WEEKENDTIP: DesignMarkt in Gent

Geüpdatet op 22 november 2013 door Laure Vandendaele
WEEKENDTIP: DesignMarkt in Gent

650*520

Designliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen tijdens de zevende editie van de DesignMarkt in het Gentse ICC. Deze halfjaarlijkse beurs biedt een gevarieerd aanbod aan nationaal en internationaal vintage design.

Nog steeds op zoek naar een cool vintage stuk om die saaie hoek in de woonkamer op te fleuren? Dan is de DesignMarkt de place to be. De beurs, een hot spot for cool vintage,  is intussen aan haar zevende editie toe. Eén van de thema's van deze herfstedities is 101 Lights. Deze expo biedt een chronologisch overzicht van de meest interessante designlampen van de afgelopen eeuw. Zoals gewoonlijk kan je allerhande leuke spulletjes op de kop tikken. Van meubels tot tapijten, en zelfs juwelen, allemaal authentiek en van de hand van bekende designers.

Nieuw dit jaar is de LostNFound-collectie, een project van organisator Frederic Rozier. Tot deze collectie behoort onder meer een heruitgave van het iconische BOOMERANG tafeltje van Willy Van Der Meeren. De BOOMERANG zal worden uitgebracht in een set bestaande uit drie modulaire tafeltjes van verschillende groottes in zwart, rood en grijs. Elk tafeltje is ook afzonderlijk verkrijgbaar en dat aan een zéér redelijke prijs.
Daarnaast worden nog tal van andere 'vergeten' designklassiekers van de 20ste eeuw opnieuw in productie gebracht.  En design hoeft niet altijd duur te zijn, naast collector's items vind je er ook budgetvriendelijke stukken.

Benieuwd wat jouw eigen vintage spullen echt waard zijn? Breng dan zeker een aantal foto's mee en laat ze schatten door Frederic Rozier himself.
Bovendien kan je er het hele weekend lang ook terecht voor interieuradvies. Wie nog een tikkeltje extra inspiratie wil opdoen, kan de live performances in de White Box bijwonen. Hier zullen architecten Guillaume Van Moerkerke, Johannes Elebaut en Philip Theys  een eigen interieur samenstellen. Watch and learn!

En er is méér: DesignMarkt maakt ook nog plaats voor standen van onder andere Quinze&Milan, Galerie Rozier en Depot09.  De pop-up installation van COS, het broertje van H&M, zorgt voor een leuke afwisseling.

Krijg je van al dat speuren ook zo'n honger? In de meeting point kan je terecht voor lekkere gerechtjes die elk jaar aan het thema van de beurs worden aangepast.  Loop zeker ook even langs de stand van Pommery waar je terecht kan voor een champagne tasting.

Vergeet voor je huiswaarts trekt zeker je nieuwe aanwinsten niet te vereeuwigen in de photobooth. (sd)

DesignMarkt FALL '13
9 en 10 november 2013
ICC
Citadelpark 1
9000 Gent
www.designmarkt.be