10 deco hacks die je vrolijker maken

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE België
10 deco hacks die je vrolijker maken

Money can't buy happinesmaar deze leuke deco-spullen kunnen dat wél. Van deze 10 interieur hacks is wetenschappelijk bewezen dat je er vrolijk van wordt.

Eenvoudig en snel tot rust komen door enkele simpele aanpassingen in je stekje? Daar tekenen wij voor.

  1. Bloemen

flowers

Een verse bos bloemen kan je wel degelijk opfleuren. Volgens onderzoek word je er niet alleen vrolijk van, maar geeft het je ook levensvoldoening. Hup, stuur je lief naar de bloemist.

2. Spiegels

spiegels

Gebruik spiegels om kamers visueel te verruimen. Spiegels doen wonderen inzake optisch bedrog. Probeer licht te reflecteren en creëer een heldere ruimte.

3. Geur

geur

Alleen al de geur van bloemen geeft een geluksgevoel. Vooral vanillegeur zou opwekkend werken. Bloemen en vanillegeur(kaarsen), it is.

phyt
Phyt.

4. Breng outdoor naar binnen

Voeg levendig groen toe aan je interieur in de vorm van plantjes en bloemetjes (zie puntje 1). Kamerplanten verbeteren de luchtkwailteit en werken onhaastend.

Inspiratie nodig? Bekijk hier onze groene decoshopping

5. Groene of gele muren

yellluuuw

Onderzoek toont aan dat je kleuren vrolijk kunt worden. Een yellow corner, leuk! Een green room, minder… Opgelet: een overdosis kan wel degelijk averechts werken.

1/

6.  Huisdieren

pets

Ja, die luie kat heeft ook een aandeel in jouw huiselijk geluk. Huisdieren bieden steun aan hun baasjes en helpen sociale isolatie te voorkomen.

7. Fotokaders

fotokaders

…met daarin foto's van emotionele waarde. Volgens onderzoek word je positief, kalm en verzadigd van het bladeren door oude foto’s. Maak dus maar plaats voor wat mooie herinneringen op je nachtkastje (of in je yellow corner).

8. Orde

orde

Bij vrouwen met een huis vol spulletjes, verzamelingen en met andere woorden, rommel werd na onderzoek een hoger gehalte cortison (hét stresshormoon bij uitstek) geconstateerd. Voor inner peace geldt de leuze "less is more", dus.

9. Licht

lampsh

Gebruik licht om de ruimtes en plekjes te hightlighten die je het leukst vindt. Belicht bijvoorbeeld een leuke fotokader met een spotlampje of creëer een gezellige leeshoek met dimlichten. Gebruik zo veel mogelijk natuurlijk licht waar mogelijk.

10. Wit

wit

Naast geel en groen is de integratie van de kleur wit ook van groot belang in je interieur. Wit werkt verfrissend én uitnodigend. De kleur reflecteert licht, wat een ruimte kan ophelderen en verruimen en bovendien je humeur doet opklaren.