Onthuld: Jackie Kennedy’s persoonlijke brieven

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Onthuld: Jackie Kennedy’s persoonlijke brieven

jackie KennedyJackie Kennedy was meer dan een goed gekleed popje. De voormalige presidentsvrouw had op stijlvlak een ijzeren mening en legde die zonder schroom op aan stylisten en personal shoppers. Dat blijkt uit een reeks recent ontdekte privébrieven.

“Beste Marita, het spijt me maar de schoenen die je zond stralen maar niets uit. Zou je Mario mijn materiaal willen doorsturen opdat hij daaruit de pumps maakt? Zeg hem dat ik hetzelfde model wil als mijn zwarte avondschoenen en maak die warrige Italiaan duidelijk dat ze op tijd klaar moeten zijn deze keer!” Dixit de latere Jackie O in 1960 in een brief aan Bergdorf Goodmans personal shopper Marita O’Connor.

Een leger volgzame hulpje, waaronder O’Connor en Vogue hoofdredactrice Diana Vreeland, kregen sinds de jaren zestig geregeld zo’n brief toegezonden -niet zelden vergezeld van schetsen waarin Kennedy haar visie nog duidelijker probeerde te maken. De best geklede vrouw van een volledig continent zijn, dat word je duidelijk niet zomaar. Zouden Kate Moss en Middleton er ook zo'n briefwisseling op nahouden?

De brieven worden eind deze maand geveild samen met tientallen andere unieke Kennedy stukken, dit ter ere van de vijftigste verjaardag van John Kennedy’s tragische dood. Jackie’s brievencollectie is één van de meest waardevolle stukken, met schattingen tussen de 15000$ en 25000$ per schrijfsel.
1