IN DE KIJKER. Celebs dwepen met kattenballerina’s

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
IN DE KIJKER. Celebs dwepen met kattenballerina’sBeelden: isopix

Beelden: isopix

De kattenkoorts heeft de celebs serieus in haar greep. Alexa Chung moet een van de eersten geweest zijn om met de kitty flats van Charlotte Olympia te dwepen, al gingen ondertussen de volledige Girls-cast en heel hipster-Hollywood voor de bijl. 

Toch is niet iedereen voor de kattenhype gewonnen. Vogue-journaliste en zelfverklaarde kattenvriendin Katherine Bernard roept op om een einde te stellen aan alle kattenprints en -accessoires, omdat ze 'minder grappig, schattig en onverwachts worden als we ze zo vaak dragen'. Als het van half Hollywood afhangt, heeft Bernard in elk geval ongelijk.

De kitty loafer is misschien effectief beter geschikt voor een schattige 7-jarige en balanceert wellicht op de dunne grens tussen schattig, grappig en belachelijk kinderachtig. Dat kan. Maar de  hype onder celebrity's is op zich al hilarisch. Ze dragen de loafers met trots, alsof ze willen zeggen: 'Ja, mijn iPhone staat vol met kattenfoto's, maar in plaats van je die te tonen investeer ik liever 600 euro in deze intelligente en stijlvolle modereferentie, in glitterversie, satijn of suède.'

De trend werd gelanceerd door jonge kattenvrienden als Taylor Swift en it-girl Alexa Chung, die erin slagen de schattige schoentjes zowel in de supermarkt als op de rode loper aanvaardbaar te maken. Charlotte Olympia lanceerde ondertussen overigens wél een versie met hakken, voor vrouwen die niet met de schattigheidsfactor van Chung gezegend zijn en toch hun voorliefde voor katten aan de wereld willen kenbaar maken. En ondertussen zijn Girls-heldinnen als Jemima Kirke en anti-heldinnen als Imelda Marcos natuurlijk ook vertrokken... En wat denk jij?

Wie helemaal méé wil zijn, shopt de kitty flats van Charlotte Olympia alvast hier.

Alexa Chung

alexa limited edition eyeko set for eyes photocall at selfridges, london, britain - 14 nov 2013, ,

Jemima Kirke
at arrivals for hbo's girls season two premiere, nyu skirball center, new york, ny january 9, 2013. photo by: gregorio t. binuya/everett collection

Lena Dunham
CAT_lenadunham

Pixie Lott
CAT_pixielott

Sophia Bush

CAT_sophiabush
Bron: The Cut (Beelden Isopix)