Bevestigd: Nicolas Ghesquière naar Louis Vuitton

Geüpdatet op 5 november 2013 door Isabelle
Bevestigd: Nicolas Ghesquière naar Louis Vuitton

Nicolas GhesquièreZopas officieel bevestigd door Louis Vuitton: Nicolas Ghesquière is de nieuwe creatief directeur van het label.

Na 16 jaar komt er dus opnieuw een Fransman aan het hoofd van het Franse modehuis. Ghesquière zelf stond jarenlang aan het roer van Balenciaga, waar hij vorig jaar met slaande deuren ontslag nam. Nochtans is zijn tijd bij het label niet onopgemerkt voorbij gegaan. Hij slaagde erin het tot één van Parijs’ vaste waarden en trekpleister om te bouwen met zijn exclusieve aanpak en spectaculaire shows.

Vooral dat spectaculaire zal hij de komende jaren nodig hebben. Zijn voorganger bij Louis Vuitton, de Amerikaanse Marc Jacobs, stond bekend om zijn hoge showgehalte en maakte daar tijdens zijn slotdefilé geen uitzondering op. Ghesquières opdracht: LV nòg meer elitair maken –héél slecht nieuws voor onze portefeuille dus…

Ghesquière, bekend om zijn experimentele aanpak, staat ook voor een nog grotere uitdaging: zijn talent uitoefenen binnen de grenzen van het Louis Vuitton imago, een imago waarin reizen en sport een grote rol spelen. Benieuwd wat de eigenzinnige ontwerper hiervan zal maken.

Hoe dan ook: na Dior, Balenciaga en Yves Saint Laurent is nu ook voor Louis Vuitton een nieuw tijdperk aangebroken. Omdat verandering en mode nu eenmaal één zijn.