Winkelstraat in opmars: Steenhouwersvest

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
Winkelstraat in opmars: Steenhouwersvest

Het hoeft niet altijd de Meir te zijn… Upcoming winkelstraat in Antwerpen: de Steenhouwersvest. 

Door de recente openingen van bekende buren zoals Christian Wijnants, KID, Magazyn en Wouters & Hendrix is deze buurt er eentje om in de gaten te houden.

Gezellig en charmant winkelen in hartje Antwerpen? Een bloemlezing:

1/

Voor stijliconen:

Step by Step

stepbystep

Step by Step, een vaste waarde voor elke modeliefhebber, verhuisde onlangs van enkele straten verder naar een fonkelnieuwe vestiging op de charmante Steenhouwersvest. Eigenaressen Chantal en Julie kregen voor het interieur de hulp van het Antwerpse ontwerpatelier Dialect. In een pouderroos kader kunnen we bij Step by Step terecht voor een droomselectie van onder andere deze labels: Alexander Wang, Roseanna, 3.1 Phillip Lim, Athé, Isabel Marant,… Gelukkig zijn ook de iconische Barbies meeverhuisd om ons te verwelkomen.

Nummer: 20

2/

Voor de blingfreaks:

IMaGiN

imagin

Dit Belgisch label bestaat uit een team van dynamische, ervaren designers en gemstones experten. I.Ma.Gi.N Jewels staat voor het ontwerpen van fijne, modieuze en kwaliteitsvolle items. And that is exactly what I like. De minimalistische juwelen bekoren heel wat vrouwen, van verschillende leeftijden.

Naast Antwerpen, kan je ook in Brussel, Gent en Knokke terecht voor een stijlvol kleinood.

Nummer: 11

3/

Voor kwaliteit met edgy twist:

Christian Wijnants

christian-wijnants3

In september 2015 opende Christian Wijnants een eerste flagshipstore. Voor het interieur werkte hij samen met de Zweedse architect Andreas Bozarth Fornell, die onder andere de winkels voor ACNE Studios ontwerpt. Er is slechts een beperkte collectie zichtbaar vanop straat omdat Wijnants het belangrijk vindt dat mensen binnen op ontdekkingstocht gaan. De winkel wordt achteraan omkaderd door een groene tuinpartij met spiegels ontworpen door het Antwerpse tuinontwerpersduo Bart en Pieter. Het is een prachtig detail dat het interieur diepte geeft.

Nummer: 36

4/

Voor de betere basics

La Gaviotta

lagaviotta

Na vier jaar heeft La Gaviotta eindelijk terug een vestiging in de koekenstad. De kersverse shop vond een plaatsje tussen de antiquairs van de Sint-Andriesbuurt. Nu de jongste zoon aan het roer staat van de familiezaak, laat een frisse wind zich zien doorheen de collectie. Hij zette de hand aan de bestaande "Basics & Color" lijn en breidde die uit met trendartikelen.

Nummer: 45

5/

Voor het betere voetwerk:

Thiron

thiron

Thiron is goed voor 100m2 aan schoenen en accessoires. De lente-zomercollectie 2016 ligt er nu te lonken. Eerst was er de winkel, daarna ontwierp Guy Thiron een eigen schoenencollectie. Daarnaast ontdek je een selectie uit de collecties van onder meer Tim Van Steenbergen, Robert Clergerie, See by Chloé en Costume National.

Nummer: Drukkerijstraat 6 (op de hoek)

6/

Voor cult chicks:

‘t Stad Leest

548141_326766807377345_1361307949_n

Met stip onze favoriete boekenwinkel van "t stad". Naast een uitgebreid aanbod van stevige literatuurklassiekers tot lichte kook- en kinderboeken vind je er leuke hebbedingetjes en fijne wenskaarten.

Tip: breng je creditcard mee, because you are going to burn some money!

Nummer: 16

7/

Voor huismussen:

Marie-Marie

mariemarie

De speciaalzaak in huislinnen was 35 jaar lang gehuisvest in de Korte Gasthuisstraat, maar trekt nu naar het hart van de Modebuurt. Zussen Valerie en Laurence zetten er het levenswerk van hun ouders voort.  ‘Een bewuste keuze’, zegt Valerie. ‘We voelen dat het Antwerpse winkelcentrum aan het verschuiven is, en wilden ook zondag de deuren openen.’ De Modebuurt is volgens de zussen te vergelijken met de Marais-wijk in Parijs: ‘een trendy buurt die een jonger publiek aanspreekt’. Naast modieus huislinnen vind je bij Marie Marie ook dekbedsets, handdoeken, dons, nachtkleding en andere accessoires.

In een tweetal maanden tijd lieten de zussen twee historische panden aan de Steenhouwersvest omvormen tot een prachtige ‘belevingswinkel’.

Nummer: 12-14

8/

Voor minimalistische zielen:

Filippa K

filippaK

Op een boogscheut van de mannenwinkel vind je de vrouwenvestiging van het Zweedse label. Filippa Knutson - zo heet ontwerpster voluit - ontwerpt al jaren tijdloze basics met simpele lijnen. Haar T-shirts en broeken in wit en zwart blijven elk jaar in de collectie zitten. Ze krijgen wel telkens een fellere kleurtoets of een hedendaags accent. De inrichting van de winkel past bij de ontwerpen: sober, licht en smaakvol.

Nummer: 65

9/

Voor de youngsters:

KID

KID

Sinds afgelopen zomer kunnen ook kinderen hun modehart ophalen in Antwerpen. KID biedt een waaier aan stijlen voor de allerjongsten van 0 tot 10 jaar. De twee eigenaars werken beiden al een tijdje in de mode en retail en hun zoontje Omar diende als inspiratie voor dit nieuwe, gedeelde project. De merken gaan van high end zoals MSGM en Acne naar skate- en streetwear als Vans. Ook worden er enkele iconische labels vertegenwoordigd, zoals Dr. Martens en Levi’s, en tenslotte worden ook echte baby- en kindermerken als Mini Rodini en Popupshop verkocht.

Nummer: 34A

Meer info: www.iamkid.be