

Wat stond er toen op je bucket list? Een lief vinden en dat is me tot op heden nog niet echt gelukt, haha!

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Eigenlijk dat ik in het algemeen heel goed naar mijn buikgevoel heb geluisterd, in mezelf geloofd heb (met ups & downs uiteraard) en dat ik toch mijn eigen weg heb gevolgd en aan het volgen ben.

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Waarschijnlijk de Dicker boots van Isabel Marant

Wat is nu je favoriete stuk? Dat zijn er zoveel! Momenteel misschien toch de vintage Gucci tas die ik gescoord heb bij Labellov. 

10/
Joya Kenens - Seenbyjoya

Joya Kenens

Foto van... 2,5 jaar geleden in Portugal

Herinner je je de exacte situatie achter deze foto nog? Deze foto is genomen tijdens de zomervakantie, op het terras van het hotel waar ik met mijn ouders verbleef. Ik maakte me klaar voor een fancy dinertje en had eens iets ‘speciaal’ geprobeerd met mijn haar. Side note: ik ben een ramp als het op haar opsteken aankomt. Dus dit was in mijn ogen pretty cool! Fotografe van dienst was mijn zusje. In die tijd experimenteerde ik nog met witte randen en kaders, maar die ben ik beu geraakt.

Waar stond je toen in het leven? ­Op dat moment zat ik in mijn laatste jaar van het middelbaar en ik kon niet wachten om te beginnen aan mijn studies aan de universiteit van Antwerpen omdat ik zo graag in die stad wilde wonen. Ook zou ik dan volop met mijn blog kunnen bezig zijn en mensen leren kennen met dezelfde passie als ik.

Hoelang was je al aan het bloggen? Nog niet! Ik wilde toen wel al heel graag mijn persoonlijke stijl en passie delen. Zo is dan ook mijn blog ontstaan enkele maanden later.

Is je stijl ondertussen veranderd? Veel! Ik heb door het bloggen geleerd veel meer te durven en echt mijn eigen stijl te volgen. Je zal me in het middelbaar nooit met een knaloranje jas door de gangen hebben zien lopen. Nu wel. Waarom? Omdat ik geleerd heb om me niets aan te trekken van wat anderen denken over je kleding en stijl. Uiteindelijk ben jij het die die kleding draagt én die zich er goed in moet voelen.

Wat is sindsdien de grootste verandering in je eigen leven? De combinatie van het studeren aan de universiteit, het wonen in een inspirerende en prachtige stad als Antwerpen én het bloggen hebben een enorme vrijheid en nieuwe vriendschappen met zich meegebracht.

Ouder en wijze geworden? Wat heb je ondertussen geleerd? Zeker en vast. Wat ik geleerd heb: Just do it! Ik probeer echt uit de comfort zone te komen. Het geeft een enorme kick en het brengt je veel verder dan saai binnen de lijntjes te kleuren.

Leukste herinnering aan je begindagen? Op een dag besloten mijn fotografe en ik ­heel impulsief­ om naar Paris Fashion Week te gaan. Aanleiding daarvoor was een uitnodiging voor de showroom van Swarovski. We ontmoetten mensen van over heel de wereld en maakten superleuke streetstyle foto’s. We snoven de sfeer op en misten onze trein die avond. Daar stonden we dan, twee 18­-jarige grietjes die vol nieuwe ervaringen zaten en erin slaagden hun trein te missen…Gelukkig was het niet de laatste trein en bereikten we Brussel toch nog die dag. Echt één van de leukste dagen die ik beleefde sinds ik blogde.

Van wie/wat was je toen bang? Vooral bang om ‘fouten’ te maken. Al weet ik nu dat wanneer je gewoon je ding doet, je eigenlijk geen fouten kan maken. Durven en jezelf zijn is zo belangrijk!

Grootste blunder in al die jaren? Aankomen op de Zalando Blogger Awards 2015 langs ‘den decor’. Oops! Toen we de voordeur niet vonden, besloten we via een random deur binnen, dat dan de achterdeur bleek te zijn. Fancy arrival...

Wat stond er toen op je bucket list? Een oversized jeans! Aangezien toen de skinny jeans door praktisch iedereen gedragen werd, dacht ik: weg ermee! Ik wilde wel eens een boyfriend jeans proberen. Die heb ik uiteindelijk ook gevonden in de kast met oude kledij van mijn papa - let’s call it the daddy­jeans

Wat is je mooiste verwezenlijking sindsdien? Genomineerd worden voor drie blogger awards op één jaar was echt waanzin. Totaal onverwacht maar heel fijn. Ik ben niet naar huis gegaan met een gewonnen trofee, maar wel met een ‘erkenning’ en een bevestiging van professionals dat ik precies toch goed bezig ben. Beter kon ik me niet voorstellen!

Wat was toen het favoriete stuk uit je garderobe? Mijn prachtige leren reistas van Essentiel, die ik telkens mee sleurde wanneer ik reisde. Ondertussen is die helemaal versleten door het gewicht dat ik er telkens mee vervoerde.

Wat is nu je favoriete stuk? Mijn oranje lange mantel van Pinko. Zoals ik op mijn blog beschreef, had ik hem net voor de solden zien hangen in de winkel. Daarop besliste ik om te wachten tot de solden om het ook effectief te kopen. “Als hij er dan nog is, is het meant ­to ­be!”.

Wat zou je op dit moment veranderen of aanpassen aan je eerste? Ik zou de witte kaders bannen en er een krachtiger zwart/­wit filter opzetten, om zo ook een sprekender beeld te creëren.