SMS-relatie onder de loep genomen in nieuwe studie

Geüpdatet op 12 november 2013 door Christin Ho
SMS-relatie onder de loep genomen in nieuwe studie

[caption id="attachment_11838" align="aligncenter" width="474"]sms Carrie Diaries[/caption]

In een sterke relatie is open communicatie belangrijk. Experten hebben achterhaald dat te veel smsen niet automatisch betekent dat alles snor zit in je relatie.

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in The Journal of Couple and Relationship Therapy onthulde dat niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de berichtjes bepaalt wat de status van jouw relatie is.

Mannen die zich erop betrapten dat ze te veel tuurden naar hun gsm, haalden aan dat het niet goed ging met hun vriendin dan degenen die weinig smsen. De onderzoekers speculeren dat wanneer mannen terug single willen zijn ze de voorkeur hebben voor minder intieme communicatie in de vorm van sms-verkeer.

In tegenstelling tot mannen gaven vrouwen aan dat een hogere frequentie van smsen betekent dat ze het wilden bijleggen met hun partner wanneer problemen opduiken.

De studie werd beëindigd met de vaststelling dat smsen de liefde kan versterken tussen twee personen in het begin van hun relatie, maar geen effect heeft wanneer het niet meer botert tussen hen.